Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010

jashua

Re: Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010

Příspěvek od jashua »

Dettektorr píše:Tak opraveno!

V rámci záruky, tedy gratis, vyměněno horní uložení zadních tlumičů, zadní tlumiče, tyčky zadního stabilizátoru. Nic neklepe a auto je při jízdě klidnější, již tolik "neposkakuje".

Díky Kia Autobranka.

A jak si je k tomu donutil? :D a jak na to prisli?
Reklama

Dettektorr

Příspěvek od Dettektorr »

Nenutil jsem je. Bude to znít divně, ale před cca 14 dny jsem zašel do servisu s tím, že mi vzadu něco klepe při přžejezdu nerovností, a že si myslím, že po 14.500 km je trochu brzo na něco takového. Technik odpověděl, bez jakékoli zkušební jízdy, že to budou tyčky stabilizátoru a, to že je v rámci záruky, a že je objednává ať zavolám druhý den.

Druhý den jsem volal a řekl mi, že KIA ředitelství doporučuje ještě vyměnit tlumiče a horní uložení společně s těma tyčkama no a tak mi technik řekl, ať přijedu za 14 dní. Takhle to bylo.

PS: u tohoto dealera jsem do firmy kupoval 4 x Kia cee'd takže je možné, že mě má trochu radši, ale jinak tomu nepřikládám žádný jíný význam.
jashua

Příspěvek od jashua »

A muzes jeste prosim rict, v jakem servise si to mel? Mesto, Jmeno Serevisu atp. at se kdyztak na to muzu odkazat?
Dettektorr

No tak byl to prodejce Autobranka v Praze. Odkázat se můžeš, ale nevim jestli ti to bude něco platný. Myslím, že nejvíc udělá slušné jednání a hra na blbýho. Prostě nic nevim autum nerozumim jenom si myslim, že by to dělat nemělo :-)
sandok

Příspěvek od sandok »

Zdravim, take jsem s tim byl v servisu a doslo k vymene tlumicu, o tyckach stabilizatoru a ulozeni nic nevim ze by menili.
Je ale fakt ze takove to klepani tam neni co sem tam mel. Presto ale se mi zda ze to jeste neni 100procentni(mozna subjektivni pocit).
Opravdu je to ted tak tiche i pri prejezdu maleho vymolu?
Diky San
Dettektorr

U mě to ztichlo. Zdá se mi, že auto je i klidnější.
MaNo

Příspěvek od MaNo »

Podobný problém som mal aj ja. Poklepaním po zadných sedadlách som zistil, že toto klopanie spôsobuje vôľa pod pravým zadným sedákom. Vložil som tam obyčajný kus handry, aby som eliminoval dotyk sedáka s kovovou konštrukciou - a pomohlo to!
Dettektorr

Taky dobrý.
nooll

Příspěvek od nooll »

ahoj,mam ceeda a zda se mi dost hlucny pri prejezdech nerovnosti.Slysim ve predu brzdy a kaminky....je to normalni??mam 2009 dekuju za pisnuti
jashua

Příspěvek od jashua »

nooll píše:ahoj,mam ceeda a zda se mi dost hlucny pri prejezdech nerovnosti.Slysim ve predu brzdy a kaminky....je to normalni??mam 2009 dekuju za pisnuti
zdravím,

ty brzdy slyšíš stále? nebo jenom po delším stání třeba prvních pár set metrů...

na můj poměr má Ceed docela tvrdé pérování a z toho vyplývající nekomfort, když na cestě jsou nerovnosti. Mi se ale ozývá hluk ze zadu z prava při přejezdech nerovností a to jen v mrazivých obdobích.

Je možné, že tlumič zamrzá?
anetka

Příspěvek od anetka »

Po roce jsem odstranil klepot při přejíždění nerovností slyšitelný zezeadu zprava. Po sundání pravé krytky světel v zavazadlovém prostoru jsem zjistil odlepenou elektrickou svorkovnici parkovacích čidel, která spadla do podběhu a při vibracích nebo jízdě přes nerovnosti vydávala kovový zvuk nesoucí se celým vozem. Dost banalita.
zulyk

Příspěvek od zulyk »

jashua píše:
nooll píše:ahoj,mam ceeda a zda se mi dost hlucny pri prejezdech nerovnosti.Slysim ve predu brzdy a kaminky....je to normalni??mam 2009 dekuju za pisnuti
zdravím,

ty brzdy slyšíš stále? nebo jenom po delším stání třeba prvních pár set metrů...

na můj poměr má Ceed docela tvrdé pérování a z toho vyplývající nekomfort, když na cestě jsou nerovnosti. Mi se ale ozývá hluk ze zadu z prava při přejezdech nerovností a to jen v mrazivých obdobích.

Je možné, že tlumič zamrzá?
v zime vseobecne plati, ze treba premrznute auto prebudzat pomaly a to plati jednak o motore (nevytacat) jednak o podvozku, tlmicoch, prve kilometre jazdy sa vyhybat rychlym prejazdom nerovnosti, niekde som cital, ze boli aj pripady ked v zime pri nesetrnej uvodnej jazde doslo k roztrhnutiu tlmica
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010

Tropical Red
Odpovědět