pokec o riu

Odpovědět
aladinos

Re: pokec o riu

Příspěvek od aladinos »

Včera som pred firmou zaparkoval auto, vypol motor a prišiel o 15 min.
Auto nechcelo naštartovať.
Tak som vyšiel von, zamkol,odomkol a skúsil som to znova, zase nenaštartovalo.
Až na 5 opakovaný pokus naskočilo.
Nestalo sa Vám to už niekedy?
Má to zmysel riešiť cez servis?
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
Reklama

Matej

Příspěvek od Matej »

moze to robit imobilizer
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
tomasko007

Příspěvek od tomasko007 »

a kontrolky sa ti rozsvietia ?
ak ano a auto nestartuje tak elektronika - imobilizer
aladinos píše:...
Má to zmysel riešiť cez servis?
No urcite ano, kedze auto mas v zaruke predpokladam.
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Tak nastastie to spravilo len 2x uvidim ked budem mat cas behnem do servisu. Kontrolky sa rozsvietili,tocilo,tocilo ale nenastartovalo :(
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

chod do servisu cim skor lebo dopadnes ako ja ze ti nic nezistia (a budes spokojny ze je vsetko ok :-))
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
tomasko007

Tak mama so svojim citroenom ma posledny tyzden ten isty problem :-), zeby to z tepla ? :)
motor toci a toci a nic :!: , vyberie kluc, zasunie naspat a hned nastartuje bez problemov.
auto ma uz sice 14 rokov a najazdenych 120 000 km po meste a okoli, takze sme radi ze ide :o
Obrázek
aladinos

Příspěvek od aladinos »

A nemoze to byt uz tym ze sa vybila baterka trochu.

Raz som tak startoval mazdu rx-8 po zimnej odstavke a tiez len tocilo a tocilo.
tomasko007

pokial je baterka dobra tak dokaze roztocit starter, cize ak toci tak baterka ok.
tam je vela faktorov preco nenastartuje, od elektroniky ... az po zle palivo.

ten mamin citroen uz aj viem preco, pravdepodobne "prepalene" zhavice.

na inu temu : dnes som parkoval pri jednom FIAT STILO a ten chlapik mal super zlepsovak na horuce pocasie. s DO si odomkol auto a asi o 2 sec. nato si cez to DO spustil vsetky okna :-), taka vychytavka by teraz v tych horucavach prisla vhod :)
Obrázek
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

Skusil by som ich v servise presvedcit nech vymenia cievku imobilizera ktora cita kod z kluca - robilo to problem na starsich riach a moze to byt aj aktualne popisovany problem, ak starter toci normalnym zvukom cize nie nejak spomalene ako pri slabej baterke tak bude chyba v elektronike a na to citanie kodu z kluca trpi viacero aut a vyrobcou tak po tejto vychytavke by som siel ako po prvej ak sa objavuju tieto problemy so startovanim .
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

mam jeden postreh.... nastartujem svoje Rio radio sa automaticky zapne (nacitava usb kluc) v tom stahujem okna, konkretne lave zadne z pozicie sofera. Akonahle stlacim spustenie tohto okna radio sa resetne. Nerobi to casto, no uz to spravilo 2x asi za polrok?!
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

Resetnut sa mi same neresetlo ale po nastartovani uz boli pripady ze nedokazalo radio nacitat USB kluc ostalo budto v stave USB Reading alebo rovno len USB ERROR ... trebalo vytiahnut a vlozit USB kluc ale aj toto sa udeje tak 1x mesacne takze neriesim .Robilo to casto hned pri kupe ked som tam mal 4GB USB kluc plny MP3 suborov ale to mi povedali v predajni ze lepsie pouzivat 2GB a naozaj to pomohlo odvtedy bezproblemov az na obcasne nenacitanie mno ale to je velmi zriedkave .
Ale to resetnutie radia pri stahovani okienka moze byt len nejaky pokles napetia baterky a pod., kdovie, ono ked to je na volnobehu tak to moc nedobija ked svetla svietia, radio hraje a este ktomu okienka sa stahuju tak moze nastat pokles napetia ktory resetne radio - nemalo by sa to stat ale tak predsalen .
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
tomasko007

Radio mam zapnute permanentne, takze zacne hrat akonahle sa pretoci klucikom zapalovania a v tychto horucavach som stahoval 2 okna naraz ( raz dokonca vsetky 4 ) a nebol ziaden problem, aspon som nepostrehol.
A nie je mozne, aby pri spustani okna v dverach ( kde je tiez reproduktor ) medzi vodicmi nastalo nejake "prebijanie" napatia, co moze vyvolat to resetnutie radia ?
Obrázek
aladinos

Příspěvek od aladinos »

ako mate na usb kluci nahrate pesnicky? mne zrazu pri vsetkych usb-ckach vypisuje error 4
tomasko007

nahrate vsetko v hlavnej ROOT zlozke ( X:\pesnicka.mp3 ), ale skusal som aj mat porozdelovane v zlozkach a skladby vyhlada aj tak
Formatovanie USB kluca na FAT ( 4096 bytes ) - dnesne prehravace a kluce by mali zvladat bezproblemov aj FAT32, dokonca aj NTFS

Question : Dokaze Vam USB port v aute nabijat aj USB zariadenia ( mobil, pda, gps ? )
Obrázek
aladinos

Příspěvek od aladinos »

IPhone nedokazal nabit cez USB :(
Odpovědět