Ahoj vospolok,
popis problemu (?):
- zamerne tam davam otaznik, lebo neviem, ci to problem vobec je. Mam 1,6 CRDi - 12 000 km - manualna klima ... nedavno udreli horucavy, cca. okolo 35 stupnov. Sadnem do auta, dam klimatizaciu naplno, fukar taktiezt naplno ... pockam, kym sa zohreje motor (jazdou) a ked prilozim ruku pred tie otvory, kadial ma prudit chladny vzduch, citim len slaby vanocek (sice chladny, ale co z toho?). Samozrejme, vyskusal som vsetky polohy ventilatora. Tento stav sa stal z jedneho dna na druhy ... jeden den klima isla, druhy nie. Uz som sa aj objednal do servisu, kde mi po popisani problemu povedali, ze musim prist, musia doplnit chladiacu zmes, natlakovat a ak bude treba - precistit (samozrejme - objednanie az o tyzden). Na druhy den sadnem do autiska a klima ide!!! ja tomu nerozumiem ... kamarat to tipoval na zapraseny pelovy filter .. uz som sa aj chystal ho vyberat ... ale aj naco, ked to opat ide ...
Mna zaujima - co si o tom myslite? Existuje nejake logicke vysvetlenie na horepopisane? Mne to vonkoncom nedava zmysel ... Mal by som aj tak ist do servisu? V tychto teplotach sa bez tej klimy totizto neda existovat ...
Dakujem za odpovede
fipo
problemy (?) s klimatizaciou
- Reklama
-
Re: problemy (?) s klimatizaciou
Tak toto je vazne divne,
uz len na to ze mas nove auto, predpokladam ze klimu nemas zapnutu 12hodin denne minimalne pol roka, tak by sa plyn v klime len tak stratit nemal
Zas mas 12 000km, ja mam 9000 km a menili mi teraz pelovy filter a vobec sa mi nezdal byt nejak specialne znecisteny, trosku od prachu, ale stale bolo vidiet povodnu bielozltu farbu, takze to by si musel jazdit po polnych cestach a za tatrovkami nalozene pieskom.
Svagor ma zas "francuzke" auto ( 2rocny ) tak on ma takmer podobny problem, ma pocit ze mu klima nefunguje tak ako ma, ze fuka dost slabo a mu odporucili tiez ist na servis a co je najviac zarazajuce ze pred mesiacom a pol bol na garancke a podla papierov mali kontrolovat aj klimatzacnu jednotku a naplne ( tak tu je dokaz ako kontrolovali, kedze v tych horucavach klima nefunguje, urcite takto "kontorluju" aj inde )
A nemoze byt problem v spinaci ? ze proste ventilator aj na 4. bezal ako keby bol zapnuty na 1. ?
uz len na to ze mas nove auto, predpokladam ze klimu nemas zapnutu 12hodin denne minimalne pol roka, tak by sa plyn v klime len tak stratit nemal
Zas mas 12 000km, ja mam 9000 km a menili mi teraz pelovy filter a vobec sa mi nezdal byt nejak specialne znecisteny, trosku od prachu, ale stale bolo vidiet povodnu bielozltu farbu, takze to by si musel jazdit po polnych cestach a za tatrovkami nalozene pieskom.
Svagor ma zas "francuzke" auto ( 2rocny ) tak on ma takmer podobny problem, ma pocit ze mu klima nefunguje tak ako ma, ze fuka dost slabo a mu odporucili tiez ist na servis a co je najviac zarazajuce ze pred mesiacom a pol bol na garancke a podla papierov mali kontrolovat aj klimatzacnu jednotku a naplne ( tak tu je dokaz ako kontrolovali, kedze v tych horucavach klima nefunguje, urcite takto "kontorluju" aj inde )
A nemoze byt problem v spinaci ? ze proste ventilator aj na 4. bezal ako keby bol zapnuty na 1. ?
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Kúpene : 10.7.2009