Ahoj všichni.
Chtěl bych si koupit Kia Sportage,ne novou,ale starší. Několik lidí mi to ale rozmlouvá,že je to auto moc poruchové a že neni do terénu a tak. Chtěl bych se tady od vás dozvědět nějaké zkušenosti s tímto vozem. na jaké roky výroby si mám dát pozor a tak dál. Snad mi někdo poradí.
Díky předem.
Chci si koupit Sportage
- Reklama
Re: Chci si koupit Sportage
Ahoj,
Kia Sportage je doopravdy velmi poruchové auto.Je to na úkor výrobní ceny.Na druhou stranu je to dostupné "terenní" auto a vzhledem neurazí.
Na autě se zcela bez příčiny kazí naprosto cokoliv, rozhodně podle vlastní zkušenosti vím, že to není špatným zacházením ze strany uživatele. Hlavně jde o elektrické závady a o elektronické závady... pak jsou až závady mechanického charakteru. Každý vybraný model má svá specifická slabá místa.
V terénu se chová velmi slušně a stejně je to na sněhu. Nevýhodou jsou rychlé převody, takže se musí trápit neustále spojka.
Obecně nejslabší článek jsou zadní diferenciál, pak volnoběžky na přední nápravě a převodovka.
Na tyto agregáty je potřeba dát při koupi zvlášť pozor.
Přeju šťastný kup.
Osobní názor... nikdy bych si už auto KIA nekoupil!!!
Nebrat vážně...jsem náročný .
Kia Sportage je doopravdy velmi poruchové auto.Je to na úkor výrobní ceny.Na druhou stranu je to dostupné "terenní" auto a vzhledem neurazí.
Na autě se zcela bez příčiny kazí naprosto cokoliv, rozhodně podle vlastní zkušenosti vím, že to není špatným zacházením ze strany uživatele. Hlavně jde o elektrické závady a o elektronické závady... pak jsou až závady mechanického charakteru. Každý vybraný model má svá specifická slabá místa.
V terénu se chová velmi slušně a stejně je to na sněhu. Nevýhodou jsou rychlé převody, takže se musí trápit neustále spojka.
Obecně nejslabší článek jsou zadní diferenciál, pak volnoběžky na přední nápravě a převodovka.
Na tyto agregáty je potřeba dát při koupi zvlášť pozor.
Přeju šťastný kup.
Osobní názor... nikdy bych si už auto KIA nekoupil!!!
Nebrat vážně...jsem náročný .
Díky za odpověď.
Tak teď vážně nevim,jestli si mám KIU koupit. Ještě jsem přemýšlel o Land Roveru Discavery nebo Freelander. Ty jsou ale cenově trochu jinde.
Tak teď vážně nevim,jestli si mám KIU koupit. Ještě jsem přemýšlel o Land Roveru Discavery nebo Freelander. Ty jsou ale cenově trochu jinde.
Zdravím tak musíš se hlavně rozhodnout jestli chceš jezdit víc v terénu nebo na cestách.Mám Kiu 97 a v terénu sem absolutně spokojený je to dobrý šplhavec akorát opravdu pozor na přední volnoběžky, ale na cestu bych to moc nedoporučoval výhodou v terénu je samosvorný diferenciál ale na cestě působí dost na ojetí gum a spotřebu, mám 2.0 16V 94kW a je to pěknej žrout a na tak silnej motor akcelerace nic moc jak psal kolega dlouhá převodovka......Jinak auto je velmi pohodlné a doclela vybavené na pořizovací cenu a náhradní díly nejsou zas tak drahé.Mám ji už chvily a že by se na ní něco kazilo říct nemůžu je to nejspíš na kuse.
Tak snad koupíš dobře
Tak snad koupíš dobře
Zdravim, tiež rozmyšlam nad kúpou Sportage II, chcel by som poprosiť o nejake rady, resp skusenosti s tymto autičkom. Myslim, že sa tu preberá hlavne "jednotková" Sportage. Chcel by som kúpiť nejakého dizlačka r.v. 2005/2006 asi 2WD. Štvorkolku asi neuživím- do terénu moc jazdiť nebudem akurát v zime na lyžovačku a tam mi doteraz postačoval aj Focusík. Vďaka za každú radu
Ahoj mám sportage 2,0 crdi 83kw rok 2005 od novoty nyní najeto cca 93,000km auto bylo docela slabé což jsem cca před rokem vyřešil chipem na CCA 105KW a teď už jsem spokojený. Jinak jediný problém byl únik nafty z čerpadla bez vlivu na funkci,opraveno v bosch servisu do druhého dne cca 8,000kč. Přední desky jsem měnil v 50,000km,origo pneu hankook vydrželi 60,000km nic jiného jsem na autě nedělal jen bežný servis oleje filtry atd. dle intervalů v servisní knize. Mám 4x4 a i když se mi to už taky párkrát podařilo zahrabat ve sněhu tak jsem vždy vyjel bez cizí pomoci. Spotřeba mezi 8-9l nešetřím ji a delší trasy se dají jet za 7l. Můžu jen doporučit
-
Taktiež premýšlam nad Sportage-om ale funglovicou. Nie névú radu ale dopredaj skladových idú fakt za pekné peniažky... tak napr nejaký 2.0 CRDI 2WD EX a to je nejakých 20 000 € oplatí sa to vyhodiť za to auto ? Vzhľadom sa mi páči ale tak je to dosť peňazí tak rád by som najprv vedel do čoho skutočne idem, málokto to auto má....