CEED SW 1.6 CVVT 6-ti kvalt

Odpovědět
pavel456

CEED SW 1.6 CVVT 6-ti kvalt

Příspěvek od pavel456 »

Zdravím všechny současné i budoucí majitele této motorizace. Rád bych se podělil o názory a postřehy.Zatím mám za sebou cestu od prodejce,najeto 100km, první dojem dobrý.Až se v autě rozkoukám,ozvu se.
Reklama

zulyk

Re: CEED SW 1.6 CVVT 6-ti kvalt

Příspěvek od zulyk »

tak vitaj kolega v klube :D

ked sa rozhliadnes v tom aute, tak skus podat info ako funguje ten 6-kvalt :)
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010

Tropical Red
pavel456

Příspěvek od pavel456 »

Můj nový ceed SW stále stojí v garáži,je krásný a nablýskaný,je mi líto ho ušpinit.Mám ještě feldu tak jezdím s ní.Jsem už ale nadržený na nové řidičské zážitky tak koupím dálniční známku a jakmile bude čas a sucho (doufám že to nebude až na jaře) vyrazím.
Původně jsem chtěl motor 1.4 ale když jsem se dozvěděl že do 1.6ky dávají nově 6ti kvalt připlatil jsem si.Mám výbavu COOL a dostal jsem 10 000 slevu. Také jsem dostal navíc zimní pneu,lité disky,gumové koberce,povinnou výbavu,dálku na centrál a originál alu příčníky na střechu.Jo a senzory na couvání.
Jestli ceed byla správná volba se teprve ukáže. Tak zatím. :)
Starec

Příspěvek od Starec »

Zavidim tym tu prevodovku so siestym prevodovym stupnom. Predsa len je na dialniciach to auto hlucne pri otackach nad 4200. Tiez zrejme spotreba na dialniciach bude mensia. Uz aby niekto napisal skusenosti.
pavel456

Příspěvek od pavel456 »

Zdravím,dnes jsem vzal svého noveho CEEDa SW ven a tak několik postřehů: jel jsem cca100km převážně po suché vymrzlé dálnici v5ti stupnovém mrazu, na 15ti palcových nových zimních pneumatikách. Na šestku při 110km/hod -3000 otáček, pří 130km/hod -3500 otáček. Průměrná spotřeba mi ukazovala za celou cestu7,1l. Zvuk motoru splýval s ostatními zvuky a nijak nerušil,dokonce se mi zdálo že při rychlosti 120km je auto tišší než při stovce. Jel jsem i po tmě tak jsem mohl posoudit světla,nezdá se mi že by svítila málo jak někdo psal,zdají se tak akorát,červené podsvícení palubovky mě nenadchlo budu si muset zvyknout. Řízení s elektrickým posilovačem je jiné než jsem byl zvyklý,zdá se mi že auto se musí pořád řídit špatně drží přímý směr a možná tahne trochu doprava ale asi jde o zvyk, budu to sledovat. Plynový pedál bez mechanické vazby mě problémy nedělal celkem rychle jsem se s tím sžil. Vysloveně nepříjemě na mě působil posez vzadu uprostřed,vyzkoušel jsem si to a tlačilo mě to,sedí se na hrbu. Jinak místa v autě všude dost,přední sedadla i pohodlná.Celkový dojem pozitivní,šestka by mohla být na dálnici ještě o něco delší ale i tak je dobrá.Motor 1.6cvvt má dost síly a je pružný,při volnoběhu není slyšet,převodovka řadí bez problémů dráhy jsou celkem přesné.
Už se těším na jaro ař přezuju na letní Micheliny,asi to bude zase jiné.
Tak zas někdy,Pavel
ja101

Příspěvek od ja101 »

Tak tento víkend jsem absolvolal 3x cestu Kolín - Štoky s novím Ceedem SW 1,6 l.Po najetí cca 500 km se spotřeba podle počítače ustálila na 6,8 l.Myslím si,že na to jaká byla zima,-16°C a při průměrné rychlosti 70 km/h to jde.6 rychlost je hodně fajn.Přes město v pohodě na 5 rychlost.Je to dost pružný motor.Zatím jsem spokojen.
Odpovědět