Kia Rio 2010 (facelift)

BatoNR

Re: Kia Rio 2010 (facelift)

Příspěvek od BatoNR »

tomasko007: pekne zhrnutie, vidno ze si si dal zalezat.

Osobne si myslim, ze smerovky v spatnych zrkadlach su velke + pre bezpecnost cestnej premavky. Uz sa mi nespocetne vela krat stalo, ze som kvoli silnym stretavacim svetlam blikajucu smerovku jednoducho nevidel.

staf: u nas v NR som este na parkovisku u predajcu videl "stary model", kedze su uz cenniky na nove modely tak si myslim, ze je to otazka par dni kedy bude v kazdom autosalone "nove Rio"
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Reklama

tomasko007

Příspěvek od tomasko007 »

Takze . chlapy ( damy ak tu nejaka je :) )

Dnes som mal tu cest s novym riom a musim vam povedat, ze je pekne, ale opticky sa mi zdalo z predu uzsie ako napr to moje "stare". Svetla su zatmavene do cierna, co s tmavym lakom ake malo vyzeralo skvele, ale neviem ako by to vyzeralo s nejakym svetlo modrym ( mozno vtedy take zatmavene svetla nema ).
Hmlovky ala novy ceed vyzeraju moderne, ale len som sa ich dotkol a hned sa ten plast kyval .. ( dost sok )
Palubovka je ta ista, az na farebne detaily,strebornu farbu vymenila cierna, ktora na mna posobi moc deprimujuco a fadne. Stred ma cervene podsvietenie ( :( ), budiky maju biele podsvietenie ( :), podobne ako opel ). Zadny naraznik ma tiez "sportovy" nadych a konecne tam dali aj poriadnu koncovku vyfuku a co je hlavnejsie ze vyfuk je ROVNO a vyditelne ( nie ako u nas , dole a skyty ).
Sedadla su bohuzial tie iste :(.
15" elektrony na aute dodavaju lepsiu mohutnost. ( to jedine mi vadi ze mam len 14" :( )
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
staf

Příspěvek od staf »

a detaily nevies? napr ci ma tiez len zaslepku namiesto el. zastrcky? ma plnohodnotnu rezervu? predne sedadla maju vzadu ten plast ako 2009, alebo su ako 2008? ...?
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
tomasko007

no tu zaslepku som si ani nevsimol, ked sa mam priznat a v zadu som ani nesedel ( nebol dovod ) takze neviem, ale mal by mat plnohodnotne koleso podla slov predajcu ( neoveroval som jeho tvrdenie ).

ale ked uz detail tak ma tam prekvapil plastovy "poharik" za rucnou brzdou ( to by sa mi zislo, hlavne na nejake necenne drobnosti ). a material z ktoreho je vyrobeny volant je iny, skor by som povedal ze lepsi ako moj. ale nepaci sa mi jeho tvar, take "detsky". skor mam rad 3 ramenne stylu VW.
Ovladanie radia by som uvital skor na pravej strane, kedze ako pravak drzim volant pravou rukou. ak uz je teda na lavej, moholo byt aspon vyssie ...
Obrázek
staf

Příspěvek od staf »

aky poharik myslis? ja mam pri rucnej v jednej z tych dier na pohar od novoty popolnik. ten je dobry na drobnosti ;) (som nefajciar, cize ine vyuzitie nema)
tomasko007

no ten "poharik" to je ten popolnik, to som si neuvedomil co to je kedze tiez nefajcim, ma to ani nenapadlo :)
ale ja ho nemam ... :( take drobnosti ukladam do tej priehradky co sa vyklapa dole na v strede palubovky.
Obrázek
staf

Příspěvek od staf »

sa mi zda ze tu este niektore z tychto fotiek neboli:

Kód: Vybrat vše

http://www.kia-world.net/index.php/2009/07/22/more-official-images-of-new-kia-priderio/
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

tomaskooo7: ako si myslel: "...material z ktoreho je vyrobeny volant je iny, skor by som povedal ze lepsi ako moj." v rocniku 2008 (ak sa nemylim aj 2009) je volant potiahnuty kozou. 2010 ma uz obycajny plastovy/gumovy? a nevsimol sisi aka je velka odkladacia skrinka pred spolujazdcom?
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
tomasko007

Ono to je tazko opisat, to by si musel drzat v ruke, ale takto opisem ze. moj sa mi zda byt z maksej kozenky ako ten novy, je taky na pocit pevnejsi :-). a Schranka je ta ista a obsahovala anglicky manual od auta :) , a dvierka sa zavreli aj ked som len lahko privrel. u mna musim poriadne privriet aby sa zavreli :(
Aj riadiaca paka je ina, to som nespominal, hlavicka je gulata cierna s bielymi cislami prev. stupnov, oproti nasej hranatejsej.
Obrázek
shopho

Příspěvek od shopho »

a ake je radenie rychlosti? vylepsili to?
tomasko007

nejazdil som s nim. kedze auto bolo dnu v hale na vystave.
Obrázek
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

viem je to uz mozno otravne, ale aj tak sa este opytam:

Ked si bol tak blizko k Rio 2010 aky si mal celkovy dojem z auta po vizualnej (nie technickej)? Mam na mysli aj exterier aj interier spolu.

Priklad (moje pocity):
Seat Ibiza (sucasna verzia) zvonka je to fakt pekne auto, sportove, ale zvnutra strach a hroza. Cele je to akoby v nerovnovahe.

Ford Fiesta (predavana v roku 2008) zvonka aj zvnutra je to seda myska, ktora nicim nevynika (okrem techniky).
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
tomasko007

No s tou Ibizou s teblou suhlasim. Exterier a 16" elektrony k tommu vyzeraju skvele, ale interier je velky nepodarok

Ale nove Rio. ako som uz pisal, mi opticky pripadalo uzke ( hned vedla stal ceed ) tak to mozno bude aj tym.
Exterier nie je ziaden dych vyrazajuci trhak ( to uz vidiet aj z fotky ), ktory sa snazi byt nejaky taky sportovy, ale velkym nedostatkm toho su predne svetla, ktore celu tu sportovost brzdia. ( tiez som spominal uz v nejakom topicu, ze keby malo svetla styl kia forte alebo hoci aj trosku pozmenene opat na ceed, tak je to uplne o niecom inom ).

A tak cely komplet exterier a interier mi pride nieco na sposob nenadchne / neurazi ...

Ak by som mal tak porovnat Ibiza Sport, Rio Sporty, Fiesta Sport, Polo sport .. tak karoseria Ria z nich vyzera najmenej agresivne, co je typicka vlastost u sportovo ladenych autach. Ale na druhu stranu ma krajsi interier ako predosle menovane :-).

Zas ak vezmem do uvahy cena/vykon/vybava/vnutorny priestor .. tak v podstate je bezkonkurencie.
Ale co sa tyka image-u .. tak zaostava.

A co sa tyka toho predneho naraznika, ktory je v podstate ta najhlavnejsia zmena ...
Neviem ako vy, ale ja si auto umyvam sam, rucne. a keby som mal kazdu jednu dierku v tom narazniku a v mriezke chladica umyt ( od spiny, prachu, ... ) asi by ma porazilo.
Obrázek
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

ok vdaka za komentar, suhlasim s tebou s umyvanim auta
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
staf

Příspěvek od staf »

tak som si bol aj ja dnes obzriet nove rio. bol som z neho uplne nadseny, keby mam kupovat auto tak ho jednoznacne beriem!
postrehy:
+ az nazivo som si uvedomil ze na prednom narazniku uz po stranach nie su cierne ochranne listy.
+ cierna vypln na maske vyzera pekne a aj kvalitne
- chromovy ram na maske pekny, ale prisiel mi velmi nekvalitny
+ postranne listy vo farbe karoserie nie su len take ako mame my a streknute, ale maju aj iny tvar. (dnes ako som umyval a voskoval auto tak ma napadlo ze na jar by som tiez mohol tie moje streknut, nemuselo by to byt zle. co vy na to?)
- spetaky maju uplne iny tvar a podla mna skaredsi. ale tak nastastie su stale aspon pomerne velke
- vzadu kotuce nie su, ale bubny su aspon natrete
+ rezerva je plnohodnotne koleso na hlinikaci
+ volant pekny, aj ked mi prisiel o cosi mensi
- USB zakomponovane elegantne, ale neprakticky
- sporty nema zadny spojler
? nevsimol som si zadnu stranu prednych sedaciek :(
- vlhkost na vnutornej strane smerovky v spetakoch!!!
+ koncovka vyfuku
? difuzor ... nedavno som prave cital ze vysiel z mody, tak neviem ci by som si ho radsej neodpustil. keby bol aspon vo farbe auta
+ cierna farba namiesto striebornej v interiery sporty sa mi celkom pacila. nastastie to neni len farba, ale aj dobry material

PS co tu bola rec o tom ci je na volante koza, alebo nie. tak mne to ako koza nepripadalo. nebyt toho sitia tak by som si bol isty ze to je iba obycajny vylisok. ale tak aj to sa da nakamuflovat ...

PS2: obute to malo 195ky hankooky k406
Odpovědět