Dostal som RIO a instrukcie k zabehu...
-
- Kontaktovat uživatele:
Dostal som RIO a instrukcie k zabehu...
Caute zdravim Vas,
predvcerom som dostal konecne RIO II Sporty v ciernej farbe ale potreboval by som sa informovať ako je to zo zábehom motora , ked mi ho odovzdal predajca malo 18km - predtym ho musel doviezt z opacneho konca bratislavy ...
Povedal aby som prvych 300km opatrne brzdil aby si sadli brzdy atd., ale ze prvych 1000km by sa to nemalo tocit nad 2500 otacok a ze aj na tych 2500 len kratkodobo to nechavat, potom mi znamy co robi automechanika hovoril ze aspon 3000km by som tak mal jazdit aby som tomu mohol pomalicky nakladat - ake su s tymto Vase skusenosti kolko km ste mali pri prebrani auta a ako ste si zabehavali motor, zatial aj spotreba mi pri takomto v podstate setrnom zaobchadzani vysla na 7,5l ... este by ma zaujimala jedna vec - vie niekdo aka znacka radia je v tom ? Ma to USB a AUX naspodu v tej "priehradke" a 6repro v aute - mimo ineho mam len prevozne znacky a nedali ani technicak ani servisku ani nic, existuje nejaka prehliadka po 2000 alebo 3000km kde sa meni olej ? Alebo to uz je tam ten olej normalne na 15 000km nez sa bude menit ?Toto mi akosi v predajni nikdo nepovedal nakolko som riesil milion inych veci len ten zabeh motora ma zaskocil, som cakal ze to bude aspon 3500 otacok lebo tych 2500 je strasne malo aj na normalne jazdenie na petke len okolo 80kmh to vychadza ...
Aky je Vas nazor ?Uskodi tomu ked to trochu poprehanam alebo radsej tak ako som vyssie popisal jazdit prvych 3000 ?
predvcerom som dostal konecne RIO II Sporty v ciernej farbe ale potreboval by som sa informovať ako je to zo zábehom motora , ked mi ho odovzdal predajca malo 18km - predtym ho musel doviezt z opacneho konca bratislavy ...
Povedal aby som prvych 300km opatrne brzdil aby si sadli brzdy atd., ale ze prvych 1000km by sa to nemalo tocit nad 2500 otacok a ze aj na tych 2500 len kratkodobo to nechavat, potom mi znamy co robi automechanika hovoril ze aspon 3000km by som tak mal jazdit aby som tomu mohol pomalicky nakladat - ake su s tymto Vase skusenosti kolko km ste mali pri prebrani auta a ako ste si zabehavali motor, zatial aj spotreba mi pri takomto v podstate setrnom zaobchadzani vysla na 7,5l ... este by ma zaujimala jedna vec - vie niekdo aka znacka radia je v tom ? Ma to USB a AUX naspodu v tej "priehradke" a 6repro v aute - mimo ineho mam len prevozne znacky a nedali ani technicak ani servisku ani nic, existuje nejaka prehliadka po 2000 alebo 3000km kde sa meni olej ? Alebo to uz je tam ten olej normalne na 15 000km nez sa bude menit ?Toto mi akosi v predajni nikdo nepovedal nakolko som riesil milion inych veci len ten zabeh motora ma zaskocil, som cakal ze to bude aspon 3500 otacok lebo tych 2500 je strasne malo aj na normalne jazdenie na petke len okolo 80kmh to vychadza ...
Aky je Vas nazor ?Uskodi tomu ked to trochu poprehanam alebo radsej tak ako som vyssie popisal jazdit prvych 3000 ?
- Reklama
Re: Dostnal som RIO a instrukcie
Takze zacal by som s tym ze si dostal uplne ine instrukcie ako ja!!! a myslim ze aj vsetci ostatni co maju riá. Ked som si preberal auto malo na tachometri nabehane 17 km co je uplne normalne pretoze akonahle vijde hotove auto z linky ide na skusobnu drahu priamo vo fabrike. Niekto ma tych km trosku viac niekto trosku menej. Co sa tyka zabehu tak to ti povedal strasnu blbost.Mne predajca velmi vela krat opakoval ze auto pri zabehu hlavne nemam podtacat. Ze je to velmi dolezite!!!!! to znamena ze ten motor by si mal drzat urcite nad 1800-2000 otacok. Pod tymito otackami zacinaju vibracie a rezonancie motora ktore su velmi,velmi SKODLIVE na loziska klukovky,ojníc a vlastne pre cely motor ktory je v zabehu ale aj po nom. Ovela viac skodi motoru podtacanie ako trosku vyssie otacky. Predajca (teda asi nie ten tvoj) ale aj hoci ktory dobry automechanik ti povie ze novy motor radsej vytacat ako podtacat. Takze ak ti povedal ze mas auto tocit maximalne do 2500 ot. tak to trepol dobru debilinu. Mne predajca povedal ze mam auto normalne pouzivat akurat prvych 1000 km by som nemal ist nad 4000 ot. ano citas spravne !!!!!!4000 ot.!!!!!! a stale pri tom zdoraznoval ze nesmiem to auto PODTACAT!!! to v praxi znamena ze nechodit na 5-ku 60km/hod.Takze som si s toho zobral ponaucenie a robil som to asi tak ze auto som sa snazil drzat v rozmedzi od 2000 do 3000 otacok s tym ze sem tam som mu dal na prdel a vytocil ho az do 6000 ... dvojka,trojka,stvorka a petka uz kludne, samozrejme ze nie dlho a nie tych prvych 1000 km ale az tak ked som mal okolo 3000-4000km za sebou. Inak tymto stylom jazdim dodnes a som maximalne spokojny, sem tam vyskusam maximalku a potom jazdim zase normalne. Skratka tieto nase motory su vysokootackove co je pre 16 ventilove motory normalne. Hlavne sa ho neboj sem tam vytocit aby ti nezlenivel. a na normalnu jazdu ti stacia otacky od 2000 do 3000 - 3500 otacok. Ked mam naladu tak raz za cas jazdim ze od 3000 do 5000 iba tak aby sa ten motor trosku prebehol. Inak mam auto 6 mesiacov a nabehal som s nim skoro 30 000 km bez absolutne ziadnej poruchy ani nicoho podobneho. tak vitaj v klube a napis nam svoje poznatky nech sme vsetci mudrejsi..
RIO II 1,4 sporty 2008
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dostal som RIO a instrukcie k zabehu...
Jo ako jasne to viem ze podtacanie tomu skodi a nikdy pod 2000 stym nechodim a uz vobec sa nesnazim o akceleraciu pod 2000, ked teda aj nahodou som pod 2000 tak radsej tomu podradim a trochu vytocim ako to nechat trapit a navyse 16V a cakat akceleraciu z nejakych 1800ot. je blbost, no som zvedavy zatial som jazdil tak ako mi hovoril a ono ked pri cca. 2600ot. preradim tak to je na 2000 na nasledujucej rychlosti takze to neni take zle a urcite to nebudem podtacat to je jasne ze radsej vytocit viacej ako menej tomu .Ale je pravda ze mam to dva dni a uz som tomu dal 300km a nad 3000ot. som stym este nebol tak vlastne to som chcel vediet ze ako ste to zabehavali vy ze ci tiez take sialenosti ze 2500 otacok alebo tak podobne,, A ta petka a 60km/h tak to vidim skorej na tu styrku ,, na stvorke mierne cez 60 je to idealne ,, ale tak ono zatial som tomu ani nedaval plny plyn ani nic podobne zatim z mierou ajtak mi ten zvuk motora na volnobehu pride taky cudny (nejake asi cvakanie ventilov pocut ale zato nic ineho pri tych 600ot. alebo kolko to ma) .
Ohladom tej servisnej prehliadky nevies napisat ci je prva az po tych 15 000 alebo je este niaka po 2-3000 ako pri niektorych inych novych autach ?Nemam ani TP ani servisku a predajca mal tiez nejak naponahlo - predsalen som tam dosiel vecer pred zavretim uz ... tak sme to rychlo odbavili
Jedna vec co neviem najst v tej hrubej anglicky pisanej knihe co bola v aute ... bud neviem najst alebo tomu nerozumiem ale ak ma to radio nahodny vyber pesniciek pri prehravani z USBcka tak ako to aktivujem ?? skusal som snim vselijake veci ale nahodny vyber som nikde nanasiel .Diky za rady zatial ,,,
Ohladom tej servisnej prehliadky nevies napisat ci je prva az po tych 15 000 alebo je este niaka po 2-3000 ako pri niektorych inych novych autach ?Nemam ani TP ani servisku a predajca mal tiez nejak naponahlo - predsalen som tam dosiel vecer pred zavretim uz ... tak sme to rychlo odbavili
Jedna vec co neviem najst v tej hrubej anglicky pisanej knihe co bola v aute ... bud neviem najst alebo tomu nerozumiem ale ak ma to radio nahodny vyber pesniciek pri prehravani z USBcka tak ako to aktivujem ?? skusal som snim vselijake veci ale nahodny vyber som nikde nanasiel .Diky za rady zatial ,,,
V prvom rade ta vitam medzi nami.
Tak mne auto ani nechceli dat bez TP,ked ta zastavia policajti ako sa preukazes?
Co sa tyka radia myslim ze na tych pupcekoch je napisane RENDOME co by mal byt nahodny vyber.
Co sa tyka otacok mame vysoko-otackove motory tak urcite tomu skodi ked auto "drhne" ale s osobnej skusenosti preradujem od 1500 - 2200 otacok a vtedy mam najnizsiu spotrebu,sice na ukor akceleracie.Uz davno neplati pravidlo ze kde mas max.krutiaci moment u nas 4700ot tak preradovat v 2/3 a tam je najmensia spotreba.Jazdil som tak v rozmadzi 2000 - 3000 kde som nadherne akceleroval ale na ukor spotreby (mesto 10,3l/100km)
Samozrejme raz za cas treba auto prebehnut aby nezlenivelo.
Tebe ked mas nove auto jazdi tak aby neskapinalo a ani moc nevytacaj motor a casto preraduj,aby to sadlo.
Ale aj tak moj nazor na ten motor je taky ze ked sa vyrobi tak ho testuju,kde sa aj zabehne.....
Co sa tyka radia tak mas tam USB/AUX vstup ked mas na kluci pesnicky tak to ma taky zadrhel ze neviem presny pocet ale iba ten vie nacitat.Ak mas Apple iPod/iPhone da sa kupit AUX kabel a hra to vyborne.
Moja jedina zavada co bola na ute tak to som daval preprogramovat centralnu jednotku lebo kolisali otacky...
A dalsia vec co ma vie vytocit je ked mi zacne vrzgat sedacka (ale na 1.garancnej p. to dam skontrolovat)
Potom modely od 2008 nemaju pelovy vzduchovy filter tak ak chces aby ti nelietali male listocky a ten bordel zo stromov do auta tak si ho kup (orig. 23eur - 25eur.),mne ho budu menit na garancke teda davat
vsetko ostatne sa docitas na tomto fore
Tak mne auto ani nechceli dat bez TP,ked ta zastavia policajti ako sa preukazes?
Co sa tyka radia myslim ze na tych pupcekoch je napisane RENDOME co by mal byt nahodny vyber.
Co sa tyka otacok mame vysoko-otackove motory tak urcite tomu skodi ked auto "drhne" ale s osobnej skusenosti preradujem od 1500 - 2200 otacok a vtedy mam najnizsiu spotrebu,sice na ukor akceleracie.Uz davno neplati pravidlo ze kde mas max.krutiaci moment u nas 4700ot tak preradovat v 2/3 a tam je najmensia spotreba.Jazdil som tak v rozmadzi 2000 - 3000 kde som nadherne akceleroval ale na ukor spotreby (mesto 10,3l/100km)
Samozrejme raz za cas treba auto prebehnut aby nezlenivelo.
Tebe ked mas nove auto jazdi tak aby neskapinalo a ani moc nevytacaj motor a casto preraduj,aby to sadlo.
Ale aj tak moj nazor na ten motor je taky ze ked sa vyrobi tak ho testuju,kde sa aj zabehne.....
Co sa tyka radia tak mas tam USB/AUX vstup ked mas na kluci pesnicky tak to ma taky zadrhel ze neviem presny pocet ale iba ten vie nacitat.Ak mas Apple iPod/iPhone da sa kupit AUX kabel a hra to vyborne.
Moja jedina zavada co bola na ute tak to som daval preprogramovat centralnu jednotku lebo kolisali otacky...
A dalsia vec co ma vie vytocit je ked mi zacne vrzgat sedacka (ale na 1.garancnej p. to dam skontrolovat)
Potom modely od 2008 nemaju pelovy vzduchovy filter tak ak chces aby ti nelietali male listocky a ten bordel zo stromov do auta tak si ho kup (orig. 23eur - 25eur.),mne ho budu menit na garancke teda davat
vsetko ostatne sa docitas na tomto fore
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
-
- Kontaktovat uživatele:
S tym radiom netusim, ziadne take tlacitko ako vyssie pisete nanom nieje ....
Vyzera to takto :
Vyzera to takto :
Fuuuha tak to ti asi neporadim nakolko mam starsi model.Ale aj toto vizera dobre mas vacsi display.A ako vidim uz tam je aj equalizer.treba pozriet uz iba do anglickeho navodu:)
A kde mas pripojenie USB/AUX?
Ozaj este ked nechces aby sa ti klimatizacia zapinala stale tak sa to da vypnut.
https://www.kia-club.net/viewtopic.php?f=20&t=959
A kde mas pripojenie USB/AUX?
Ozaj este ked nechces aby sa ti klimatizacia zapinala stale tak sa to da vypnut.
https://www.kia-club.net/viewtopic.php?f=20&t=959
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
pekneee, vymenil by som za moje
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
-
- Kontaktovat uživatele:
USB a AUX je uplne naspodu v tej priehradke - na foto je to zakryte presne striebornou castou radiacej paky, ako hraje to vyborne , equalizer super nastavitelny, menu prehladne , nacitavanie z USBcka rychlejsie nez moje predosle SONY radio v byvalom aute, 4GB kluc plny MP3 nacitalo bezproblemov .... len nahodny vyber som nejak nikde ani v tom menu neobjavil a v navode anglickom tiez nejako nie,, kazdopadne to este prezrem teda prip. spytam predajcu ked tam ajtak este pojdem po papiere atd.,
Ja som zatial spokojny, radio ma velmi prijemne prekvapilo
Klimu mam manualnu - ako konkretne sa automaticky zapina ? zatial som nepostrehol nic ale tak vonku je 5 stupnov .... mozno aj preto
Ja som zatial spokojny, radio ma velmi prijemne prekvapilo
Klimu mam manualnu - ako konkretne sa automaticky zapina ? zatial som nepostrehol nic ale tak vonku je 5 stupnov .... mozno aj preto
ty kokso tak na to radio teda cumim a nechapem. fakt super. my ostatni tu mame tie starsie modely ktore ti vzdy nacitaju iba prvych 255 skladieb s USB-cka a dalej nic. je jedno kolko ich tam mas. S tym technicakom to je blbost. nemozes predsa jazdit bez technickeho preukazu. to ti musia dat hned ako ides s vozidlom prec. Inak prva servisna prehliadka je az po 15 000 km. takze si to zatial uzivaj.
No a na obranu nasich starsich modelov...... viem co my mame a ty nie ..... heheheh .......... KOTUCOVE BRZDY VZADU... tak ahoj zatial
No a na obranu nasich starsich modelov...... viem co my mame a ty nie ..... heheheh .......... KOTUCOVE BRZDY VZADU... tak ahoj zatial
RIO II 1,4 sporty 2008
a nemate nahodou niekto skusenosti alebo rady so zabehom ria 1.5CRDi alebo je to rovnake ako u benzinovych ???
KIA Rio 1.5CRDi Midnight Black, 2008
Asi to budes mat rovnake
aj ja si myslim ze principzabehu je rovnaky. Ale tie otacky budu nizzsie. diesel by som az tak nevytacal zbytocne, a urcite je dolezitejsie diesel viac zahrievat a viac chladit po dlhej jazde. myslim tym ze ked pojdes 120 km za hodinu po dialnici a nikde zastavis tak hned nevipinaj motor ale nehaj ho bezat aspon minutu .
RIO II 1,4 sporty 2008
To robievam aj ja pred vzdy ked zastavim 30sec este bezi na volnobeh...
Dnes som auto trochu prevetral po 6000otacok,to som ani nevedel aky to ma tah...Prebehlo ma BMW X6 ked som isiel 90 samozrejme po dialnici,tak som podradil a len tak bolo na tachometri 180
Dnes som auto trochu prevetral po 6000otacok,to som ani nevedel aky to ma tah...Prebehlo ma BMW X6 ked som isiel 90 samozrejme po dialnici,tak som podradil a len tak bolo na tachometri 180
-
- Kontaktovat uživatele:
Viete niekdo blizsie info o pouzitom motore ? Nejaky presnejsi typ alebo aspon priebeh vykonu x krutaku ?
Akosi som nenasiel uspokojive informacie zatial -
Mimo ineho ked ide motor na volnobehu a stojite pri aute tak pocujete cvakanie z motora ? Po otvoreni kapoty to jedine na tie ventily vyzera tak ja len ci vam na volnobehu ide potichu alebo to pomerne hlasito cvaka - znutra ale nepocutelne len zvonka !
Uz som asi paranoidny ale zatial som sa stakym prejavom este na ziadnom aute nestretol zeby malo volnobeh len 600ot. a vonku bolo pocut neprijemne hlasite cvakanie z motora - ked stojim na mieste a pridam otacky na cca. tych 2000 tak to ma zvuk pomerne normalny ajked stale sa mi v pozadi zda ze nejake chrcanie/cvakanie je pocutelne , to ja len tak aby tomu nieco nebolo nahodou a chodit do servisu "pre nic" to neviem teda
Ine RIO na porovnanie nemam a uz ani predajca nema predvadzacku ani nic ....
Akosi som nenasiel uspokojive informacie zatial -
Mimo ineho ked ide motor na volnobehu a stojite pri aute tak pocujete cvakanie z motora ? Po otvoreni kapoty to jedine na tie ventily vyzera tak ja len ci vam na volnobehu ide potichu alebo to pomerne hlasito cvaka - znutra ale nepocutelne len zvonka !
Uz som asi paranoidny ale zatial som sa stakym prejavom este na ziadnom aute nestretol zeby malo volnobeh len 600ot. a vonku bolo pocut neprijemne hlasite cvakanie z motora - ked stojim na mieste a pridam otacky na cca. tych 2000 tak to ma zvuk pomerne normalny ajked stale sa mi v pozadi zda ze nejake chrcanie/cvakanie je pocutelne , to ja len tak aby tomu nieco nebolo nahodou a chodit do servisu "pre nic" to neviem teda
Ine RIO na porovnanie nemam a uz ani predajca nema predvadzacku ani nic ....