Jo mne v BA tiez povedali ze okolo 185 euro to bude samozrejme sa cena moze menit podla aktualneho cennika v danom mesiaci no tolko platit neplanujem milionar niesom a vyhadzovat prachy za to co si viem spravit vo vlastnej rezii za polovicne naklady sa mi nezda byt ekonomicke ajked je tu ta otazka zaruky ale vzhladom k tomu ze sa s autom malo jazdi to nebudem riesit ajtak sa tie prave problemy zacnu ukazovat ako inak nez po prejdeni zarucnej doby .Navyse tym ze auto im tam musim nechat rano na ôsmu a oni sa ozvu niekedy poobede a ja sa asi ako dopravim na druhy koniec mesta do prace a potom z prace naspet po auto takze ani nevedia na presnu hodinu objednat ani nemozem mat dohlad nanich co mi robia stym autom a celkovo takyto pristup ma nezaujima a je to jednoduchy benzinovy motor ktory si za usetrene peniaze neservisovanim v autorizaku opravim vo vlastnej rezii taktiez zatial som s opravamy cohokolvek problemy nemal vzdy sa najde spriaznena osoba a nepotrebujem k tomu zaruku alebo peciatky autorizakov ktory akurat tak odr....ju o peniaze za pochybne sluzby a tolko ziadanu peciatku v serviske .
Porovnaval som mnoho typov olejov od viacerych vyrobcov a Liqui Moly mi stale vychadza ako najlepsia volba co sa tyka parametrov oleja vid. tabulka :

Co som si tak zbezne zistoval o parametroch tak ILSAC GF-3 ktory KIA vyzaduje aby olej splnal sa vyznacuje znizenou HTHS viskozitou tzn. > 2.9 mPa co je podla europskych noriem ACEA norma A1/B1 + A5/B5 tzn.:
A1 – oleje s vysokou ochranou piestu pred tvorbou usadenín, tvorbou kalov a opotrebovaním a odolnosťou voči oxidácii pri vysokých teplotách. Zamerané na maximálne ekonomické využitie paliva – min. 2.5 % v porovnaní s olejmi 15W-40. Štandardný olej, normálne intervaly výmeny. HTHS 2,9 – 3,5 mPa.s
B1 – oleje s vysokou ochranou piestu pred tvorbou usadenín a vačiek proti opotrebovaniu, dobré rozptyľovanie sadzí , maximálne ekonomické využitie paliva, lepšia ochrana ložísk, vyššia výkonnosť. Štandardný olej, normálne intervaly výmeny. HTHS 2,9 – 3,5 mPa.s
A4 – oleje pre benzínové motory s priamym vstrekovaním
A5 – oleje ako
A4 s rozdielom zníženej viskozity HTHS 2,9 – 3,5 mPa.s
B3 – oleje s vysokou ochranou piestu pred tvorbou usadenín a vačiek proti opotrebovaniu, dobré rozptyľovanie sadzí, maximálne ekonomické využitie paliva, lepšia ochrana ložísk, vyššia výkonnosť, lepšia ochrana vačiek proti opotrebovaniu, kontrola viskozity a rozptyľovania sadzí. Olej pre vysokú záťaž, možnosť predĺžených výmenných intervalov. HTHS >3,5 mPa.s
B4 - oleje ako B3 + je možné použiť pre dieselové motory s priamym vstrekovaním. HTHS >3,5 mPa.s
B5 - oleje ako B4 s rozdielom zníženej viskozity HTHS 2,9 – 3,5 mPa.s
C2 – stabilný olej kompatibilný s katalyzátorom pre vysoko výkonné benzínové a dieselové motory osobných a ľahkých nákladných áut so systémom DPF Diesel Particulate Filter) a TWC (Three Way Catalyst), ktoré vyžadujú nízkoviskózne oleje, kde HTHS je vyššie ako 2,9 mPa.s. Tieto oleje predlžujú životnosť systémov DPF a TWC a znižujú spotrebu paliva. HTHS >2,9 mPa.s
Olejov ktore by mali priamo certifikaciu ILSAC GF-3 som mnoho nenasiel a tie ktore som aj nasiel zase nesplnali API SM takze zrovna velky vyber nieje ale ak by ste niekdo mali nejaky napad tak si necham poradit ale podla vsetkeho co som sa posledne dni po mnohych hodinach hladania po internete dozvedel tak tento Liqui Moly by mal plne vyhovovat pre RIO a navyse splna poziadavky vysokej zataze tak nemal by byt problem ani po tejto stranke vyuzivania motora .