zapínanie turba na kia rio 1,5 CRDi r.v. 2006

Odpovědět
nera77

zapínanie turba na kia rio 1,5 CRDi r.v. 2006

Příspěvek od nera77 »

ludia pomozte mam problem a neviem si s nim rady. Mam kiu rio 1,5 crdi 110 konove r.v. 2006. zhruba po 100 000 odjazdenych km my vyhodilo na palubovke oznamenie Check motora. hodil som auto na diagnostiku a hlasilo chybny EGR ventil. tak som ho objednal dal vymenit a zhruba 300 km auto jazdilo akohodinky. ale teraz sa deje to, ze ak auto den stoji a potom do neho sadnem a prejdem zhruba 10 km a vypnem motor tak po naslednom nastartovani mi nezapne turbo a uato ide akoby v nudzovom rezime. po vypnuti a pockani tak 10 min. auto a turbo ide normalne. cim to moze byt? vadnou suciastkou alebo niecim inym? prosim poradte pripadne pomozte.
Kia Rio 1,5 CRDi
rok vyroby 2006
olivova metaliza
Reklama

MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Re: zapínanie turba na kia rio 1,5 CRDi r.v. 2006

Příspěvek od MaTToS »

Ked ide motor v nudzovom rezime a z akehokolvek dôvodu nefunguje turbo tak by sa mal vytvorit zaznam o chybe v RJ a nasledne na diagnostike zistit o aku chybu sa jedna . Kazdopadne na dialku radit bude problem to môze spôsobovat viacero veci od poskodenych hadiciek po vahu vzduchu , snimac tlaku v sacom potrubi a pod. EGR si uz menit tak to snad nie ale nemyslim si ze tu na fore uz tuto zavadu niekdo riesil :(
To ze to robi nahodne si zistoval len pocas jazdy na 10km ? Nemôze sa stat ze by sa tento problem prejavil aj pocas jazdy ?
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
nera77

Re: zapínanie turba na kia rio 1,5 CRDi r.v. 2006

Příspěvek od nera77 »

nie pocas jazdy to neurobilo nikdy. nevynechalo nic. jedine ak zapnem a vypnem motor. ale na dlhsiu dobu. skusal som rozne moznosti ale urobi to iba v tom pripade ze auto dlhsie stoji potom ho nastartujem a ide dobre. skusal som aj na parkovisku ze kusok pobeha na vonobehu a ide. potom ho vypnem a po opetovnom nastartovani uz nejde turbo. zase ho na 10 minut vypnem a zase ide. nikdy mi to neurobilo pocas jazdy. preto mi je to divne. ze bud nech to robi stale alebo vobec nie obcas to urobi obcas nie
Kia Rio 1,5 CRDi
rok vyroby 2006
olivova metaliza
Odpovědět