Sorento Zerie vela oleja
Sorento Zerie vela oleja
Zdravim mam Sorento ročnik 2003 najazdených 138 000 Km a 2.4 benzin. Mám s nim jeden dost zasadny problem kúpil som ho len pred 2 tyzdnami a zhruba na 1000 Km zožerie 1L oleja to sa my zda aš priliš veľa nakoľko ho ani nevytačam ani nič take. Jazdim z nim len po asvalte žiadny teren a priemene 50:50 mesto a mimo mesta. Čim to može biť že to berie take velke množstvo oleja. Niekto mi vravel že vraj tesnenia pod hlavov ana takych ročnikoch odchadzaju.
- Reklama
Re: Sorento Zerie vela oleja
poriadne skontroluj, ci to niekde netecie
inac ma napada iba vymena tesneni, vymena simeringov na vetiloch, pripadne nove kruzky
inac ma napada iba vymena tesneni, vymena simeringov na vetiloch, pripadne nove kruzky
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
Určite to netečie pod autom je sucho. No výmena kružkov to by bolo podľa mňa na tie kilometre aš príliš skoro. Možno to bude tými semeringami v hlave valcou. Lebo ani v nadržke na chladiacu kvapalinu nieje nič vidieť je pekná čista.
Ahoj.
Asi to neni normalni i kdyz jsem jednou cetl v oficialnim navodu na skodovku, ze pokud si motor bere zhruba 1 litr oleje na 1000km, je to jeste povazovano za normalni hodnotu. No nevim todle bych bral u nejake stodvacitky a ne u auta s motorem z 21 stoleti.
Kazdopadne, pokud ti nic netece pod autem a voda v chlazeni je cista, tak mam obavy, ze jedine zbejva, ze si to bere pres krouzky ve valcich. Coz by ale asi melo bejt znat vetsi kourivosti motoru.
Asi to neni normalni i kdyz jsem jednou cetl v oficialnim navodu na skodovku, ze pokud si motor bere zhruba 1 litr oleje na 1000km, je to jeste povazovano za normalni hodnotu. No nevim todle bych bral u nejake stodvacitky a ne u auta s motorem z 21 stoleti.
Kazdopadne, pokud ti nic netece pod autem a voda v chlazeni je cista, tak mam obavy, ze jedine zbejva, ze si to bere pres krouzky ve valcich. Coz by ale asi melo bejt znat vetsi kourivosti motoru.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Tak auto je po výmene semeringou ventylov a podobne a nadalej to berie olej tak ako do teraz takže ho bude treba prekružkovať ak by sa to dalo, alebo komplet repas valcou piestou a kružkou. V KIJI mi povedali že try valce mali namerane tlaky kolo 3 a jeden kolo 2, tak ak by niekto vedel poradit ako postupovať a čo by to približne stálo bol by som vám veľmi vdačny.
Obávám se že generálka motoru bude dražší než celé auto a nevyplatí se. Snad koupit celý motor z bouračky, nebo nový polomotor z Holandska, ale ten stojí asi 1,4 T. Eur.
http://www.ersatzteile-autoteile.eu/pro ... 38C01.html
http://www.ersatzteile-autoteile.eu/pro ... 38C01.html
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm