1,6 CRDI 85 kw - hučení motoru při nižších rychlostech

Odpovědět
rumplcampr

1,6 CRDI 85 kw - hučení motoru při nižších rychlostech

Příspěvek od rumplcampr »

Ahoj všem,
jsem "nováček" - 14 dní jsem majitelem nového ceeda sw 1,6 CRDi 85 kw. Dosud jsem jezdil jen s fabkou benzínem a párkrát zkusil TD oktávku. Byl jsem proto zvědavý na vychvalovaný motor. Jsem ovšem na rozpacích při otáčkách mezi 1200 - 1500. Když jedu po rovině nebo mírném stoupání rychlostí mezi 50 a 54 na čtyřku, tak motor hlasitě hučí a volant mírně vybruje, jako by se to dusilo a chtělo to podřadit. Když ale zařadím trojku, tak jsem v příliš vysokých otáčkách a display mě upozorňuje, že mám přeřadit na čtyřku. Je to dost nepříjemné hlavně při jízdě po městě. Obdobně se chová trojka při rychlostech od 40 níž. Připadá mi to, jako by si motor s nižšími otáčkami při těchto rychlostech nevěděl rady. Při zkušební jízdě v předváděcím voze jsem toto nezaregistroval. Je to snad tím, že motor není zajetý? Chystám se to sdělit servisu, ale uvítám váš názor a radu.
Díky.
rumplcampr
Reklama

focus3ccd

Re: 1,6 CRDI 85 kw - hučení motoru při nižších rychlostech

Příspěvek od focus3ccd »

Mam ten isty motor, ale na tak nizkych otackach nikdy nechodim. Vzdy od 1500-2000. Spotreba na trojke a 2000 otackach je okolo 5 litrov, takze preco ho dusit?
Lion

Re: 1,6 CRDI 85 kw - hučení motoru při nižších rychlostech

Příspěvek od Lion »

Na nizkych otackach se jezdit ani neda u tohoto motoru. Je to vysokootackovej dieselovej motor. Uplne jinej motor nez TDI octavia.
Odpovědět