Xenonové světlomety

Odpovědět
SorentoCRDi

Xenonové světlomety

Příspěvek od SorentoCRDi »

Zdravím, před rokem jsem si koupil Sorento po prvním majiteli. Vše až na drobné provozní věci, šlape jako švýcarské hodinky. Mám v něm Xenonové světlomety a ty se ukázali na dnešní technické kamenem úrazu. Podle všeho je tam předchozí majitel domontoval a při přemontování neudělal automatické seřizování výšky světlometů. Tak řeším jestli tam hodit původní světla nebo jestli domontovat automatické nastaví výšky. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, popřípadě kde by šly komponenty sehnat a na kolik by to asi vyšlo ?
Reklama

Bostra

Re: Xenonové světlomety

Příspěvek od Bostra »

Pochybuji, že toto tam půjde dodělat. Máš 2 možnosti: buď tam dát zpátky halogeny a nebo můžeš zkusit přimontovat modul pro imitaci automatického seřizování světel(viz odkaz níže). Tohle by snad mohlo technickou oblbnout.
http://www.levnealarmy.cz/eshop/xenony/ ... eling.html
Já bych tam ty Xenony nechal. Mám je tam už půl roku a jsou supr.
Bostra :wink:

Tet mne ještě napadlo. Pokud máš starší paraboly (myslím ty bez čočky), tak to ti nepomůže ani ten simulátor náklonu. Xenony se výhradně montují jenom do světel s čočkou a musíš mít taky ostřikovače světel.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Bostra píše:Pochybuji, že toto tam půjde dodělat. Máš 2 možnosti: buď tam dát zpátky halogeny a nebo můžeš zkusit přimontovat modul pro imitaci automatického seřizování světel(viz odkaz níže). Tohle by snad mohlo technickou oblbnout.
http://www.levnealarmy.cz/eshop/xenony/ ... eling.html
Já bych tam ty Xenony nechal. Mám je tam už půl roku a jsou supr.
Bostra :wink:

Tet mne ještě napadlo. Pokud máš starší paraboly (myslím ty bez čočky), tak to ti nepomůže ani ten simulátor náklonu. Xenony se výhradně montují jenom do světel s čočkou a musíš mít taky ostřikovače světel.
No to zrovna nemáš pravdu.Na světlech musí být napsáno buďto HCR nebo DCR.A jestli je tam čočka nebo ne je úplně jedno.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Jednoznačně vyměnit zpět, xenony bez nivelace jsou naprosto nezodpovědné vůči ostatním, vem si že proti tobě pojede mladá kočena s čerstvým řidičákem , nebo důchodce a ty je oslníš a xenonama klidně tak, že havaruje. Nechal by sis to tam , když si uvědomíš, že na místě tý řidičky bude tvoje dcera ? Občas takto neodborně domontované xenony člověk na silnici potká a to se hned pozná, to člověk dostane takový kapky, že má chuť to otočit a dotyčnému urazit palici.Já osobně bych za tohle bral techničák a to na místě. Domontáž nivelace je finanční nesmysl, takže jak říkám, dej tam původní světla, pokud mají sklo OK. tak svítí dost dobře, max. tam dej lepší žárovky. :wink:
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viita píše:Jednoznačně vyměnit zpět, xenony bez nivelace jsou naprosto nezodpovědné vůči ostatním, vem si že proti tobě pojede mladá kočena s čerstvým řidičákem , nebo důchodce a ty je oslníš a xenonama klidně tak, že havaruje. Nechal by sis to tam , když si uvědomíš, že na místě tý řidičky bude tvoje dcera ? Občas takto neodborně domontované xenony člověk na silnici potká a to se hned pozná, to člověk dostane takový kapky, že má chuť to otočit a dotyčnému urazit palici.Já osobně bych za tohle bral techničák a to na místě. Domontáž nivelace je finanční nesmysl, takže jak říkám, dej tam původní světla, pokud mají sklo OK. tak svítí dost dobře, max. tam dej lepší žárovky. :wink:
S tebou souhlasím.Buďto komplet co funguje,nebo nic.Jak jsem psal.Když to nandat do auta,tak jedině včetně aut.naklápění.Nejsem prase,abych dělal to,co se mi na druhých nelíbí.Ale pakliže bych to osobně v dohledné době montoval do auta,tak to musí mít všechny parametry,který to splňovat má.A o tom skle se bavíme na jiným vlákně.Našel jsem sadu včetně laku a ten je dost zásadní.Za rok ježdění mi světla zmatněly a nejsem sova,abych jezdil potmě.
viktor

Příspěvek od viktor »

Večer máš sedět v hospodě a né se motat po cestách.Přez den nežrat a zbytečně se nezdržovat,ať jsi dřív hotový.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viktor píše:Večer máš sedět v hospodě a né se motat po cestách.Přez den nežrat a zbytečně se nezdržovat,ať jsi dřív hotový.
Sem už hotovej ze všeho.Včera mi přišla kočka z bolavou packou a tak nějak nemám ani chuť :(
Odpovědět