V októbri som kúpil KIA Rio 1,4 (71 KW) benzín.
Teraz mám najazdených okolo 6000 km. (Viete mi približne povedať koľko km trvá zábeh motora??)
Preraďovanie do vyšších prevodových stupňou
Mám tam palubný počítač, ktorý mi ukazuje kedy mam preradiť

Podľa PP to vyzerá asi takto:
pri 15 km/hod. prevod st. 2
pri 30 km/hod. prevod st. 3
pri 40 km/hod. prevod st. 4
pri 55 km/hod. prevod st. 5
Tie km/hod. nie sú uplne 100% ale je to ±5km/hod.
Mám skúsenosti s jazdením na iných autách a ani na jednom z nich som pri 55 km/hod.neradil do PS 5. (poväčšine som päťku zaraďoval okolo 85 km/hod. ±10km/hod) Tak moja otázka znie či to je normálne? Či aj na ostatných KIA Rio to je také isté?(Bol som sa opýtať aj v servise a tam mi povedali, že to je normálne - ale mi to pripadalo, že ani ten servisák nevie) Tak by som bol rád keby ste mi napísali vaše postrehy a skúsenosti...
Ďalšia vec čo by ma zaujímala je Spotreba..
Momentálne mám 6,5 l na stovku. Ale to si musím dávať sakramentský pozor a jazdiť pozorne zamerane na spotrebu bo keď to nesledujem tak je rázom 7 l a viac. Výrobca uvádza mesto 7,7/mimo mesto 5,2 /priemer 6,2 - podľa mňa to nie je reálne. (keď idem mimo mesta tak mi ani raz nešla spotreba na 5,2 je to okolo 6,5 - 7,5 l keď idem približne 110 - 130 km/hod.) - nemôže to robiť aj to preraďovanie???
Ďalšia vec je klepotanie resp. tupý zvuk vpredu aj vzadu..
Ja si myslím, že to budú buď ŠPZ alebo tlmiče - ale nie som si istý. (ak máte nejakú dobrú radu / tip ako to odstrániť tak mi ho poskytnite)
Za akýkoľvek postreh vopred Ďakujem.