dobrý deň chcem sa opýtať nebol som na tom dobre finančne som študent a tak posledný týždeň som jazdil fakt že na dne nádrže a dotankovaval som len tak po 3/4 € a jazdil som hlavne po meste .... teda neviem či úplne na dne ale tak stále svietila aj keď som dotankoval za tých par šupov ... a dneska sa mi to stalo osudním išiel som do kopca a zrazu som stracal výkon ... a tak reku to nieje dobre skoro som to už nevybehol hore ... v penaženke tiež malo zisiel som dole kopcom na neutrali ... odstavil som auto išiel som kilometer peši po benzín došiel som na benzinku zobral flašu do nej nalial 1 liter benzína zaplatil 1, 32 ci kolko to bolo a isiel som to tam naliat vo flasi bola malinka spinka taky platok nejakej ciernej spiny to som tam samozrejme nalilal tiez ked som dosiel k autu ... a potom cestou som mal 2 kopce velky problem ku koncu kopcu dojist na vrchol ... nastastie som dosiel ... dufam ze to je sposobene tym ze benzin sa dal do zadu a nenatekalo to teda tam kde by to malo a pre to som stracal tach do toho kopca a potom aj na tej rovinke este neposluchalo asi to je tym ze s kopca dajaky cas trva kym sa zas da benzin tam kde patri a kym to nasaje ci co to robi ...
a chcem sa teda opýtať či som tymt odajako vyrazne nemohol poskodit to auto ... ze som tyzden jazdil na rezerve ... a dneska som to teda uz presvihol .... a ci staci ist na benzinku a zasa dotankovat do plna a malo by to byt uz pohode .. ?
alebo to ze som stracal vykon moze byt aj niecim uplne inym ? cital som tu o probleme tazkeho preradovania s 1 do 2 to mam tiez no vyriesit sa to asi neda ako hovorite ... a este som sa chcel spýtať na OLEJ ...
olej mam tam ako keby uz len 1/4 s tej odmerkovej stupnice kde je cervena ciarka tam je polka a medzi tym je este ciarky a teda mam nieco malo tu ciarku pod 1/4 ... ale ked som kukal olej vreckovku utrel ponoril tak to bolo tam mokre ako mam tu bodku co by malo byt maximum treba olej vymenit alebo ani nie a bolo to tym benzinom len ?
PS : olej som meral 30 minut po tom ako som dojazdil
Otázka - benzín rezerva
- Reklama
Re: Otázka - benzín rezerva
Tak ty si iny extremista, ja som spravil na rezervu max 75 km a to uz som mal strach ... ale vyslo to po pumpu. No v prvom rade ak budes takto jazdit tak si mozes odpisat katalizator a benzinove cerpadlo pretoze to je chladene benzinom v nadrzi, ak nema co "papat" tak sa moze prehrievat alebo pridierat alebo take nieco (niekde som to cital neviem ti to presne vysvetlit) ak sa ti to stalo iba raz tak si z toho nic nerob, nemalo by to byt az take hrozne a to cukanie bude urcite nedostatkom benzinu.
Tvojej druhej otazke celkom nerozumiem, ak mas olej medzi riskami (na mierke) tak je to v poriadku a neries ci je 4 mm od spodnej, od stredu alebo od vrchnej ciarky. Ci je vhodna vymena oleja ? no ono vymena oleja sa urcuje podla poctu najazdenych km pripadne podla casoveho intervalu (ak vela nenajazdis) a nie podla toho kolko toho oleja mas na riske.
Tvojej druhej otazke celkom nerozumiem, ak mas olej medzi riskami (na mierke) tak je to v poriadku a neries ci je 4 mm od spodnej, od stredu alebo od vrchnej ciarky. Ci je vhodna vymena oleja ? no ono vymena oleja sa urcuje podla poctu najazdenych km pripadne podla casoveho intervalu (ak vela nenajazdis) a nie podla toho kolko toho oleja mas na riske.
RIO II 1,4 sporty 2008
Re: Otázka - benzín rezerva
ano ano je medzi riskami teda je na full ked som sa lepsie pozrel takze to je v poriadku ...
a s tym benzinom no ano stalo sa to prvy krat ze ma takto cukalo ... hlavne do kopca .... teda vzdy pri konci kopca som stratil tach a dosiel som len tak tak hore a potom som to na rovinke znova rozbehol sice s cukanim ale rozbehol ...
a zas ja som nesiel na rezervu ja som ako tankoval kazdy den cca za 3/4 € ..... ale jazdil som len som mal stale ze mi svietil benzin ....
a s tym benzinom no ano stalo sa to prvy krat ze ma takto cukalo ... hlavne do kopca .... teda vzdy pri konci kopca som stratil tach a dosiel som len tak tak hore a potom som to na rovinke znova rozbehol sice s cukanim ale rozbehol ...
a zas ja som nesiel na rezervu ja som ako tankoval kazdy den cca za 3/4 € ..... ale jazdil som len som mal stale ze mi svietil benzin ....