kontrolka nafty

Odpovědět
super61

kontrolka nafty

Příspěvek od super61 »

Ahoj mám asi problém. Kontrolka nafty se mi po vypnutí motoru nevrací. Ale myslím si, že i špatně ukazuje stav nafty.
Podle kontrolky jsem měl prázdnou nadrž ale podle pistole na pumpě jsem měl plno po 39 litrech. Nemátě někdo podobnou zkušenost.
Další věc když dám plnej rejd tak se mi z přední nápravy ozývají dost nepěkné zvuky nevíte čím by to mohlo být?
Jo a abych nezapoměl blbne mi otvírání palivové nádrže na dveřích dost často se stane že neotevře a musím otevíraz z kufru.

pokud se tu někdo najde s radou budu velice rád. zdravím vás
Reklama

kozejk

Re: kontrolka nafty

Příspěvek od kozejk »

no měl si spíš napsat " mám více problémů" :lol: si zvykej máš kiu

jinak co se týká ukazatele, můžeš si to zkontrolovat i podle počítače jak ti ukazuje dojezd. Pokud i tak bude ukazovat špatně tak jsou dvě možnosti, špatná palubka a ta se mění celá a není dle servisu opravitelná a nebo plovák s čidlem v nádrži.
Co se týká rejdu a křupání či praskání, zjevně ti odešel homokenitický kloub takže pohledem zkontroluj zda nemáš prasklou manžetu, pokud ji najde máš jistotu že to je ten kloub, pokud ne tak si dej plnej rejd a toč se do kolečka, někdo kdo tomu rozumí ti řekne která strana to dělá.
Co se týká uzamykání nádrže, tak vyzkoušej jestli pravidelně cvaká elekromagnet, pokud ne bude problém bude v magnetu nebo ve spínači, pokud ano promaž ten jazýček, je možný že se zadrhává.
super61

Příspěvek od super61 »

díky za odpověď s tou nápravou by někdo nevěděl?
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

homo klouby by možná šly vyvložkovat jehlama, ale doporučuji výměnu a nikdy bych nebral ty nejlevnější vydrží kulový (aneb nejsem tak bohatej abych kupoval levné zboží)
super61

Příspěvek od super61 »

zdar mám ještě pár otázek, jaké aditiva přidáváte teď při těch holomrazech : ))
a nějaké tipy na snížení spotřeby kromě stylu jízdy? myslím tím údržba motoru nebo podobně.
mám pernament 4x4 díky
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

aditiva nedávám žádne kupuji kvalitní naftu dnes -20°c a bezproblému na první škrtnutí. Styl jízdy ovlivnujě nejvíc spotřebu zbytek jsou zanedbatelný setinky(čerstvej olej,nové filtry,než se ohřeje netočit motor moc vysoko). Muj šéf jezdil se sorim za 13-15litrů já jezdím za 8-10
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Myslim, ze jeste jeden faktor a to jsou pneumatiky. Tema se asi neco ovlivnit da, ale urcite to nebude uspora v litrech.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Jedině zkušenosti udělaj rozumnou spotřebu a pak stav techniky. Nyní v zimě jezdím za 9-10 litrů, ale to nevadí ten pocit jistoty to nahradí i v případě vyšší spotřeby. Aditivum Vif přidávám taky kvůli zvýšení mazivosti a cetanového čísla takže z Top-Q udělám Vervu a to levněji. Top-Q si zatím v mrazech vede dobře oproti vychvalované Vervě, která již zamrzla v řadě aut.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
kozejk

Příspěvek od kozejk »

já ted tankuji u Comettu, je to společnost která provozuje autobusy na Táborsku, už ted mají stojany označeny arktickou naftou do -38 a neměl jsem problém, myslím že při počtu autobusů by si nedovolili vzít nekvalitní naftu, hlavně oni by pak přišli o peníze, protože by jim nejezdily autobusy.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

To je zajímavé info a ta nafta by mohla být čistá bez biosrágory. Testy mi ukázaly že s biosrágorou nafta tuhne rychleji než čistá.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Odpovědět