Dotaz na Tesnení pod hlavou
Dotaz na Tesnení pod hlavou
Zdravíím, chlapaci chci se zeptat mam Kia sorento 3.5 V6 benzín. a tlakuje se mi hodne expanska s vodou, čím myslíte že to muže být?? nesetkal se stím už nekdo? a mam v ty vode takovej divnej žlutej maglajs ale jen trošičku. myslíte že to je tesnení pod hlavou?? a nebo tam je nejakej chladič oleje atd?? porad te a pište vče co vííte prosím dekuji.
- Reklama
Re: Dotaz na Tesnení pod hlavou
pokud tam máš šlem, jde ti olej do vody, tj ruplá hlava nebo těsnění ale spíš to těsnění. Pokud ti tlakuje poznáš to jednoduše, nastartuj studený auto a hadice by měly být měkký i po 3 minutách provozu motoru a nebo změřit kompresy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky to vidím spíš na těsnění.Já ho dělal v souvislosti s jinou závadou.Pokud to budeš dělat doma, tak zavolej 739312217, můži ti dát pár rad, jinak v servisu se prohneš, toho drobečka odstrojit není na chvilku, ale pak je to pohoda, žádnej čertík v krabičce tam není Jen je průser, že ty hlavy jsou tam dvě Jinak hlava co do kvality, jak materiál , tak provedení- kvalitka
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Ok. a jen se tak zeptam, na kolik si myslíte že me to vyjde udelat tasnení pod hlavou??
-
- Kontaktovat uživatele:
Těsnění stojí bay voko a jak kde ca 1 000,- , no azbytek je na tobě- jestli to budeš dělat sám, jak je na tom hlava,přerovnat hlavu, jak jsou na tom ventily, jejich těsnění, co posereš nebo zničíš při rozebírání , když to budeš rozebírat- jestli rovnou neudělat rozvody atd, pár věcí na repasi najdeš ale dá se říct , že při svépomoci a dobrém nákupu ND se budeš pohybovat ca od 3 tis do řekněme 25 tis i s rozvody a dalším co se najde, ale hrubý odhad, zjistíš, až rozebereš.
no rozvody tam jsou prave delany před 9000km. tak ty delat nebudu jen ty ventyly atd no. tak uvidíme každopadne to příští tyden budu muset začít řešit at to nekde neuvařím, ale zatím se to ani nehřeje to auto nic, jen že mam natlakovanou expansku a je v ní ten povlak trošku toho ojele. ale ani olej se mi nestrací to mi nejde do hlavy. nema to tam třeba nejakej chladič ojele nebo tak neco? že by byla chyba tam?? no počítam že do toho dam kolem 15 tis. tak aspon to bude v cajku, jen se bojím toho až to budu rozdelavat, tak ja to mam totiž ješte na plyn LPG. tak aby se to ješte nezkomlikovalo tíím.
Moc bych neriskoval s tí jezdit jestli to tlakuje chladící systém. Zaprvé to může způsobit prasknutí hadice nebo expanzky, dále pokud je olej v chadící kapalině tak díky Glykolu vznikne emulze která se nedá téměř odstranit a tím pádem to prodražuje opravu.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, nechci tě podceňovat, ale jestli do toho půjdeš sám, tak upozorňuju, že to není prdel, tedy jinak řečeno chce to svoje.Já ti zjistím detaily ať neděláš něco zbytečně.Prokonzultuju s kamarádem, s tím jsem to rozdělával já, on má taky 3,5 a koupil ho jako těžce bourané a dával do kupy od píky.On ví o tom autě víc, než kdokoli tady v Kii v česku.Večer napíšu, ale skoro, než se do toho pustíš tak mě zavolej na 739312217, ať se vyvaruješ některejch věcí, který já poťal a pak je musel koupit nový- viz čidlo otáček kliky- prasklo a sehnání pouze origo za 4 000,- atd.
no saaaam to tedal určo nebudu mam znamiho co dela motory tak to dam jemu ale budu u toho asik tak vam kdyžtak cinknu kluci ete než začneme. každopadne zatím diky moc a kdyby ete neco tak klidne pište
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, jak dlouho tam máš ten šlem? jak dlouho máš auto?ten šlem je po stěnách, nebo je emulze ve vodě? tlakuje to - to je otázka , v nádobce vždy bude přetlak...mizí olej, nebo voda? je otázka, jestli to řešit, mohlo se na tom někdy něco stát, ten šlem tam zůstal i po tom co se to spravilo, není to možné? jen se ptám, ať třaba nehledáš závadu, která není.Odkud jsi? JInak takhle to vypadá, když je člověk v nejlepším
- Přílohy
-
- 161020111206.jpg (160.73 KiB) Zobrazeno 8098 x
ten šlem, je ve vode a ne po stenach, když to tlakuje tak se strací voda, olej ubec neubíva, ani se ten motor nehřeje, jen ubyva voda. po chvilce jizdy je to hold natlakovany.a přepadem se voda ztracíííí,jak to ma tlak. takže to pak odtyka přepadem z nadobky. jsem ze Znojma, a auto mam asi mesíc a pul. ty jsi od kud ??
-
- Kontaktovat uživatele:
Já se jen chtěl těmi dotazy ujistit...tak to fakt vypadá na těsnění...jinak je to náhodička, já jsem z Moravských Budějovic, takže za humny...tak když budeš mít nějaký dotázky, tak piš, nebo volej.
aha, tak to je parada že jsi kousek odeme přinejhorším budu važne volat, jen mam strach že to budu mit složity skrz ten plyn, mam tam lpg. viš:-) ale snad to pujde dobře. a od kud jsi objednaval tesnení??nebo kde jsi ho kupoval?? všicchni mi řikaji at kupuju železny a ne to papirovy atd, tak to tedka v tydnu budu nekde kupovat asik nebo objednavat. tak když budeš tak hodnej a poradíš? a hlavne budu m muset sehnat utahovací momenty a štelovacíí.,na rozvody žee?? a ty tam nekoho nemaš kdo to delal?? třeba tobe? nejakyho mechanika atd??
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, zavolej , v tom všem ti určitě poradím , klidně volej i dnes, stejně si hraju v dílně