Olej do automatické převodovky.

Odpovědět
hillcz

Olej do automatické převodovky.

Příspěvek od hillcz »

Ahoj mohl by mě někdo poradit jaký olej do automatické převodovky u SORENTA 3.5L rv 2006.

Ten olej co je v příručce jsem našel na netu za 40Ecek za litr. Což je jak blbý vtip :-)
Mám nalítáno 163 a při 190ti by se mělo měnit.

Díky za radu.
Reklama

viita
Kontaktovat uživatele:

Re: Olej do automatické převodovky.

Příspěvek od viita »

Olej do automatu se mění každých 80 tis., jinak chudák převodovka. Doma ho stějně nevyměníš, takže hledej servis, který ti to vymění za rozumnou cenu.Nevyměníš proto, že v převodovce je ca 11 l , pouhým vypuštěním ho dostaneš ven pouze ca 4l , což je k ničemu. Zbytek zůstává v převodovce , v měniči, v chladiči atd.Musí se napojit na mašinu na bypass.Stačí přečíst článek kdekoli na netu.Tedy- abych byl přesný - dá se to udělat i doma bez mašiny, ale sakra musíš vědět jak- raději nebudu popisovat. Já měnil zde - http://www.rychloservis-praha8.cz/ a naprostá spokojenost. Jinak olej má specif. DEXRON II.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
hillcz

Příspěvek od hillcz »

Děkuji za odpověď

Píšeš 80 tisíc v manuálu je 90. Mám Sorento JC 3.5L převodovka A5SR1
Prý tam má přijít ATF-RED 1 (10l) Opravdu tam můžu dát DEXRON II D ?
Myslím že D-2 patří do te starší převodovky 30-40LE.
Každopádně RED 1 jsem tady v čechách nenašel. Existuje alternativa ?

Díky
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Jo , pardon, máš pravdu, přehlíd jsem rok , ty už máš pětikvalta.Taky jsem si lámal hlavu co tam nalít, ale jak říkám, byl jsem měnit, jak jsem psal, zjistili mi přesně olej co tam má být u dodavatele, ono to s těmi specifikacemi není tak jednoznačné, prase aby se v tom vyznalo a to vím o olejích docela dost.Teď tam mám olej Ameriku, a vše šlape, tak asi dobrý.Předpokládám, že by to tam měli znát, nakonec říkal, že sorent už tam dělali několik.Tak uvidíš, nechal bych to na nich.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
michal22919

Příspěvek od michal22919 »

ahojte... aj ja chcem menit olej v at prevodovke... ten origos olej sa asi normalne neda kupit ale ked som si dal do googla ,,mazaci plan.. tak kazdy vyrobca oleja ma na na tento typ prevodovky A5SR1 uvedeny svoj vlastny olej.... co myslite mozem to nahradit miesto originalu? alebo je v tom fakt taky rozdiel ze by sa mohla poskodit prevodovka? myslim si ze ked to vyrobcovia oleja uvadzaju ako nahradu tak by to malo byt ok.. mate niekto skusenost s inym typom ako s originalom?
TommyBoy

Příspěvek od TommyBoy »

Nerad delam reklamu a nevim jak vam pomuze rok stara informace, ale loni jsem volal do www.atautoservis.cz a tam chteli cca 300,-/l bez DPH + 2h prace.
Taky se na to chystam, ale spise preventivne.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Bartyx

Příspěvek od Bartyx »

Taky jsem dělal olej nedavno a servis mi našel olej se stejnými parametry, jen levnější, za cca 400/litr.

Nevím ale přesně jaký to byl.
Kia Sorento 2.5CRDI EX 125kW, Automat, r.v. 12/2006
Odpovědět