Kia Sportage nestartuje
-
Kia Sportage nestartuje
Zdravím. Potrebujem radu. Mám Kia Sportage 2.0 16V r.v. 1995. Predtým kia nastarovala asi po 4 sekundach a teplá vôvec. Vtedy som to neriesil, lebo auto je iba presun na chatu a spat. Teraz nestartuje vôbec. Má síce aj snahu ale nakoniec aj tak nenastartuje. Mám v nej nové sviecky, relátka OK, rozvod v poriadku sedá na riskách. 4 krát kontrolovaný. Ked sa mi to prvý krát stalo auto chytilo na roztalcenie na 2-ku s pomocou startra. Baterka je nová. Spravil som si LED na diagnostiku ale tá ani neblikne...skusal som aj dve rôzne. Uz to riesim dva tyzdne a napadaju ma hriesne myslienky so zapalkami........
- Reklama
Re: Kia Sportage nestartuje
cau muze to byt vice duvodu-mala vule na ventilech,palivove cerpadlo,lambda s katem,teplotni cidlo,vaha vzduchu,snimac otacek,podtlakove hadicky,kabely ke svickam,relatka atd......hlavne to chce projit vsechny kabelove spojky okolo motoru-a nastrikat kontaktolem nebo necim takovym kvuli oxidaci.
-
Vola na ventiloch ako z ucebnice, cidlo teploty bolo aj odpojene a nic, relatka menena z ineho sportage - nic, pre lambdu by to aspon chytilo - tiez vylucujem a vsetky spojky nastriekane kontoxom, kostry prebrusene, nastriekane a vzdy nic. uz mam podozrenie iba na imobilizer......vie to niekto odpojit???????. ECU som poslal do Prievidze na odpojenie imobilizera - nepomohlo. Dnes som ju skusil znovu potlacit a auto chytilo. Vsimol som si ale jednu vec.....pod 1500 otacok nechcelo ani skrtnut nad 1500 otacok motor nabehol...zvuk sepot kvetin reagoval na vsetko. Ked znovu padol na uvedene otacky zase skapal.....vie niekto ciiim to moze byt???
-
Pre všetkých ktorý majú obdobný problém...vec vyriešená. Bola krivá hlava a to tak že púšťala tlaky z valca do valca. Plus podpálené všetky sacie ventily.