Výměna pylového filtru
Výměna pylového filtru
Zdravím všechny.Jelikož jsem několik dnů majitel Sorenta,chtěl bych poradit,jak mám vyměnit kabinový filtr.Někde se mění v krytu pod stěrači.Bádal jsem touto cestou,ale jedinný přínos byl,že byl vyčištěn odtokový kanál pod stěrači.Takže jsem usoudil,že může být uvnitř auta.Když si lehnu na podlahu u spolujezdce a podívám se na ventilátor topení,tak není vidět nějaká dělená součást,kde by filtr mohl být.Tak mě napadlo,jesti nebude za odkládací schránkou spolujezdce.Ale problém je,jak se tam dostat.
Jedná se o Sorentíka 2,4 r.v.2004 s klimou.Díky za pomoc!!!!
Jedná se o Sorentíka 2,4 r.v.2004 s klimou.Díky za pomoc!!!!
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna pylového filtru
Otevři přihrádku, v otrevřeném stavu vodorovným tahem k sobě vycvakni spodní uložení přihrádky, odjisti kolíček dorazu z přihrádky , dále 2 matice M6 na 10 klíč, vytočit, vyndat ocelovou příčku a odspodu vycvaknout kryt filtru, vyndat, ve správné poloze dát novy a pak opačně složit
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
idem ho tiez menit,je postup na 3.5 V6 taky isty ako pri 2.4?diky
KIA SORENTO EX 3,5L V6 LPG 11/2004
-
- Kontaktovat uživatele:
Hej, taky isty
Ahoj všem.Jestli někdo měnil kabinový filtr,nemohl by sem napsat jeho rozměry?Našel jsem sice OEM kód,ale bohužel u toho nebyly napsaný rozměry.Díkes
-
- Kontaktovat uživatele:
neřeš rozměry, běž třeba do Kelly, tam jim řekni co máš za auto a do druhýho dne ho máš doma
To je trochu divný Jestliže jsou rozměry u filtrů v rozdílech cm a ne mm.K čemu mi bude filtr,kterej tam nenacpu a nebo bude mít vůli jako kráva?To vytěsním novinama,nebo v druhým případě ho ořežu nožem?viita píše:neřeš rozměry, běž třeba do Kelly, tam jim řekni co máš za auto a do druhýho dne ho máš doma
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dával tento:
NI J1340500
Kabinový filtr NIPPARTS
délka [mm]: 247
výška [mm]: 38
Šířka [mm]: 188
509 Kč
611 Kč s DPH
Pasoval přesně, diesel i benzín by měl být stejný, nevím ovšem co máš za rok , já 2005
NI J1340500
Kabinový filtr NIPPARTS
509 Kč
611 Kč s DPH
Pasoval přesně, diesel i benzín by měl být stejný, nevím ovšem co máš za rok , já 2005
Mám benz,2.4 rok 2004 a manuální klimu.Může být zase odchylka u digi a manuál.klimy.Jestli jsou Korejci magoři,jako Frantíci,tak bych se tomu ani nedivil.To by jsi nevěřil,jak byli schopní během několika málo měsíců změnit tolik věcí a to u Scénika,kterýho mám ještě doma.Jo jinak jsem dneska rozmontil ventilátor a docela hrůza.Spodek motoru bylskoro KO.Špína,prach a docela ojetá kotva.Navíc při otočení se vysypal neuvěřitelný bordel.Tak si myslím,že po další operaci jsem opět zachránil rodinné finance.Uhlíky byly vcelku v normě,ale kotva má doce vyjetý drážky.Tak jsem pravděpodobně jen oddálil další smrtviita píše:Já jsem dával tento:
NI J1340500
Kabinový filtr NIPPARTS
509 Kč
611 Kč s DPH
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak filtr vyndej a změř, dyť to trvá 5 minut Myslím ale, že bude rozměrově stejný, jak jsem ti psal....
KDYBY BYLO CO?Jinak bych se neptal na takovou věc.Když ho někdo vyndal a nekoupil nový a starý vyhodil,to se dost blbě měří ten starejviita píše:Tak filtr vyndej a změř, dyť to trvá 5 minut Myslím ale, že bude rozměrově stejný, jak jsem ti psal....
-
- Kontaktovat uživatele:
To ale musíš napsat, věštec fakt nejsem... v tom případě , jdi do Kie a kup originál.Indicií, jak to udělatjinak už tu bylo dost...
-
pozoruju zase velkej problém proč nevezmeš metr a nestrčíš ho do otvoru po filtru máš u svého auta tuším jen 3 filtry které tam pasujou nastuduj třeba na auto kelly mají tam vše podrobně rozmalované nebo ať ten kdo ti dodává ND ti doveze všechny vyber ten správnej a ostatní vrať nespoléhejte pořád na to že když to pasuje někomu do 2,4 tak mě to bude pasovat taky do 2,4 dost záleží na tom kam se to auto dováželo.