oleje pre Sorento 3,5 V6
oleje pre Sorento 3,5 V6
kedže som bol z toho jeleň a stále som nahádzal som do mazacieho plánu Shell údaje o aute a vyšlo mi toto :
Motorový olej Shell Helix Ultra 5W-40
Olej do diferenciálu
predný Shell Spirax S3 AX 80W-90
zadný Shell Spirax S3 AX 80W-90
Olej do rozdelovacej prevodovky BP Autran DX III
Olejový filter Nipparts J1311019
Peľový filter Bestair BA-K-275
Palivový filter SCT-Filter ST 793
Vzduchový filter Nipparts J1320314
tak som to aj objednal....len neviem čo pre tu automatickú prevodovku...mam ročník 11/2004..Ďalej neviem či mám samosvor, podľa VIN mi v Kii nič nepovedali, stále sa vyhovárajú...tak som skúsil podľa návodu zdvihúť zadnú nápravu a s tým že som jedno koleso držal a druhým potočil úsudil som že nemmám samosvor a podľa toho som objednal aj ten olej do diferákov....prosim o vaše rady a postrehy...diky
Motorový olej Shell Helix Ultra 5W-40
Olej do diferenciálu
predný Shell Spirax S3 AX 80W-90
zadný Shell Spirax S3 AX 80W-90
Olej do rozdelovacej prevodovky BP Autran DX III
Olejový filter Nipparts J1311019
Peľový filter Bestair BA-K-275
Palivový filter SCT-Filter ST 793
Vzduchový filter Nipparts J1320314
tak som to aj objednal....len neviem čo pre tu automatickú prevodovku...mam ročník 11/2004..Ďalej neviem či mám samosvor, podľa VIN mi v Kii nič nepovedali, stále sa vyhovárajú...tak som skúsil podľa návodu zdvihúť zadnú nápravu a s tým že som jedno koleso držal a druhým potočil úsudil som že nemmám samosvor a podľa toho som objednal aj ten olej do diferákov....prosim o vaše rady a postrehy...diky
KIA SORENTO EX 3,5L V6 LPG 11/2004
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: oleje pre Sorento 3,5 V6
Objednal sis oleje Shell - tvoje volba, jen musím podotknout , že existují stejně dobré oleje za poloviční cenu, platíš značku...ale určitě jsi nic nepokazil KJaždý stejně bude obhajovat svoji značku , to je teorie na dlouhé zimní večery
jinak ten samosvor - tak jak jsi jej zkoušel -návod dobrý - teorie dobrá , ale takhle ho stejně nepoznáš.... vím o čem mluvím protočením se mi to chová jako bez a přitom ho tam mám..., asi tak... spíš počítej s tím, že ho tam máš...soudě podle motorizace a roku výroby...
podle VIN ti to v Kii MUSÍ být schopni říct, pokud ne , tak jsou to pitomci a zkus to v jiném servisu KIA , jinak to spolehlivě nezistíš, jedině sundat víko, nebo vytočit zátku a stetoskop.Anebo zkusit prohrábnout na písku, nebo na kluzkém a pozorovatel ti řekne, jestli se ti protočily obě kola.Pokud dáš ale olej specifikace pro normální dif, tak ssamosvor spolehlivě rozkurvíš.Tak asi tak...ale už jsem ti to jednou psal , stačí pořádně číst
jinak ten samosvor - tak jak jsi jej zkoušel -návod dobrý - teorie dobrá , ale takhle ho stejně nepoznáš.... vím o čem mluvím protočením se mi to chová jako bez a přitom ho tam mám..., asi tak... spíš počítej s tím, že ho tam máš...soudě podle motorizace a roku výroby...
podle VIN ti to v Kii MUSÍ být schopni říct, pokud ne , tak jsou to pitomci a zkus to v jiném servisu KIA , jinak to spolehlivě nezistíš, jedině sundat víko, nebo vytočit zátku a stetoskop.Anebo zkusit prohrábnout na písku, nebo na kluzkém a pozorovatel ti řekne, jestli se ti protočily obě kola.Pokud dáš ale olej specifikace pro normální dif, tak ssamosvor spolehlivě rozkurvíš.Tak asi tak...ale už jsem ti to jednou psal , stačí pořádně číst
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
to je ťažko s tým samosvorom...volal som do Kie v Bratislave aj v Michalovciach a nikde nič podľa VIN nepovedali...neviem čo mám robiť...cenu za olej neriešim, objednával som vždy Shell tak som pri tom aj zostal...viem že si mi písal že ten samosvor tam asi mám ale to je stále 50:50...v sobotu to idem meniť tak ak sa niekomu dá podľa VIN mi to zistiť tak budem vďačný...tu je moje VINKO : KNEJC523845296340
ďakujem
ďakujem
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele teď tu mluvím s Davidem, prý ti v SZ slíbil , že ti to zjistí u nás. Platí to, jen se do Kie dostane až v pátek, tak s tím difem vydrž, dif, je výměna na pět minut, ať to neděláš dvakrát , ju? Dáme ti vědět v pá večer tady.
ok, len mni písal že to zistí v pondelok a stále nič, tak som myslel že sa mu to nepodarilo..počkám teda..diky chlapi
chlapi mate nejake info?rano to mam menit...
chlapi vymenil som vsetko okrem oleja v zadnom difer. a palivoveho filtra...pal filter sme nenasli....cakam na tu spravu od vas ci mam samosvor,tak dajte vediet...diky
-
moc se omlouvám ,ale dříve sem nestíhal.Tvoje vin odesláno do Prahy a situace po telefonátu s technikem z KIA Praha cituji-Všechny 3.5benzín ex mají samosvor pokud není demontován z důvodu jeho poruchovosti olej dát jako do LSD a nic se nepokazí.Tak tam dej ten do LSD a bude to v pohodě a pokud nevíš jakej tak víťa ti doporučí dobrej za dobrý peníze.Já mám sice taky 3.5 EX ale samosvor už né tak tam leju normální na šikmé ozubení.Ahoj David
ok, chlapi budem čakať..teraz mi to už neponáhľa, takže počkám čo Vám presne odíšu z tej Kie...ešte raz díky...
no čo chlapi ako to dopadlo s tým mojim VIN-kom...diky
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsme řekli, jak se věci mají a mnyslím, že bylo řečeno srozumitelně- podle VIN tam LSD je, pokud ho někdo někdy eventuelně odstranil, to ti nepoví nikdo, takže ber to tak, že tam LSD je, tím nic nepokazíž, v opačném případě ano.
ok, len ste vraveli že ste to mali len telefonicky od mechanika a že podľa VIN ešte rozpísane nemáte...berem teda že tam je...ďakujem