Zdravim vsechny pritomne,
na konci roku mi skonci technicka na novy vuz. A budu muset na STK. Ten muj mazlik ma jemne foliovana skla ridice a spolujezdce. Pro pripad hlidky turistu s placackou mam tlacitko, co stahne predni okenka a odpoji stavu, takze nic nezmeri a tvari se jako zasekla a zajeta a nic neni videt... (..."to vite, to jsou ty korejsky vyrobky, zrovna pri kontrole se to polame, ach jo"... "pane stopari"...)
Ale na STK to nemuze. Tak chci poridit druhou sadu cirych skel jen pro STK. A jednou za dva roky je tam na chvilku namontovat. A jelikoz 2007 nejsou na vrakacich zatim moc videt, tak bych potreboval vedet, zda verze 2003-2006 ma shodna skla ridice a spolujezdce vcetne detailu uchyceni.
Zkousel je jiz nekdo menit?
Predem diky, za odpoved
Skla ridice a spolujezdce - Sorento 2003 versus 2007
-
Skla ridice a spolujezdce - Sorento 2003 versus 2007
KIA SORENTO 2.5 CRDi VGT, 125kW EX, black
- Reklama
Re: Skla ridice a spolujezdce - Sorento 2003 versus 2007
Osobně bych za foliovaná boční skla střílel a to protože mi vjel na křižovatce magor ze stopky díky černým sklům a moje černé auto přehlídnul. Takže až ti někdo projede bokem tak se nediv. Jde o bezpečnost a i já chci vědět co dělá jinej řidič abych byl připravenej a rychle reagoval. V tmavé truhle není nic vidět a není to pro bezpečnost dobrý. Myslím že u polišů to neprojde s tím fíglem u obou oken a můžou to brát jako vážnou závadu a odstavit auto.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
Nazdar Jirko N.,
asi jsem mel upresnit, ze skla ridice a spolujezdce jsou sice opatrena folii, ale tou nejsvetlejsi a auto tak bylo jiz koupeno jako funglovka i s certifikatem. Jenomze doslo ke zmene vyhlasky a neni jiz povoleno zadne zatmaveni na techto sklech (ridice a spolujezdce). Dalsi skla smerem dozadu jsou tmavsi a v kufru jsou uplne tmava. Nicmene, sundavat folie dolu (u ridice a spolujezdce) a shanet vsechny ty bezpecnostni samolepky co tam mam zevnitr vylepeny od vypiskovani skel OCIS pres Construct a atd.. se mi opravdu nechce a aby tam bylo videt uplne jak do vylohy to se mi taky nelibi. Minule auto mi na sidlisti vykradli 2x !!! Skla ridice a spolujezdce by podle mne mela mit alespon minimalni zatmaveni... ale na 73% pruchodnisti svetla se stejne tak tak dostanes i s originalnim sklem bez jakekoliv folie... Ja to zatim resim takto...
Nejsem silenec co by mel vepredu cerna skla !!! Podle meho nazoru meli povolit alespon to co bylo drive povoleno certifikaci 8SD...
asi jsem mel upresnit, ze skla ridice a spolujezdce jsou sice opatrena folii, ale tou nejsvetlejsi a auto tak bylo jiz koupeno jako funglovka i s certifikatem. Jenomze doslo ke zmene vyhlasky a neni jiz povoleno zadne zatmaveni na techto sklech (ridice a spolujezdce). Dalsi skla smerem dozadu jsou tmavsi a v kufru jsou uplne tmava. Nicmene, sundavat folie dolu (u ridice a spolujezdce) a shanet vsechny ty bezpecnostni samolepky co tam mam zevnitr vylepeny od vypiskovani skel OCIS pres Construct a atd.. se mi opravdu nechce a aby tam bylo videt uplne jak do vylohy to se mi taky nelibi. Minule auto mi na sidlisti vykradli 2x !!! Skla ridice a spolujezdce by podle mne mela mit alespon minimalni zatmaveni... ale na 73% pruchodnisti svetla se stejne tak tak dostanes i s originalnim sklem bez jakekoliv folie... Ja to zatim resim takto...
Nejsem silenec co by mel vepredu cerna skla !!! Podle meho nazoru meli povolit alespon to co bylo drive povoleno certifikaci 8SD...
Ok, tak to je ještě akceptovatelný, jen by pomohla na bezpečnost transparentní folie. Jinak smažkám v Praze je jedno jestli je na autě folie. Oni to vezmou takovou sílou že okno zlomí u spodního okraje a to se jako deska ohne dovnitř a tam většinou nadělá paseku v rozřezaném čalounění nebo přístrojovky. Takže ve výsledku je větší škoda než při malinkých kouskách skla. Ty gaunery totiž nic nezataví a když chtějí tak se dovnitř dostanou jen s daleko větší škodou.
Jestli jsou skla záměnný to je nejasný, ony ty auta jsou zcela přepracovaný a téměř vše bylo nějak změněný a moc dílů není shodných.
Jestli jsou skla záměnný to je nejasný, ony ty auta jsou zcela přepracovaný a téměř vše bylo nějak změněný a moc dílů není shodných.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
- Kontaktovat uživatele:
Na předních sklech nemůžou být jako originál folie, to je pitomost... Boční skla můžeš mít max. natónovaná ve stejné barvě jako čelní sklo - to je originál.Zadek - to je jiný kafe.....Folie- ať jsou sebesvětlejší taky neuznávám, pokud to budou postihovat, jen dobře
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
-
Zdravim všechny pritomne.
Tak kdo chce po me jeste hodit kamenem ?
- S Vitou nemohu souhlasit. Dodatecne tonovani (pokovenim) take jiz neni povoleno.
Delam ve foliove reklamne uz hodne let a dva nasi partneri delaji jak tonovani skel (pokovenim) tak foliemi a v minulych letech meli hodne zakazek primo z brnenskych autosalonu (nejmenovanych znacek), kde prodejci primo pro klienty tonovali skla dle prani. Takovy byl osud i meho mazlika, puvodni majitel si jej takto objednal.... a ja jsem tomu rad.
Nyni je trend obraceny. Hodne klientu ted nechava pokoveni (po demontazi prednich skel ridice a spolujezdce) chemicky odleptat. Popripade folie z prednich skel odstranit. Je to piplacka, ale jde to.... Oficialne by totiz pres STK neprosli.
My co mame velmi spatne zkusenosti se zlodeji v sidlisti (okrajova cast Brna) nechceme aby auto bylo absolutne pruhledne jak vykladni skrin...
Klidne mne za to ukamenujte, ale svuj nazor nezmenim!!!
-----
Nicmene abychom se tu nehadali o tom zda foliovat ci nikoliv. Co clovek to nazor....
Puvodni dotaz znel:
"Jsou skla ridice a spolujezdce modelu 2003 a 2007 shodna vcetne detailu uchyceni?"
Predem diky za Vasi odpoved k tematu
Tak kdo chce po me jeste hodit kamenem ?
- S Vitou nemohu souhlasit. Dodatecne tonovani (pokovenim) take jiz neni povoleno.
Delam ve foliove reklamne uz hodne let a dva nasi partneri delaji jak tonovani skel (pokovenim) tak foliemi a v minulych letech meli hodne zakazek primo z brnenskych autosalonu (nejmenovanych znacek), kde prodejci primo pro klienty tonovali skla dle prani. Takovy byl osud i meho mazlika, puvodni majitel si jej takto objednal.... a ja jsem tomu rad.
Nyni je trend obraceny. Hodne klientu ted nechava pokoveni (po demontazi prednich skel ridice a spolujezdce) chemicky odleptat. Popripade folie z prednich skel odstranit. Je to piplacka, ale jde to.... Oficialne by totiz pres STK neprosli.
My co mame velmi spatne zkusenosti se zlodeji v sidlisti (okrajova cast Brna) nechceme aby auto bylo absolutne pruhledne jak vykladni skrin...
Klidne mne za to ukamenujte, ale svuj nazor nezmenim!!!
-----
Nicmene abychom se tu nehadali o tom zda foliovat ci nikoliv. Co clovek to nazor....
Puvodni dotaz znel:
"Jsou skla ridice a spolujezdce modelu 2003 a 2007 shodna vcetne detailu uchyceni?"
Predem diky za Vasi odpoved k tematu
-
tak mě třeba zamordujte ,ale za mě folie ANO vozím v autě vercajk a díky folíim tam není vidět.Na bočních u řidiče a spolujezdce ty nejsvětlejší a není problém. a jinak okna dle mě pasujou ,ale pro jistotu zavolej na vrakoviště do Kladna a tam ti to kluci řeknou a okna ti dodají ahoj David a folie na okna se dělají u mě v dílně a začíná se lepit aji na kastlu tak kdo chce tak je možnost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo myšleno ve zlém já taky nemluvil o dodatečném pokobvení ale o originálu, dodatečně by správně nemělo být vůbec nic.Tak jak říká David, zkus vrakoviště kde Sorenta rozrbírají , možná lépe osobně zajet, jinak těžko zjišťovat, v Kii to těžko bodou věvdět, a asi se s tebou moc nebudou bavit.A zatmavená skla PŘEDNÍ BOČNÍ bý nemají, je to nebezpečné a zatím si stojím vzadu klidně černá jak uhel
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....