Tak najeto 219 000 , pouze výměna olejů a běžná údržba ...také výměna plynových vstřiků , vydržely 80tis. díky špatnému servisu a nevýměně filtrů...zase potvrzení že cokoli svěříš "odborníkům" jde do háje...Jinak naprostá spokojenost.Chystám se motor čipnout i něco málo koníků výš, tak jsem zvědav..viita píše:Předpokládám , že se netýká provozních kapalin a dílů běžného opotřebení, to bychom tu byli dlouho![]()
Takže: 110 000 km koupě vozidla , koupeno v ČR ojeté přímo v KIa , protihodnotové vozidlo , typ 3,5 benzín , automat, EX , rok výr. 2005
115 000 km výměna senzoru TPS (senzor polohy plyn. pedálu)
117 000 km montáž LPG - sekvenční BRC
160 000 km výměna pravé přední poloosy- vymačkaná hřídel mezi kšandou a vnitřním kloubem poloosy
166 000 km šroubek M3 padený do sání , uvolněný z klapky v sacím potrubí (to je zrovna to, co diesel nemá) častá závada na 3,5 benzín, důsledek- uhnuté dva ventily, čili jedna hlava dolů , oprava cca 6 000,- Kč , všechny šrouby na klapkách v sání řádně zajištěny roztemováním.
185 000 opět volná poloosa, opraveno zalepením - již jsem to tu popisoval , od té doby Ok
JINAK BĚŽNÝ SERVIS DLE DOPORUČENÍ VÝROBCE - VIZ MANUÁL
V současné době najeto 208 000
Hodnocení - za danou cenu velmi vysoká užitná hodnota , pohodlné , schopno zdolat i středně těžký terén.
Nevýhody - v této motorizaci nižší kroutící moment na motoru, s vlekem (2t) trošku těžkopádnější,slušela by 5-ti stupňová automat. převodovka s plynulejším řazením, dále ne úplně inteligentní automatická klimatizace.
Taktéž.Ze svými 140 to půjde na 155 cca.A zvědavej jsem taky.viita píše:Tak najeto 219 000 , pouze výměna olejů a běžná údržba ...také výměna plynových vstřiků , vydržely 80tis. díky špatnému servisu a nevýměně filtrů...zase potvrzení že cokoli svěříš "odborníkům" jde do háje...Jinak naprostá spokojenost.Chystám se motor čipnout i něco málo koníků výš, tak jsem zvědav..viita píše:Předpokládám , že se netýká provozních kapalin a dílů běžného opotřebení, to bychom tu byli dlouho![]()
Takže: 110 000 km koupě vozidla , koupeno v ČR ojeté přímo v KIa , protihodnotové vozidlo , typ 3,5 benzín , automat, EX , rok výr. 2005
160 000 km výměna pravé přední poloosy- vymačkaná hřídel mezi kšandou a vnitřním kloubem poloosy
166 000 km šroubek M3 padený do sání , uvolněný z klapky v sacím potrubí (to je zrovna to, co diesel nemá) častá závada na 3,5 benzín, důsledek- uhnuté dva ventily, čili jedna hlava dolů , oprava cca 6 000,- Kč , všechny šrouby na klapkách v sání řádně zajištěny roztemováním.
185 000 opět volná poloosa, opraveno zalepením - již jsem to tu popisoval , od té doby Ok
Hodnocení - za danou cenu velmi vysoká užitná hodnota , pohodlné , schopno zdolat i středně těžký terén.
Nevýhody - v této motorizaci nižší kroutící moment na motoru, s vlekem (2t) trošku těžkopádnější,slušela by 5-ti stupňová automat. převodovka s plynulejším řazením, dále ne úplně inteligentní automatická klimatizace.
duben 2013:Takže najeto 230 000 , mězitím běžná bižuterie jako brzdy, olej, filtry, seřízení LPG , výměna svíček- začal lehce na volnoběh kuckat jeden válec, po výměně OK , holt na plyn budu muset měnit v menším intervalu.Jinak spokojenost, bez závad.Čipovat nebudu, raději to nechám jak to je.zdeny65 píše:viita píše:Tak najeto 219 000 , pouze výměna olejů a běžná údržba ...také výměna plynových vstřiků , vydržely 80tis. díky špatnému servisu a nevýměně filtrů...zase potvrzení že cokoli svěříš "odborníkům" jde do háje...Jinak naprostá spokojenost.Chystám se motor čipnout i něco málo koníků výš, tak jsem zvědav..viita píše:Předpokládám , že se netýká provozních kapalin a dílů běžného opotřebení, to bychom tu byli dlouho![]()
No volnoběžka je známá tím,že se vždycky mění z rozvodama.Pakliže se rozvody nedělají často,tak limit je cca.100000 km.serti píše:Ahoj, tak tady je můj seznam oprav a údržby :
( doložená činnost před koupí )
158 000 18. Březen 2013 Spadlý řemen alternátoru a dalších ….
Z důvodu „posunuté“ řemenice alternátoru ( zadřená „volnoběžka“)
Nová řemenice i s prací 6300,- ( svým spěchem na opravu jsem nesehnal levnější.... dá se asi za 1500,-)
S autem jinak celkem spokojenost .....
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | suzuki-forum.cz |