Nefunkčný zadný stierač a ventilátor v interieri

Odpovědět
kapitan252

Nefunkčný zadný stierač a ventilátor v interieri

Příspěvek od kapitan252 »

Poraďte mi, dnes sa mi počas jazdy sa Sorente 2,5 CRDi, 2007 pokazilo ovládanie zadného stierača a aj ovládanie ventilátora v kabíne a nefunguje ani zapnutie klímy a vnútorný okruh vetrania. Mal niekto taký alebo podobný problém, poraďte.
Ďakujem
Reklama

zdeny65

Re: Nefunkčný zadný stierač a ventilátor v interieri

Příspěvek od zdeny65 »

kapitan252 píše:Poraďte mi, dnes sa mi počas jazdy sa Sorente 2,5 CRDi, 2007 pokazilo ovládanie zadného stierača a aj ovládanie ventilátora v kabíne a nefunguje ani zapnutie klímy a vnútorný okruh vetrania. Mal niekto taký alebo podobný problém, poraďte.
Ďakujem
Začni nejdřív pojistkama.Když budou ok,tak pokračuj konektorama na zadní straně panelu.Ale osobně si myslím,že to bude větší průser,než jenom pojistky.A spíš bych to viděl na diagnostiku,protože si myslím,že si s tím neporadíš.Hlavně aby to nebyla komfortní jednotka,protože se podělalo dost věcí najednou.No u tý klimy to může být panel.
No nic,začni nejdřív pojistkama a pok uvidíš.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
kapitan252

Dnes mi to dali dokopy. Boli zaoxidované kontakty na motorčeku zadného stierača a na ventilátore kúrenia. Pritom sa vybili aj poistky v skrinke pri vodičovi v interiéri. Oprava 5€.
Ešteže tak.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

kapitan252 píše:Dnes mi to dali dokopy. Boli zaoxidované kontakty na motorčeku zadného stierača a na ventilátore kúrenia. Pritom sa vybili aj poistky v skrinke pri vodičovi v interiéri. Oprava 5€.
Ešteže tak.
Tak to je fajn.Stejně ale stojí za to se podívat pod ten plastovej kryt u spolujezdce.Doceja jsem koukal,že tam byly zaoxidovaný konektory.Ventilátor topení jsem taky rozebíral a divil jsem se,že vůbec běžel.Byl plnej humusu.V souvislosti s tím,chci udělat nějaký kryt pod platem u čelního skla.Je tam nízká hrana a velice snadno dovnitř při prodkým dešti může zatéct.A ještě jedno vylepšení.Ventilátor rychle nasává malé lupení a pak se zanáší jak ventilátor,tak i kabinový filtr.Plánuju tam dát nějaké hrubší síto,který zabrání nasátí lupenů.Jednodušší je čas od času sundat kryt u stěračů,jak zápasit s kastlíkem a riskovat ulomení uložení.
kapitan252

to zdeny65:
Kryt na strane spolujazdca je vonkajší kryt medzi kapotou a predným sklom? Ak áno, píšeš, že je potrebné dať tento kryt dole. Jeden problém ale momentálne je, nemám totiž garáž a vonku je zima na manipuláciu s plastom, nie?
Aj tak ďakujem za info a radu.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

kapitan252 píše:to zdeny65:
Kryt na strane spolujazdca je vonkajší kryt medzi kapotou a predným sklom? Ak áno, píšeš, že je potrebné dať tento kryt dole. Jeden problém ale momentálne je, nemám totiž garáž a vonku je zima na manipuláciu s plastom, nie?
Aj tak ďakujem za info a radu.
Ne to je plast uvnitř auta pod palubkou na pravým podběhu.Zima na to je.Nej je léto nebo na jaře.
sorent

Příspěvek od sorent »

Zdar, přestal my foukat ventilátor (sorento 2003, 2,5 ,103kw).ovládání jsou tři knoflíky. Pojistky jsou dobré, ale byli odpadlé kontakty na odporu co je na horní straně ventilátoru. Dal jsem nový (stál 2000) a ventilátor se netočí. motor je dobrý. Kde může být problém?
TommyBoy

Příspěvek od TommyBoy »

Nevim jak tento starsi typ, ale rizeni otacek motoru mam ja pomoci vykonoveho tranzistoru (teste u ventilatoru je umisten s chladicem). Muze se stat ze je po smrti. Oprava je jednoducha, staci promerit, pripadne koupit novy tranzistor.

Vypada takto ale typ si nepamatuju. Je to na nem napsane.

Obrázek
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
sorent

Příspěvek od sorent »

Tak tranzistor tam není. Dnes jsem byl v servisu a musí se rozdělat palubka. Někde je přerušený drát.
Odpovědět