Nestartuje Auto 2.5 CRDI

ctiteljan

Nestartuje Auto 2.5 CRDI

Příspěvek od ctiteljan »

Poslední dobou cca 2 měsíce jsem musel startoval přez kabely jinak nechytlo dneska už nechytí ani přez kabely ani přez startovací vozík, palivovej filtr dávanej v loni v lednu baterka to samé, nafta tam je mix MaxMotion + Albert v nádrži cca 20 litrů , kde může být závada , kontrolka diagnostiky see nerozsvítila, jen je mi divný že manuální pumpu po 30 sec 4-6x zmáčknu neč stvrdne
Reklama

kozejk

Re: Nestartuje Auto 2.5 CRDI

Příspěvek od kozejk »

kouří nebo nekouří? Co žhaviče? Co přepad z railu? Tohle chce vše zkontrolovat. Zkontroluj i te paliv, fitr, je to 5 minut práce.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

ráno se na to juknu ale mám zato že nekouří , mám velký podezření na filtr jekilož jsem si tedkon dvakrát zasebou cucnul hodně rezervy a nebo je mrcha zavzdušněná že jsem si opravdu cucnul sucha
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

auto nekouří, žhavičě ok, nafta je všude před filtrem i za ním, na raillu jsem zkusil povolit výstup z čerpadla a stříkal jak blázen (tlak by tam měl být ) z přepadu na vstřikách slabý výstřik jinak nic silovýho,baterka nabytá motor točí a nechytne
kozejk

Příspěvek od kozejk »

nebliká ti imobilizér?
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

určitě neblíká ale ted si nejsem jistej jestli zhasne
orangi

Příspěvek od orangi »

Skus zistit aky mas prepad z railu. Ak je velky tak mas zly prepadovy ventil a nemas pozadovany tlak. Ja som mal toto iste. Po vymene ventilu nemam najmensi problem s autom. Dokonca ani v tych najvacsich zimach.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

přepad není velkej ani ne 1 dc za nějakejch 10 sec dýl jsem ho netočil,při povolení vstupu do railu od čerpadla jsem si akorát zadělal celej motor od nafty jak to tlačí, imobilizer zhasne do 30 sec což by měl bejt normální stav nemám kdys pozici diagnostiku takž toho moc už nesvedu není někdo z okolí prahy s diagnostikou? stojím vedle průhonic před barákem
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:přepad není velkej ani ne 1 dc za nějakejch 10 sec dýl jsem ho netočil,při povolení vstupu do railu od čerpadla jsem si akorát zadělal celej motor od nafty jak to tlačí, imobilizer zhasne do 30 sec což by měl bejt normální stav nemám kdys pozici diagnostiku takž toho moc už nesvedu není někdo z okolí prahy s diagnostikou? stojím vedle průhonic před barákem
Ty hele.Teď mě napadla jedna věc.U Marey se mi stalo kdysi dávno tohle.Čistil jsem v motorovým prostoru očka na kontaktech.Byla tam nějaká krabička a na ní byly zaoxidovaný očka na káblech.Tak sem to pěkně vyčistil a s pocitem zase je to lepší jdu natočit motor.A najednou kouokám jako blázen-Immo normálně zhaslo,točím a motor ani ťuk.Kontroloval jsem zase všechno co jsem dával dohromady a pořád nic.Odpojil sem baterku-reset řj. a zase nic.Tak to začalo bejt hodně zajímavý.Tak jsem šel po kabeláži až sem se dostal pod plast u spolujezdce a byl tam ve sloupku takovej malinkej spínač,k němu dva drátky jako vlas.Tak jsem ho párkrát zmáčknul a najednou auto zahoukalo,zablikalo.Zkusil jsem natočit a první škub a motor běžel.Bylo to resetovací tlačítko od alarmu.Od tý doby mi alarm běhal,jak má.Předtím to ani neškytlo,pak byly funkční všechny funkce.Takže tedy pouze námět,jestli to nedělá alarm,buďto bloklej a nebo někde v něm průšvih.Správně by se měl dát někde odpojit.
Teď ještě koukám na příručku a je tam psáno:vadný spínač rozsahu převodovky(pouze automat),prasklý tavný spoj(nevím kde je).
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

převodovku mám manuální a alarm jsem dodával sám osobně, nejprve byly problémy s baterkou tak jsem dobýjel pojistky jsou ok , v pátek jsem normálně večer natočil dojel do krámu a zpět bez problému. jen při posledním funkčním startu se my zdálo jakoby startér točil odost pomaleji než potom naskočil motor byl to hnusnej zvuk když to chytlo a druhej den ráno už ani škytnutí
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:převodovku mám manuální a alarm jsem dodával sám osobně, nejprve byly problémy s baterkou tak jsem dobýjel pojistky jsou ok , v pátek jsem normálně večer natočil dojel do krámu a zpět bez problému. jen při posledním funkčním startu se my zdálo jakoby startér točil odost pomaleji než potom naskočil motor byl to hnusnej zvuk když to chytlo a druhej den ráno už ani škytnutí
Nebude teda chyba ve startéru?Ono jsou to kolikrát prkotiny.Může se třeba zasekávat kotva.Tady jsem zkusil najít diagnostiku http://www.autoservis-jn.cz/autodiagnostika-praha-10
Hele a co alternátor.Nemáš třeba rozvalenou volnoběžku?Jako je to fakt cokoliv kdekoliv.Ten zvuk byl jakej.Jako že motor škubal,nebo kovovej zvuk?A co kabely ke startéru,čistý a u baterky taky?Není někde povolený kábel?
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Teď to teda dělá co?Startér točí ale nechytne motor,nebo startér motorem vůbec netočí?
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

zvuk jakoby přeskočily zuby protože starter točil výrazně pomaleji než naběh motor , předtím byly otáčky podle zvuku prakticky totožné, jinak startér točí točí a auto ani neslíbý bohužel ted napadl sních tak ho nemůžu ani skusit roztáhnout tím bych eliminoval chybu ve startéru , Anton (kontrolka montoru) nezhásíná svítí stále, žhavení taky jede, nabýječka ukáže maximální proud jakmile zapnu klíček a po 10 sec se odběr proudu zase uklidní, nemám ani náhradní baterku abych vyzkoušel jinou ale nechytne ani přez startovací vozík, palivovej filtre jsem nandal novej, v nádrži je taky čisto vyměnil jsem obsach a nalil 20 litru od shell , jen pro jistotu mi oživte postup odvzušnování jestly jsem něco neopoměl, filtr je jasnej tam je pumpička ale dál se mi rady rozcházejí vstřiky jsou elektronický tak nejde vyndat vstřik a zmáčknout na kuličku bylo my porazeno povolit přívod z railu na vstřik a párkrát cuknout motorem je to správně???
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:zvuk jakoby přeskočily zuby protože starter točil výrazně pomaleji než naběh motor , předtím byly otáčky podle zvuku prakticky totožné, jinak startér točí točí a auto ani neslíbý bohužel ted napadl sních tak ho nemůžu ani skusit roztáhnout tím bych eliminoval chybu ve startéru , Anton (kontrolka montoru) nezhásíná svítí stále, žhavení taky jede, nabýječka ukáže maximální proud jakmile zapnu klíček a po 10 sec se odběr proudu zase uklidní, nemám ani náhradní baterku abych vyzkoušel jinou ale nechytne ani přez startovací vozík, palivovej filtre jsem nandal novej, v nádrži je taky čisto vyměnil jsem obsach a nalil 20 litru od shell , jen pro jistotu mi oživte postup odvzušnování jestly jsem něco neopoměl, filtr je jasnej tam je pumpička ale dál se mi rady rozcházejí vstřiky jsou elektronický tak nejde vyndat vstřik a zmáčknout na kuličku bylo my porazeno povolit přívod z railu na vstřik a párkrát cuknout motorem je to správně???
Tak nic nelaď a vyndej startér.Je dost možný,že se Ti seká elektromagnet a volnoběžka.Nezkoušej nic jinýho.Startér odebírá velký proud a jestli se kouše,tak nezbývá žádný proud do další sítě.Můžou to být uhlíky,zanesená kotva,volnoběžka,seknutý ložisko,ohnutá vidlička na přesun pastorku.Hlavně,aby nebyly omydlený zuby na setrváku.Neroztahuj to,i když to má řetěz na rozvodech tak to není dobrý.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

to já vím že by se neměl one jdee i o jiné součásti vozu než řetez v motoru jde oto že bych identifikoval závadu daleko přesněji ted jsem na závadách vstřiky,startér , baterka je v háji to vím na tuty , ještě je v merku vysokotlaký čerpadlo či nějaký čidlo na railu nebo na čerpadle když ho nastartuju tak sním dojedu ke známýmu na diagnostiku ted bych potřeboval technika k baráku.
Odpovědět