Couvací kamera

JElen
Kontaktovat uživatele:

Couvací kamera

Příspěvek od JElen »

zdravim,
chci se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se zapojenim couvací kamery... kudy jste vedli draty, na co jste zapojili napajeni atd.
Díky
Kia Sorento Black Plasti Dip
r.v 2005 2,5 CRDI 103kw chip
Reklama

Zdrahy

Re: Couvací kamera

Příspěvek od Zdrahy »

To by mě taky zajímalo.. válí se mi doma na stole a nějak se mi do toho nechce :)
JElen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JElen »

no ja jsem si ji koupil .... mela to bejt nahrada za sklicko u osvetleni spz, bohuzel jsem koupil na jinej model a to sklicko je mensi takze ji dam kousek vedle.... trocha jsem to studoval a jedina cesta je sundat komplet plastove oblozeni patejch dveri + listu co je u otvirani patejch dveri, pak to protahnout tim krkem co vede nahore u patejch dveri a tim se dostane kabel uz do auta a pak to protahnout nekudy az k radiu :D jen nevim kde vemu napajeni ... zrejme s osvetleni spz
Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy »

Nevím jestli to má být napájené pořád, nebo jen při couvání - to by se potom nabízelo napíchnout to na couvačky. Rádio stejně potřebuje signál kdy má přepnout na kameru.. Dostal jsem docela dobrou kameru k rádiu, ale nějak se mi nechce vrtat do dveří..
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

JJ taky se na to chystám,budu objednávat toto http://www.specialniautoradia.cz/www-sp ... orento-OLD a mám takové rádio http://gps-navigace.heureka.cz/pioneer- ... tAodlRIAOA mám parkovací čidla a ty jsou zlatý ale chci zkusit i tu kameru a,e ještě musím koupit propojovací kabel http://www.abcautohifi.cz/www-webareal- ... er-AVIC-D3 tam by měly být konektory pro zapojení.Na jaře se asi na to vrhnu.
JElen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JElen »

BobekRob píše:JJ taky se na to chystám,budu objednávat toto http://www.specialniautoradia.cz/www-sp ... orento-OLD a mám takové rádio http://gps-navigace.heureka.cz/pioneer- ... tAodlRIAOA mám parkovací čidla a ty jsou zlatý ale chci zkusit i tu kameru a,e ještě musím koupit propojovací kabel http://www.abcautohifi.cz/www-webareal- ... er-AVIC-D3 tam by měly být konektory pro zapojení.Na jaře se asi na to vrhnu.
ja koupil podobnou na kterou odkazujes, bohuzel na novejsi model a to plexi ve kterem je kamera usazena je mensi , takže preventivne si to nejdriv premer :D
budu muset tu kamerku rozebrat a prilepim ji hned vedle :)

na couvacky bych to napajeni taky dal, jen to je zase natahnuti kabelu pres cele pate dvere a zpet dolu na svetla :(
zejtra se na to podivam a uvidime co z toho bude
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

JElen píše:no ja jsem si ji koupil .... mela to bejt nahrada za sklicko u osvetleni spz, bohuzel jsem koupil na jinej model a to sklicko je mensi takze ji dam kousek vedle.... trocha jsem to studoval a jedina cesta je sundat komplet plastove oblozeni patejch dveri + listu co je u otvirani patejch dveri, pak to protahnout tim krkem co vede nahore u patejch dveri a tim se dostane kabel uz do auta a pak to protahnout nekudy az k radiu :D jen nevim kde vemu napajeni ... zrejme s osvetleni spz
Kameru jsem zapojoval...koupil jsem origo na Sorento- nepasovala, tak jsem podložku odřezal a napasoval a zalepil přímo do plexi osvětlení spz.Osvětlení SPZ změněno na LED diody. Teď už je to originál :D jinak jak píšeš. obložení pátejch dolů, slejně musíš zabudovat kameru pak husinou dovnitř stopem dopředu(je třeba odmontovat na jedné straně úchopy, příchytky mezistěny, gumy dveří apod.) pak tapec stropu povolí a pak předním sloupkem (kryt na jeden čroubek) dolů k vedení ventoše a nad ním do střed. panelu. Dá to tak 2 hod práce.Napájení by tuším měla mít přímo z rádia, to už přesně nepamatuju. Jinak kamera u Sorenta nutnost, jinak se fakt těžko parkuje, o najíždění k těžkýmu vleku ani nemluvě.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
viktor

Příspěvek od viktor »

Nebuď měkoň,s tím nárazníkem zaparkuješ i mezi Tatrovkama.
JElen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JElen »

Tak jsem se do toho dneska pustil a musim rict ze je to voser:D zatim mam protahnuto v patejch dveri a ted me ceka protahnuti kabelu k radiu.Jen jsem zapomel zastrcit jedno osvetleni spz tak musim znova sundat plast... Grrrr.

Heled a a da se docilit toho aby se mi kamera zapla pri soupniti zpatecky?
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

To mě taky zajímá zda se mi to taky na displeji rádia SAMO přepne na kameru nebo si to budu muset na ten displej navolit sám. :(
JElen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JElen »

musi to dostat nejak impuls od zpatecky asi.
zejra budu laborovat. nekde jsem se docelt ze moje radio tam ma jeste nejakej kabel na to tak uvidime.... mam parrot asteroid smart
Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy »

Nemám to teď u sebe - tak nevím přesně, ale na rádiu je kabel, který bere signál ze spátečky. Podle toho signálu rádio přepne na kameru :)
JElen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JElen »

tak jsem ji tam nadelil .....
jsem celkem prekvapen jak bylo jednoduche protahnout kabely stropem a sloupkem :)
jen to nefunguje na zpatecku ..... sice na radiu na to kabel mam, ale nevim jak ho zapojit a jestli mam protahnout az ke zpatecnimu svetlu tak nevim kudy jelikoz tam neni zadna moznost se tam dostat :(

Obrázek
Obrázek
Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy »

Buď signál čapnout od čidla zpátečky, nebo od couvaček - nic jiného mě nenapadá, každopádně jsem vděčný za jakoukoli informaci předtím, než se do toho pustím :wink:
JElen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JElen »

do couvacek je to spatny .... to je zase na rozebrani pulky kufru a do toho se mi moc uz nechce:(
Odpovědět