2,5 crdi - rušivé zvuky při ubrání plynu (70-50km/h)
2,5 crdi - rušivé zvuky při ubrání plynu (70-50km/h)
Zdravím Vás všechny. Mám Sorento 2.5 crdi LX verziu(170)koní, automat. Má to vraj najeto 114 tis. ale keď uberem plyn a hlavne pri jazde dolu kopcom, ozýva sa spod auta divný zvuk. Niečo ako hučanie a pískanie dohromady. Vymenil som náplne v diferákoch aj v rozvodovke, vymenil pneumatiky ale nič sa nezmenilo. Robí to hlavne od 80 km/h do 50-tky. najviac je to počuť pri 70-60km/h. Neviete niekto poradiť? Neviem už čo s tý KIA servise len mikol technik plecami a že nevie. Že ak chcem mto tam nechať a oni sa na to pozrú, ale je Motor Car Wiesental, takže nemám chuť tam nechať 3-tisícky...
- Reklama
Re: 2,5 crdi - rušivé zvuky při ubrání plynu (70-50km/h)
Na dálku řešit problematické zvuky je jako věštit z křišťálové koule. Ale hodně by napověděla kvalita vypuštěného oleje z diferáků, ale pokud jsi u toho nebyl tak je indikátor fuč. Dále kdy byl měněnej olej v aut. převodovce a jakým způsobem. V každým případě to nebude jednoduchej problém, bude asi něco mechanicky opotřebený.
A co je důležitý používat přesně předepsaný oleje a nespoléhat jen na to co tam dá servis, zejména když ten tvůj má podle netu dělat Mercedesy.
A co je důležitý používat přesně předepsaný oleje a nespoléhat jen na to co tam dá servis, zejména když ten tvůj má podle netu dělat Mercedesy.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
oleje jsem měnil sám...mám tu káru dva týdny. Ze zadního diferáku vytekla stříbrná metalíza (dal jsem tam 75W140 Castrol). Ze předního taky vytekl nějaký bordel(dal jsem 75W90). Olej smrdel jako zemní plyn a ten magnet v plastovém pouzdru co je na vypouštecím šroubu je celý zdeformovaný. Jako by se roztopil. V automatu jsem měnil olej dával jsem Syntrax Z(Dextron III), ale vypustil jsem jen 4řy litry a náplň je prý podle manuálu 7.1l. Nedelal jsem to odsávačkou...je to špatně?
To je přímo katastrofa a jestli můžeš hoď to prodávajícímu zpátky na hlavu. Jinak je to past na peníze. Oleje v diferácích se mění po 30 Tkm a když se to nedodrží tak se velice zkrátí jejich životnost. To zbarvení oleje do stříbrna je jasnej ortel a to do šrotu. Protože je to drahá sranda tak oprava by stála víc než celý auto. Ex majitel na to velice kašlal.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Do 5 stupnoveho automatu pro 125kW model se dava APOLLOIL ATF RED-1 a nikoliv Dextron III.
Kazdopadne na vymenu se objednej radeji nekam, kde to pripoji na tzv. bypass, tedy vymena kompletniho obsahu za chodu motoru.
V priloze je oficialni tabulka doporoucenych naplni, kterou jsem dostal od zastoupeni Kia CR.
Olej v rozvodovce a diferakach jsem si menil take sam, ale nejhorsi byla ta rozvodovka. Da se tam koupit vylepseny vypustny sroub s magnetem. Olej jsem tam mel pri 110tis puvodni a velmi tmave hnedy. Novy olej je cerveny (jako do automatu).
Nasledujici info prevzato z http://kiasorento.proboards.com/thread/ ... od-numbers
Kazdopadne na vymenu se objednej radeji nekam, kde to pripoji na tzv. bypass, tedy vymena kompletniho obsahu za chodu motoru.
V priloze je oficialni tabulka doporoucenych naplni, kterou jsem dostal od zastoupeni Kia CR.
Olej v rozvodovce a diferakach jsem si menil take sam, ale nejhorsi byla ta rozvodovka. Da se tam koupit vylepseny vypustny sroub s magnetem. Olej jsem tam mel pri 110tis puvodni a velmi tmave hnedy. Novy olej je cerveny (jako do automatu).
Nasledujici info prevzato z http://kiasorento.proboards.com/thread/ ... od-numbers
Part Number: Servicekit205E
Retail price: £ 78.23 inc vat
Handy good value service kit, covers all diesel variants up to the new 2010 model, kit contains:
Oil Filter, Sump washer, Fuel filter 'kit' and 2 litres of TOD oil.
Part Number: 04500TA389
Retail Price: £19.94
TOD Oil, used for any TOD equipped Sorento, 2 litres per oil change required. Supplied in 1 Litre bottles.
Part Number: 473874C000
Retail Price: £3.70
Magnetic drain plug for Transfer boxes.
Part Number: 263104A010
Retail Price: £7.81
CRDi Oil Filter
Part Number: 319223E10A
Retail Price: £46.47
Fuel Filter kit, fits both pre facelift and facelift models
Part Number: 0450000140A
Retail Price: £11.84
Sorento Appollo Auto trans fl;uid, for all 5 speed autos, priced per litre.
Part Number: 971333E260
Retail Price: £19.33
Pollen Filter, Facelift models only.
Part Number: 581013EE01
Retail Price: £68.42
Front Brake Pads
Part Number: 583023EE00
Retail Price: £59.62
Rear Pads
All prices are inc VAT & KIA UK Recommend retail Jan 2010.
Wiper blade sizes:
Drivers, 24" spoiler recommended
Passengers, 18"
Rear, 14".
Read more: http://kiasorento.proboards.com/thread/ ... z30w9n5p95
- Přílohy
-
- NÁPLNĚ SORENTO.zip
- (134.72 KiB) Staženo 294 x
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Dík moc za Rady...mám celý diferák za 200eur...najeto 120 tis. nebo radši rozhodit ten starý? Pomúže vyměnit ložiska, nebo je to celý v hajzlu.
Vyměnit celý, jinak je to zbytečná práce. Nejvíce dostal na frak talíř a hruška a to stejně na koleně nenastavíš. Nejlepší je měnit celou nápravu, je to rychlé. Jinak je to práce na delší dobu a náročná na dodžení čistoty a těsnosti při montáži.