Žebříček nejporuchovějších aut dle TÜV

Odpovědět
TommyBoy

Žebříček nejporuchovějších aut dle TÜV

Příspěvek od TommyBoy »

Začněme v kategorii vozů starých 10 až 11 let. Na děleném pátém až čtvrtém místě v pořadí vozů s nejčetnějšími závadami je Kia Sorento. Závady našli technici u 41 procent těchto vozů, přičemž průměr v této kategorii je o deset procent nižší. Původní generace se mezi nejhůře hodnocenými automobily ocitla i ve věkové kategorii osm až devět let.
Zdroj: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/aut ... 5900fea04/

No ja musim zatim zaklepat, za posledni 2 roky zadna necekana porucha. Snad to tak i zustane :lol:
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Reklama

Jirka N.

Re: Žebříček nejporuchovějších aut dle TÜV

Příspěvek od Jirka N. »

Taky mi Sori jezdí a jezdí a o poruchách nic neví :D . Ten TÜV přehled neberu až tak jako bernou minci, je to otázka kvality servisů a při rozklíčování závad u Sorent to byly ruční brzdy a osvětlení auta. Brzdové lanové převody stačí namazávat a nastavení mít funkční a není problém. U světel je to lajdáctví majitelů a servisů. Takže až tak vážné to není s tou statistikou. Radši bych uvítal přehled ADAC koho zachraňovali s odtahem. A tam by bylo asi jiné překvapení.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
viktor_ex

Příspěvek od viktor_ex »

taky myslím, že to jsou hlouposti, resp. neni rozlišena prasklá žárovka(sorento) od kňourající převodovky(legacy).

přitom subara bývají dost vysoko ... měli jsme jich asi 10 a subaru mi už dosmrti nesmí přes práh.
Kia Sorento 2,5 CRDi 4x4 TOD 2006
(mod 2005-2006)
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Tak jsem taky opravoval,teda ne já.Ale Sorento patří mezi nej auta,co jsem měl.A nějaká žárovka mě totálně nerozhází.Bohužel nemám možnosti na velké opravy a pomalu jsem přemýšlel o změně.Ale kamarádi drazí ADEKVÁTNÍ náhradu jsem nenašel.Jirka je na tom líp,protože si kupoval novicku a žádný pako se mu v tom nešťouralo.Ale pánové neměnil bych tuhle příšeru ani omylem.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Odpovědět