JIRJIR píše:Použil jsem havarijní pojištění kde mám spoluúčast 10tis.
Komunikace s CSOB byla naprostá katastrofa...
Nejaka sialena poistka ze 10 000KC spoluucast ? To akoze ked pocas cuvania narazim do stlpika na parkovisku a praskne zadny naraznik dajmetomu a oprava stoji 40 000 KC tak ty zaplatis 10 000KC spoluucast ?
Nakolko ja rocne mam poistku 357,-€ havarijnu na RIO a spoluucast mam 66€ alebo 5% tzn. ked znicim zadny naraznik a oprava bude stat 40 000 SK = 1327€ tak ja zaplatim spoluucast havarijneho 66€ + mi zvysia platbu havarijneho o 10% kedze to mojou vinou bolo spôsobene takze celkovo ma oprava auta v hodnote 1327 euro bude stat 66€ cash priamo v servise + o rok zvysenie poistneho o 10% tzv. malus = 35,7€ takze 101,7€ budem musiet zaplatit z vlastneho vrecka co je zanedbatelna ciastka vzhladom k vyske skody , poistne 357€ je aktualne po 1 roku bez skodovej udalosti tzn. pôvodne prve poistne po kupe auta som platil 393€ ale aj napriek tomu staci 1x za 3 roky platenia nieco rozmlatit a hned sa tie zaplatene peniaze vratia .
A tych 40 000 za opravu zadneho naraznika este neviem ci nebude malo lebo som mal na lavom zadnom blatniku cca. 15cm dlhu a 0,5cm siroku cervenu ciaru po peugeote ktory cuval na parkovisku a oprava v KIA@Mercedes servise vysla na vyse 580 euro a to zaratali lakovanie + 1,5hod prace !!