převodovka
převodovka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo mohl doporučit nějaký převodový olej, který také používáte. Taky bych se chtěl zeptat,jestli víte kudy se doplní . Předem děkuji. Vlastním Kia SPORTAGE 4WD 2.0 16v r.v. 12/96
- Reklama
olej
Já mám 2.0i,starý model,r.v.2000,vagon. Mám tam olej motorový 10W 40, ale údajně se tam má dávat 5W 40. Dolů jít můžeš,ale zpět už ne.Tak pokud dáš jednou 5W 40,tak už jen tento. Do převodovky,rozvodovky,diferáku se nemontuju,to jsem to dal do servisu.Oni to vědí nejlíp.
-
No podla toho co som cital tak su pre motor 2.0l 16v vhodny akykolvek olej s vyskozitami od 5W-cosi do 15W-cosi ... ja som sa pre vymenu rozhodol 5W-40 lebo mam s nim dobre skusenosti vo felicke s VW motorom 1.6l ... mam konkretnu znacku oblubenu ale nebudem ju vyslovovat len poviem ze vyrobca sa hrdi na olejoch napisom ze Magnetic... velmi tomu neverim ale vydrzi vela :DDD .... co sa tyka prevodoveho oleja tak predpisanych je viacero .. ja som sa rozhodol pre tu istu znacku a spec. 75W-90 ... do prevodovky a rozvodovky ho ide bezmala 3l .. ale povedzme si ze to nieje take hrozne kedze sa prevodovy olej nemeni kazdy rok....
No nedavno som menil tieto vsetky naplne... On sa pytal na prevodovy olej nie motorovy, ale to je asi jedno... Do prevodovky nedolievaj olej ale hned ho vymen- ide tam 1,2litra ale istejsie mas ked si to skontrolujes tym ze bude vytekat cez kontrolny srob (skrutku) ... Inac aj do prednej rozvodovky a zadnej ide po 1,2litra toho isteho oleja... Po vymene som nasiel vsetky naplne nalepene na kapote od spodu