Spotřeba 1.4 banzín
Spotřeba 1.4 banzín
Zdravím, bl bych rád pokud podělíte o své dojmy a zkušenosti ze spotřeby tohoto vozu. V rodině ho máme najeto něco málo přes 2500km a průměrná spotřeba 7,5l.
Jak to vidíte je to hodně nebo málo? Co ukazuje palubní počítač vám? Díky za ohlasy
Jak to vidíte je to hodně nebo málo? Co ukazuje palubní počítač vám? Díky za ohlasy
- Reklama
Re: Spotřeba 1.4 banzín
Ahoj,
mam ho nove, najeto cca 500km, jezdim 30km useky, Vesnice -> Praha a zpet, zatim spotreba prumerna 6,1/l/100 na poslednich 100km co jsem resetnul pocitac, predtim tak 6,8 takze postupne to pada, ale myslim, ze kolem tech 6l to zustane, jezdime ve 2 s manzelkou...
Jirka
mam ho nove, najeto cca 500km, jezdim 30km useky, Vesnice -> Praha a zpet, zatim spotreba prumerna 6,1/l/100 na poslednich 100km co jsem resetnul pocitac, predtim tak 6,8 takze postupne to pada, ale myslim, ze kolem tech 6l to zustane, jezdime ve 2 s manzelkou...
Jirka
hmm pod 7 l je problem sa dostat,ak chces trochu sviznejsie jazdit tak po 7,5 sa nedostanes, v lete som robil Bulharsko a priemer mi vysiel 6,8...
-
Ahoj Ceeďáci,
tak s novou Kia Ceed SW máme najeto cca 400km a palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 6,5litru. Jezdíme na chatu z Prahy po okresních silnicích Středočeského kraje, klidná jízda s lehkou nohou na plynu.
tak s novou Kia Ceed SW máme najeto cca 400km a palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 6,5litru. Jezdíme na chatu z Prahy po okresních silnicích Středočeského kraje, klidná jízda s lehkou nohou na plynu.
Ahoj!Ta spotřeba co uvádíš je docela velká!Já mám nové SW mám za tři měsíce najeto 5000km,vesměs Brno a okolí a spotřeba při normálním způsobu jízdy kolem 6,1l zatím jsem se z průměrem nedostal na víc než 6,5l,a to nésu žádné přizdisráč!!
ahoj, chtěl bych koupit koupit nový Ceed SW v benzínu. Uvažoval jsem nad 1.6 ale prodejce mě přesvědčuje že 1.4 je naprosto dostačující. Má sice snížených 66kw ale točivý moment zůstal stejný z původního motoru. 1.4 jsem vyzkoušel v krátké verzi, jede pěkně svižně, jen mi tam chybí 6ka, podle mě to prostě moc točí při těch 100-120km/h což se jistě projeví na spotřebě. Obecně jezdím kratší trasy do 50km max ve 2, delší pak kolem 200km ve 4 a to zřídka. Jaký je máte kolegové názor na toto dilema?
díky z jakékoli info.
Bo
hodol jsem to sem, neb mě i ta spotřeba při jízdě 120-130 zajímá
díky z jakékoli info.
Bo
hodol jsem to sem, neb mě i ta spotřeba při jízdě 120-130 zajímá
Zdravím. Všichni, kdo máte Ceeda před faceliftem, BUĎTE RÁDI. Sport wagon po faceliftu, kterého jsem majitelem jezdí (průměrnou rychlostí okolo 135 Km/h ) za 8,1L /100 a po městě teď v mrazech se počítadlo motá okolo 9L /100 km. Jinak - auto s motorem 1.4, které mám je potřeba točit, točit, točit. Při rychlosti 130 Km/h už je potřeba zesílit rádio pro velký hluk od motoru. Je pravda, že prvních 2000 km jsem jezdil podle návodu s otáčkami pokud možno okolo 3000/min a průměrnou rychlostí okolo 85 Km/h a pak to žralo něco kolem 7,4 L/100 - jenomže to sem u toho skoro usínal
Moje zkusennosti s 1,4 predfacem :
Prohlidka 20000km 4818,- Kč - v zaruce opraveno cidlo venkovni teploty, prumerna spotreba 8,3l/100km
Tak probehla prohlidka na 40000km 7000,- vcetne DPH
- v cene pujceni nove Sportage na 24hod Menily se filtry - vzduchovy, palivovy, olejovy, kabinovy+ olej a zapalovaci svicky. Zavady zadne. Prumerna spotreba v techto 20tis km byla 8,1 l/100km Naturalu 95.
Kdo rika, ze s tim jezdi za 7l apod tak proste bud jezdi same okresky, nebo je naprosta brzda provozu
Prohlidka 20000km 4818,- Kč - v zaruce opraveno cidlo venkovni teploty, prumerna spotreba 8,3l/100km
Tak probehla prohlidka na 40000km 7000,- vcetne DPH
- v cene pujceni nove Sportage na 24hod Menily se filtry - vzduchovy, palivovy, olejovy, kabinovy+ olej a zapalovaci svicky. Zavady zadne. Prumerna spotreba v techto 20tis km byla 8,1 l/100km Naturalu 95.
Kdo rika, ze s tim jezdi za 7l apod tak proste bud jezdi same okresky, nebo je naprosta brzda provozu
- Icebrumbrum
Ahoj všem,
mám nový Ceed SW 1,4 a dostat se pod 8 litrů je téměř nadlidský výkon.
Jezdím za cca 8 litrů na sto.Najeto cca 3500km. Zdá se mi že je to auto línější než jiné.
Co se týká kW, tak v techničáku je tuším 77kW a ne 66 jak je uvedeno v reklamních letácích. Prý je to pro naši republiku povoleno na vyšší kW.
Máte někdo podobnou informaci?
mám nový Ceed SW 1,4 a dostat se pod 8 litrů je téměř nadlidský výkon.
Jezdím za cca 8 litrů na sto.Najeto cca 3500km. Zdá se mi že je to auto línější než jiné.
Co se týká kW, tak v techničáku je tuším 77kW a ne 66 jak je uvedeno v reklamních letácích. Prý je to pro naši republiku povoleno na vyšší kW.
Máte někdo podobnou informaci?
Kia Cee´d SW 1.4 bílá
Mám Kia SW r.v. 2010, 1,4 66 kW, najeto 15 000 (1 rok). Co se výkonu týče, na takhle velké auto - s předpokladem obsazenosti lidmi a nákladem, to prostě nestačí. Nejen že není dynamika jízdy (nemožnost předjíždění do kopce), ale při větší osazenosti (už tři lidi + bagáž) leze spotřeba od cca 120 km/h nahoru přímo raketově.
No a ad spotřeba - hodně záleží na stylu jízdy a prostředí. Pokud okresky + trochu města + do 20% dálnic - je to s lehkou nohou kolem 6,5 - 6,8 litrů (podle počítače). Delší jízdy po dálnici kolem 7,0 - 7,2 (lehká noha - rychlost 120-130 km/h) - zase podle obsazenosti lidmi a nákladu. Při rychlosti 140 km/h je to určitě 8 l i víc. Btw. nedělal jsem si zatím přesné propočty, ale řekl bych, že počítač spotřebu malinko šidí (tzn. je to tak o 0,2 - 0,4 l/100 km víc....)
Zatím ale jinak skoro 100 % spokojenost - vím do čeho jsem šel a nečekám nemožné.....
No a ad spotřeba - hodně záleží na stylu jízdy a prostředí. Pokud okresky + trochu města + do 20% dálnic - je to s lehkou nohou kolem 6,5 - 6,8 litrů (podle počítače). Delší jízdy po dálnici kolem 7,0 - 7,2 (lehká noha - rychlost 120-130 km/h) - zase podle obsazenosti lidmi a nákladu. Při rychlosti 140 km/h je to určitě 8 l i víc. Btw. nedělal jsem si zatím přesné propočty, ale řekl bych, že počítač spotřebu malinko šidí (tzn. je to tak o 0,2 - 0,4 l/100 km víc....)
Zatím ale jinak skoro 100 % spokojenost - vím do čeho jsem šel a nečekám nemožné.....
Mam Ceeda SW koupeny 2010, 1,4 benzin, 66kW. Dlouhodobou prumernou spotrebu podle zapisu tankovani (poctive vedeno) mam 6,84l/100km. Pocitac ukazuje vetsinou o 0.2-0.5 vice, podle zpusobu jizdy. Cesta po dalnici 6.8l/100km, se zahradkou a plne nalozeny po dalnici 7.35 l/100km pri rychlosti 130km/h. Vsechno je to o zpusobu jizdy.
Po 90km (nový vůz) mi ukazuje 7.5l/100, uvidíme, kolik bude papat až přepnu na plyn.
Ceed SW 1.4 LPG
vyborne, ja jedu pro stejny typ s LPG v patek 29.8.14, tak si muzeme vymenit zkusenosti.