Kia Rio - pár otázok nováčika na overenie...
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kia Rio - pár otázok nováčika na overenie...
Tak da sa aj jednoduchsie, snaz sa nejazdit pod 2000otacok a ak potrebujes nato dupnut tak podradit a nebat sa tocit co to da .Rozhodne neakcelerovat z nizkych otacok na plny plyn .
- Reklama
ja preradujem aspon pri 2500ot/min a ked sa ponahlam tak vytacam 4500 - 5500 a tusim aj viac otacok a ide to
-
Awoj to je všetko pekne ale keď maś jazdit 50 km po meste na 5 je to asi ccrk 2000 ot,na 4 to vytaćat lebo na 3.keby som tam mal na 5 aspoń tych 3000 idem ako šus cez mesto,aj na 4 to same jediné na 3 a toćiť ho.napisal som to tak ,že sa z toho an ija neviem vymotať,keby bola 60 km bolo by to optimalne,ja minimalné 2000 ot,pod to nejdem,na dialnici 120 na 3500 ot.
asi tak,no neviem ako to ide vam. ahoj.
asi tak,no neviem ako to ide vam. ahoj.
-
- Kontaktovat uživatele:
50km/h na stvorke je pod 2000rpm nie na petke .
dialnica tacho 140km/h real. cca 135 ...dedina tacho 60km/h real. cca 55 takze kludne aj ta 5ťka tam môže byť a nepodtača to až tak ten motor . . .
2013 -.........KIA Cee´d 1.4 Sand Track
2006 - 2013 KIA Rio Sporty 1.4 Olive Gray (predané)
1996 -.........Daewoo Espero 1.5 Rubínovo Červená
2006 - 2013 KIA Rio Sporty 1.4 Olive Gray (predané)
1996 -.........Daewoo Espero 1.5 Rubínovo Červená
-
Ahoj dneska som to zkuśal na štvorku 2000 ot mi ukazuje 60 km/h,takźe musim is´t dole z otačkami,alebo trojku,to by som musel uź vytaćať motor vyššie.
Jazdím na vyšších otáčkach ako tu bolo spomenuté (samozrejme palubný ukazuje 5 ale snažím sa ho ignorovať - je to ťažké ideál by bol vypnúť tú funkciu ale to asi nie je možné). Napr. v meste na päťdesiatke idem cca 55 otáčky okolo 2000 - 2200 a pri plynulom tlačení na pedál mi aktuálna spotreba klesne aj na 5 l (nevýhoda plynulého tlačenia na pedál je že noha po čase stŕpne).
Na moje počudovanie mi ešte k tomu klesla spotreba heh ale iba o 0,1 l takže teraz mám 6,4 l na stovku...ale tak aj to pri terajších cenách benzínu poteší...
Na moje počudovanie mi ešte k tomu klesla spotreba heh ale iba o 0,1 l takže teraz mám 6,4 l na stovku...ale tak aj to pri terajších cenách benzínu poteší...
5 -ka je na 60km/hod podla mna strasne vela, ono s tou 60-kou uz bojuje pomaly aj 4-ka, ja idem v klude 60 na 4st. po rovine, do kopca, aj ked mierneho (+ ked sme nahodou v aute traja a viac) nevaham dat za 3 a v pohode nech to toci aj 3000 ot. uplna pohoda, ked uz mam ist 50 km/hod tak davam trojku automaticky bez vahania. mimochodom este davnejsie mi servisak v autoriz. povedal (ked som bol tusim na 3 garancke) ze v takom zivom riu este nesiel. hhmmm cim to asi bude
RIO II 1,4 sporty 2008