Neriešil niekto problém s téčúcim riadením okolo manžiet?
mám sorento 2,5cdrdi rok.2005 pred FL a dnes mi v servise povedali že výmena riadenia bude stáť 1600Euro.
Na inom fóre som čítal že v nemecku to menili preventívne v záruke údajne sorentá vyrobené v r. 2005 a 2006 s týmto mali problém.
Neriešil nikto jeho generálku? semeringy a pod.
Ďakujem
tečúce riadenie
- Reklama
Re: tečúce riadenie
Sice mě řízení neteče, ale od 40 tKm mi začalo něco klepat při jízdě po kruháči. Pak se to ozývalo častěji a já po dlouhém pátrání objevil vůlli v čepu na spojovačce u hřebenu řízení pod manžetou. Vůle se v mezičase stále zvětšuje a nyní to klepe již i v klasické zatáčce a vůle je tam několi mm. Takže nyní jsem objednaný na 45 tkm prohlídku a tam se to bude měnit. Pravda s tak rychlým koncem jsem nepočítal protože u Mondea jsem měl tento čep i po 180 tkm velice tuhý a tyčka spojovačky po demontáži krajního kuláku držela v jakékoliv pozici aniž klesala sama dolů. Dírám se vyhybám, terén nejezdím a tak mi to hlava nebere.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Takže jsem z garančky zpátky a řízení je Ko a musí se vyměnit. Vyrobené bylo 04.10. 2008 a vydrželo jen 40 tkm. Ještě že je ta záruka.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak, je to u novějších ročníků, ale u mé 2005 je tento čep výměnný díl za pár kaček.Vytočí se z tyče řízení, jde to trochu hůř , bo je jištěný Loctitem, nebo něčím podobným, ale je to práce na chvíli, vedou ho všude - třeba Kelly.Jirka N. píše:Sice mě řízení neteče, ale od 40 tKm mi začalo něco klepat při jízdě po kruháči. Pak se to ozývalo častěji a já po dlouhém pátrání objevil vůlli v čepu na spojovačce u hřebenu řízení pod manžetou. Vůle se v mezičase stále zvětšuje a nyní to klepe již i v klasické zatáčce a vůle je tam několi mm. Takže nyní jsem objednaný na 45 tkm prohlídku a tam se to bude měnit. Pravda s tak rychlým koncem jsem nepočítal protože u Mondea jsem měl tento čep i po 180 tkm velice tuhý a tyčka spojovačky po demontáži krajního kuláku držela v jakékoliv pozici aniž klesala sama dolů. Dírám se vyhybám, terén nejezdím a tak mi to hlava nebere.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
V mezičase se v servisu zjistilo že je něco s hřebenem a na něm je ta vůle. Takže je to totálka řízení. Jen mě těší že na nové řízení bude záruka dva roky a tak mám dost času na další zkušenosti. Tohle se bude měnit na záruku, mám jí do ledna příštího roku.
Mne tieko servoriadenie tak som ho dal opraviť za 200 eura.Stále mi drží,tak som rád.