Zdravim všechny majitele Sorentíků,
dával jsem tento týden svého mazlíka do servisu a tak mezi řečí při předávání došlo na zmínku pohonu 4x4 (mám TOD, verze po faceliftu) a šlo o to, že jsem v zimě krapet uvázl v hlubším sněhu a také na uježděném sněhu s trochou ledu v kopci. Vyšlo najevo, že má verze zřejmě nemá samosvorný zadní diferenciál a snáze uvázne, když se začne protáčet jedno zadní kolo.
Do některých Sorent se montoval samosvorný zadní diferenciál (LSD) a do některých obyčejný.
Nabídli mi, že mi za 43tis. Kč + 3 tis. Kc (za práci) vymění zadní diferenciál za samosvorný.
Chtěl jsem se zeptat, zda toto již někdo z Vás řešil?
Díky za odpovědi.
zadni samosvorny diferencial - LSD
-
zadni samosvorny diferencial - LSD
KIA SORENTO 2.5 CRDi VGT, 125kW EX, black
- Reklama
Re: zadni samosvorny diferencial - LSD
Ahoj a zatím jsem se nesetkal se Sorentem s LSD. I moje téměř poslední vyrobené v plné výbavě a Holandské je bez LSD. Asi to bylo pro mimoevropské trhy, protože ani jinde na forech jsem nezaregistroval provedení s LSD.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tedko je otazka co je lepsi. Ono funkci castecneho sevreni je mozne nasymulovat hustcim olejem s diferaku Otazkou je, co na to diferak. Nyni se mi stalo, ze jsem se nejak prepocital a pozdeji vymenil olej v diferakach. Tim jak byl za tu dobu v zadnim hustci , jsem poznal, ze treba v zatackach kdyz jsem nekde vyjizdel na parkovisti uz zabirala obe zadni kola a to jedno vlastne prosmykavalo. Po vymen oleje uz zase funguje jak ma. Myslim si, ze pro normalni jezdeni v nasich podminkach je tato verze bez LSD vyhodnejsi. Nez do toho vrazet takove prachy, tak si myslim, ze by byla jednodussi varianta na zimu dat jinej olej.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
-
- Kontaktovat uživatele:
Sorenta s LSD zase nejsou tak velkou výjimkou.LSD má určitě výhodu v terénu, ale nefunguje při křížení,(když je jedno kolo v luftu)Na zledovatělé silnici v zimě spíše nevýhoda,protože ustřelí celý zadek.Jestli už vrazit do něčeho takového peníze , tak rozhodně za plnohodnotnou uzávěrku- ta tě rozhodně nebude navíc stát 43 tis.Jo a poznatky z vlastní zkušenosti- LSD mám.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005