Nesvítí zadní mlhovky-žárovky jsou OK.Prosím pomoc.

Odpovědět
BobekRob

Nesvítí zadní mlhovky-žárovky jsou OK.Prosím pomoc.

Příspěvek od BobekRob »

Všechny zdravím.Jsem mezi Vámi nový.Kiu sorento mám od úterka.Tému na zadní mlhovky jsem tu nenašel,tak zakládám nové téma,snad mně nevymažete :lol: .Zeptám se na více věcí najednou-nejvíc mi trápí,že mi nefungují zadní mlhovky,žárovky jsou OK,když je na středovém panelu zapnu,slyším,že něco-asi relátko cvakne na přístrojové desce se rozsvítí kontrolka ale vzadu se nerozsvítí ani jedna mlhovka.Nemůže být problém v tom,že tam předešlý majitel namontoval xenonovou sadu světel s žárovkami H7 ?Že by nějaká pojistka,ale která ?Všechny jsem prověřil,ty u motoru vedle baterie i ty u řidičovy levé nohy-nešel zadní stěrač tak jsem hledal.
Dále jsem nepochopil,proč na přístrojové desce není kontrolka rozsvícených světel-ani parkovačka,ani obrysovky a ani přední mlhovky.A kde je stažení svítivosti přístrojovky ?
Dále mi zajímá jak a kudy vyndat kabinový filtr,je asi za přihrádkou u spolujezdce.
Díky všem za rady.
Jinak mám ročník 2003 2.5ccm crdi.
Reklama

Jirka N.

Re: Nesvítí zadní mlhovky-žárovky jsou OK.Prosím pomoc.

Příspěvek od Jirka N. »

Jestli tam máš zásuvku na vlek tak tam může být zrada, v ní se totiž může vyskytovat kontakt který odpojuje zadní mlhovky po připojení přívěsové zástrčky. Pokud je kontakt špatný tak nejdou zadní mklhovky.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak zásuvku jsem rozebral,je totálně zarezlá,už tam nejsou ani šroubky,jsou vyrezlé.A byly tam dva dráty utržené,nebo plonkové-nevím :idea: ,tak jsem koupil novou zásuvku zapojil jen dráty co byly v zásuvce staré.Mlhovky samozřejmě stále nesvítí :evil: .A nějak jsem nepochopil,jak může zástrčka z přívěsu rozpojit mlhovky,na přívěsu je přece taky mlhovka.
Nějaké další rady prosím. :P
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

V některých zásuvkách je kontakt který odpojí zadní mlhovky na autě a to proto aby světlo s mlhovek se neodráželo od karavanu a nesvítilo do zrcátka. Přívěs samozřejmě má funkční mlhovky, pouze u auta jsou vyřazené.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Aha tak proto ten čudlík na zástrčce ze sorenta.
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak mlhovky již svítí.Zapojili jsme to s kamarádem,na přímo,že když zapojím vozík tak se mi mlhovky nevypnou na voze.
Díky za radu.
Odpovědět