Nestartuje Auto 2.5 CRDI

zdeny65

Re: Nestartuje Auto 2.5 CRDI

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:to já vím že by se neměl one jdee i o jiné součásti vozu než řetez v motoru jde oto že bych identifikoval závadu daleko přesněji ted jsem na závadách vstřiky,startér , baterka je v háji to vím na tuty , ještě je v merku vysokotlaký čerpadlo či nějaký čidlo na railu nebo na čerpadle když ho nastartuju tak sním dojedu ke známýmu na diagnostiku ted bych potřeboval technika k baráku.
Hele já bych na Tvým místě nic neidentifikoval a odtáhl to.Vsaď se o co chceš,že stejně tak jako tak to půjde do servisu.Dává to naftu-dává.Nevím,jestli jsem to správně pochopil,ale startér se točí a z motorem to ani nepootočí.Jestli je to tak,tak nechápu co řešíš.Když se bude starterem protáčet motor,tak pak už diagnostika.Radím Ti dobře.Čím víc budeš rozdělávat,tím hůř.Tady máš odkaz a najdi si tam někoho poblíž sebe.Věř mi,že je to nejlepší řešení jaký teď je k mání.Ale znova,jestli není startér svižnej a jen stěží z motorem pohne,tak to nenatočíš nikdy.
http://www.offroadforum.cz/offroadandele.pdf
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Reklama

ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

motor točí
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:motor točí
Tak alespoň dobrá zpráva.Tak to hoď na lano a šup s tím někam do dílny.Hele dělal jsem "pár let" do aut.A bohužel doba přikročila k elektronice.Takže jestli nejseš mechanik,tak to odtáhni ke kámošovi a jestli jseš mechanik,tak to stejně na ulici neopravíš.S tím se kolikrát musím smířit taky,protože rozpitvávat všechno okolo motoru a zjišťovat jestli je to dobrý nebo ne,to si klidně na to může člověk vzít dovolenou.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

jak říká Zdeny, šup s tím do servisu. zrovna minulý týden jsem řešil problém, přestal mi chodit centrál, říkám si je to banalita, to si udělám sám, půl hodiny jsem ležel ve schématech než jsem zjistil že vše řídí jednotka ESTC a je na tolik komplikovaná, že by byla jen loterie rozdělávat tapecíry všech dveří a kontrolovat serva, kabely a podobně.
Překousl jsem piluku hořkosti odvezl auto do Kia Tábor a za hodku mi volali že za 340 korun závada opravena. Museli rozdělat celý středový panel aby se dostali k ESTC a tam byly zaoxidovaný kontakty.
Já bych rozebral půlku auta a stejně bych hovno zjistil.

U tebe je to podobný, nafta ti tam jde, motor točí, vzduch to saje, žhavičky žhaví, takže je to bud IMO nebo nějaký snímač otáček. IMO ti sice pustí naftu do čerpadla a do railu ale už ne přes vstřiky a snímač natočení vačky nebo kliky ti rozhodí časování takže ti ani neškytne. To mluvíme o těch nejlevnějších variantách, trošku mě zaráží ten zvuk jak si říkal, taky ti mohl přeskočit řetěz nebo něco podobnýho. Možností je spousta od vadnýho čerpadla až po zaoxidovaný konektor.
viktor

Příspěvek od viktor »

Idealní stav: dvouvaječný sníh ( myšleno do výše kulí ) zvednutá kapota před barákem a pohled na dvě trčící prdele se zmrzlými pařáty a na blatníku gola sada.Nelze ani litovat,jenom se usmát.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viktor píše:Idealní stav: dvouvaječný sníh ( myšleno do výše kulí ) zvednutá kapota před barákem a pohled na dvě trčící prdele se zmrzlými pařáty a na blatníku gola sada.Nelze ani litovat,jenom se usmát.
Ahoj,Viktore!Dlouho jsem se tak nezasmál.Tak nebuď na Honzu tak protivnej.Ale dám Ti za pravdu.Docela mě často rozesměje pohled na stojící auto se zvedlou kapotou a u toho klubko lidí a v principu ten samý rituál.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

Auto jede vadná baterka točila ale málo daly jsme novou a normálně jede.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

To je bolest dnešní elektroniky. jak nedostane správné napětí tak se odstaví a jedině co funguje je startér kterej naštěstí je klasický konstrukce a tak funguje i kolem 8 voltů pokud baterka dává dostatečný proud.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

stějně je mi to divný když nabiju tu starou a následuje sledované vybýjení tak se tváří jako zdravá 3A dávala 30 hodin
kozejk

Příspěvek od kozejk »

nečím podobným trpí oktávie, auto točí pro člověka normálně ale nechytne, po výměně baterky je vše ok, občas to taky ale dělají přidřené ložiska ve startéru nebo horší čerpadlo.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

kozejk píše:nečím podobným trpí oktávie, auto točí pro člověka normálně ale nechytne, po výměně baterky je vše ok, občas to taky ale dělají přidřené ložiska ve startéru nebo horší čerpadlo.
Trpí tím všechny novější auta a nejenom ty.Autorádio při nižším napětí nefunguje taky jak má.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

S novou baterkou to chvíly startovalo normálně ale začlo se mi to vracet. Ze začátku jsem jednou nažhavil a chytla do 2 sec . za dva dny už jí to trvalo 4 sec . dneska poránu pomahám startovacím sprejem a trvá mu to 10 sec. Silně se přemáhá jestly vůbec natartuje potom jede pěkně nekouří nechípá. otáčky jsou ok, baterka nová v pořádku nabytá , startér ok, žhavení taky dobrý . včera u krámu nějak změnil zvuk víc vybruje takže to vidím asi na vstřiky. taky jsem si všimnul kolem vstřiků je mokro a voda to není ta by se odpařila a z přepady neprosakujou
kozejk

Příspěvek od kozejk »

to spíš vypadá na čerpadlo než na vstřiky. Co máš za motor a kolik km? Jinak co se týká vstřiků, 4500 kč repas vstřiku plus změření těch ostatních 4000 tisíce.Takže celkem repas 4 vstřiků něco kolem 20 000 když nejlevněji.

Jinak špatný vstřiky ti zjistí v servisu na diagnostice, nebo spíš jaký mají vyrovnávací hodnoty a plus měření přepadů.

Přeji hodně štěstí, já se rozmýšlím že půjde z domu, nejsem zvyklý rvát po 130 tis. km peníze do auta.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

kozejk píše:to spíš vypadá na čerpadlo než na vstřiky. Co máš za motor a kolik km? Jinak co se týká vstřiků, 4500 kč repas vstřiku plus změření těch ostatních 4000 tisíce.Takže celkem repas 4 vstřiků něco kolem 20 000 když nejlevněji.

Jinak špatný vstřiky ti zjistí v servisu na diagnostice, nebo spíš jaký mají vyrovnávací hodnoty a plus měření přepadů.

Přeji hodně štěstí, já se rozmýšlím že půjde z domu, nejsem zvyklý rvát po 130 tis. km peníze do auta.
Zkusím zavolat známýmu,kolik by to stálo.Ale je to velice solidní pán a dokud jsem měl ropáka,tak jen spokojenost.Ale mám dojem,že mi říkal něco okolo 2000 za vstřik. :?
Ale asi bude potřeba vědět,jakej výrobce to spoldil.Alespoň můj názor.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

jen upozorňuji že tyhle vstřiky se nedají srovnávat se vstřiky starší generace. Mám protokoly ze zkušebny a po repasy prochází vstřik na zkušebně zátěžovou zkouškou kde ti vyjedou 2 A4 papíru s hodnotami v různých režimech. Repasovat vstřik a vyzkoušet přepady a jestli rozprašuje je dost málo, musí se vyzkoušet a změřit dávka paliva v předvstřiku a hlavním vstřiku.
Pokud tvůj kontakt má tuhle stolici a dokáže tyhle reporty k repasy vytisknout za tuhle cenu tak to by bylo dobrý.
Odpovědět