Při jakých ujetých kilometrech jste co opravovali, měnili...

Jirka N.

Re: Při jakých ujetých kilometrech jste co opravovali, měnil

Příspěvek od Jirka N. »

Když přišlo Sorento v roce 2002 jako novinka do Německa tak byl zájem takový že dodací lhůta byla více než rok a cena se měnila půlročně stále výše. To přetrvávalo až k roku 2005 kdy se trh trošku nasytil a čekačka nebyla tak dlouhá. To že mají najeto míň km je daný tím že jsou to auta jako druhá nebo třetí v rodině a ve firmě zastávají jen určité činnosti. Jinak se berou na služebky klasický břichoplazy protože jsou rychlejší a ekonomičtější. Takže Sorento v Německu má například od roku 2006 140 Tkm a Passat 450 Tkm.

Když srovnám mechaniku FL verze s TOD tak je lepší než před FL a taky není tolik problémů jako u starších verzí kde to nebylo vychytaný. Třeba Sorento před FL je téměž jiný než po FL a málo co je záměnný. Obrovský rozdíl v mechanice je mezi manuálem a automatem, TOD a EST a mezi starým a novým FL Sorentem. Proto ten rozdíl ve spolehlivosti. Dlouho platilo v Německu na foru že je lepší staré provedení kvůli jednoduchosti. Jenže se množí počet rozbitých a zadřených motorů a z mého pohledu je tedy lepší mít nachylné turbo u FL než mít praskající kliku a netěsný výměník voda olej.
Takže poslední verze strého Sorenta není vůbec špatná a stejně není na trhu srovnatelný konkurent za rozumné peníze.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Reklama

kozejk

Příspěvek od kozejk »

Jirko možná v německu bych veřil že by si Sorento někdo koupil jako druhý rodinný auto ale pochybuji že by někdo v čechách vyhodil 900 tisíc za auto se kterým najede sotva 10 tisíc ročně, jinak jako podnikatelský auto bylo využíváno nejvíc, podívej se kolik je jich jako N1 a je jedno jestli jezdíš s Tuaregem nebo Landcruisrem, stejně si to jako podnikatel dáváš do nákladů.

A další věc, koupíš si to auto jako druhý vůz do rodiny a dáš za něj skoro mega, autem pojezdíš 10 let, podle tebe je spolehlivé, nemáš s ním problémy a budeš ho prodávat za 200 tisíc???? Za deset let máš ztrátu na autě 700 tisíc a budeš o prodávat??

Nevím prostě mi na tom něco nesedí, buď prodávám auto proto že chci nový a sem prachatej, nebo ho prodávám když očekávám větší investitci a v neposlední řadě když ti s autem dojdou nervy.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Musíš kupovat tak kde je solidní cena, tedy já za Sorento v plný výbavě s 17 km na tachu a vyrobené 15.10. 2008 dal 19 850 Eur bez Mwst a to bylo v Bavorsku. Záruka na 3 roky a kategorie M1G. Tato cena tedy šla do účetnictví a paradox je ten že současná cena tohoto auta v německu je jen mírně nižší než byla kupní cena. Tedy kup století a tím pádem jsem spokojenej jak blecha a když auto funguje jak má tak tuplem.
Naposledy upravil(a) Jirka N. dne ned dub 21, 2013 11:03 pm, celkem upraveno 1 x.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
viktor

Příspěvek od viktor »

Chlapi,to je furt dokola,jak o červené pančošce.Prostě je to na hovno,nejde to nazvat autem.Při pohledu na tyto stránky opravdu neumím odhadnout v čem by se to mělo podobat věci,která by měla sloužit.Zatím tady každý skučí (včetně mě),co se mu vysralo,až na dva konfidenty,z toho jeden už přešel na micinu.Já tvrdím,že jsem se vyjebal a dobře mi tak.Je to prokletí na věčné časy.Při pohledu na inzerci je to opravdu neprodejné.Prostě v zemi dotované USA žádný technický potenciál nebude ještě několik generací(nemají jako zemědělci z čeho čerpat).Chtěl bych vám ukázat jak se baví kokoti.Zatím si užívali golfu a kurvy,teď si léčí venerické choroby,zavřou se 15 chlapů na pokoj a zapnou si a teď nevím,jak se to píše,Karaolke,nebo tak nějak,zkrátka nechají si nosit jídlo a chlast a hýkají tam celý víkend jak nemocní osli.Zkrátka Kakája kůltura,takaja nátura............ .Kozejk jak já ti závidím.
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Viktore Viktore na ty tvoje slohove prace se vzdy moc a moc tesim, pac ti v tom muzu dat jen za pravdu.
Mel jsem si k tomu a nebo jinak meli k tomu davat toho vodniho buvola a drzel bych hubu, pac bych mel
to jak odtahnout a na cem prijet domu :twisted: .
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ParnosCZ píše:Viktore Viktore na ty tvoje slohove prace se vzdy moc a moc tesim, pac ti v tom muzu dat jen za pravdu.
Mel jsem si k tomu a nebo jinak meli k tomu davat toho vodniho buvola a drzel bych hubu, pac bych mel
to jak odtahnout a na cem prijet domu :twisted: .
Ale chlapi.To je furt stěžování.Zanedlouho nebude díky naší vládě co do huby,natož co do nádrže a vrátíme se k původnímu pohonu-kráva,vůl,kůň,osel,kolo a nohy.Tak z toho nedělejte takovej problém.Jestli mi doma bude stát hamr,nebo vodní bůvol,tak to bude u pr..e.Páč nežere trávu v příkopech u silnic a na prdy to nejezdí,tak budeme mít alespoň doma kus železa a z toho si vykoveme kosy a sekery a hurá nazpět ke společnosti prvobytně pospolné.A to bude teprve zlom. :D :D :shock:
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
viktor

Příspěvek od viktor »

Zdendo,ty jsi neuvěřitelný optimista.Vždyť na té prasárně není ani železo,ze kterého by jsi ukul aspoň rezavý srp natož kladivo.Podotýkám "rezavý".Dyť to rezaví před očima.Spodek sice mám napatlaný dva roky,ale zaplať za to ten navrchu (mě už to nebaví) že nemám plastové lemy a je to hned vidět,tak to nechám oblít barvou.čekat,že mi upadnou blatníky,nebo dveře do půlky tak mě poskáče.Ale já už nebrečím,já si už dělám srandu sám ze sebe,jaký jsem kokot,za co jsem vyhodil 1/4 melounu a stále vrážím další prachy,které už nepočítám.Kurva drahý koníček.Hukne na to můj důchod,zbytek výdělku musím odevzdávat staré.Kdyby věděla do čeho to vrážím,tak mě zabije.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viktor píše:Zdendo,ty jsi neuvěřitelný optimista.Vždyť na té prasárně není ani železo,ze kterého by jsi ukul aspoň rezavý srp natož kladivo.Podotýkám "rezavý".Dyť to rezaví před očima.Spodek sice mám napatlaný dva roky,ale zaplať za to ten navrchu (mě už to nebaví) že nemám plastové lemy a je to hned vidět,tak to nechám oblít barvou.čekat,že mi upadnou blatníky,nebo dveře do půlky tak mě poskáče.Ale já už nebrečím,já si už dělám srandu sám ze sebe,jaký jsem kokot,za co jsem vyhodil 1/4 melounu a stále vrážím další prachy,které už nepočítám.Kurva drahý koníček.Hukne na to můj důchod,zbytek výdělku musím odevzdávat staré.Kdyby věděla do čeho to vrážím,tak mě zabije.
Viki nejsem.Už sem to asi tady taky psal.Známej vráží do Pathfindra prachy.Koupil ho novýho.Teď už je mu líto to prodat a pořídit si něco jinýho do lesa(je to myslivec).Ale to bohužel není varianta,jak by se to mělo řešit.Tohle sem dělal dřív,vrážet do něčeho prachy.Normální prachy beru támhle dvojka,trojka a hotovka.Jak se na tom něco posere a oprava by měla stát x tisíc,tak to pude z baráku.Protože se to už nevyplatí.
Jen tak mě teďka napadlo,že jak to tak nějak sleduju jsou problémy z autama dotaženejma od frantíků,tulipánů apd.
viktor

Příspěvek od viktor »

No v té době,když jsem to kupoval tak u nás ještě ojetiny nebyly a myslím,že se ani neprodávaly jako nové.Možná ještě dojížděla OTK a nedovolila to pustit na náš trh.R.v.2005.Kupované 2 roky po tříleté záruce opravdu minimálně provozované a udržované.Měl jsem ho na očích.Prostě,jak svět přestal odebírat z Vítkovic,když je koupili rusáci lodní hřídele s začaly se vyrábět v Koreji,kdy místo koksu v peci používají bambus,praská jim to vesele jak na Sorentu,ale zase snižuje nezaměstnanost,protože na výměnu je jich třeba moc.V Nošovicích je poměr cca 1:5.Co zastane 1 čech,na to je třeba 5 opic,které předstírají práci před šéfy.Jinak jsou leví jak šavle a líní jak prasata.Z toho národa nic technického po odchodu USA nebude.Víc bych uvěřil těm severním,pokud mají nad sebou bič.Naší předci měli recht,když to kolonizovali a dali tomu řád.Dnešní kolonizace s lidskou tváří stojí za hovno.To je jak domestikovat cigána.Nereálné.Cukr a bič.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Myslím že je to v současné době zcela jinak v Jižní Koreii než se tady píše. Takže velká většina televizí, mobilů a jiné elektroniky je od tamtud a jsou na světové špičce. To že je na Sorentech pár chyb je normální v současné době, stačí se podívat na Škodovácké motory HTP a TSI jak se sypou a i zbytek produkce nestojí za moc. I tam platí že překonoat 150 tkm bez vážné závady se rovná zázraku.
Na Sorentu se mi líbí jeho jednoduchost, bytelnost a i vzhled a pokud by se něco stalo s jediným slabším místem jako je motor a převodovka tak mám řešení v koupi nových agregátů v Holandsku nebo po více letech namontování motoru z Myšáka s převodovkou a hotovo. Zbytek auta je totiž bezproblémový a auto s takovou užitnou hodnotou se již na trhu nenajde. Teda v rozumné cenové kategorii.
viktor

Příspěvek od viktor »

Jiříku,prosím Tě,neuraž se,u nás je to taková součást hovoru jako u vás hele vole,ale musím konstatovat a nehledej v tom opravdu urážku, je to každého věc názoru na co má každý neoddiskutovatelné právo ,ale si cyp jak lampa.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

:D jasný, já se neurážím nikdy a zatím jsem spokojenej že mi auto funguje skvěle a zrovna jsem se setkal se Sorentem který má 250 tkm a stále jezdí jako za mlada. A jsou i rekordmani s 380 tkm a taky jezdí i když po opravách z důvodu opotřebení spotřebních dílů.
Ale staré dobré Medvědy to stejně nepřekoná, to byla jiná technika.
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

No nevím,ale začíná to zavánět flustrací.Břichoplaz je absolutně jiná kategorie a taková Tatra nebo Líza má taky svoje.Kolikrát jsem tady psal,že jde o kliku jako prase.Jestli koupíš buďto bůvola,nebo něco ze čtyřma kolama je k tomu notná dávka štěstí.Nejsem zrovna zastáncem rejžovejch a šikmovokej výrobců.Ale jestli mi to slouží,tak ať to slouží.A proč třeba náckové jezdějí ve sračkách z rýžoviště?Protože ty jejich krámy jsou sakra horší než jiný.Akorát se schovají za značku.Ani nafoukaný němci nejezděj ve větší míře v národních barvách.Tak už to zklidněte :evil: Jen by mě zajímalo,jak se staví každej,kterej je nespokojenej z bůvolem z rýžoviště ke kvalitě třeba našich pos(ra)lanců?Volí se tady jak o život a co je výsledek?Všechno jde kam?No tam,kam si ráno sedá i král!Takže i nějaka srágora z východu vydrží víc,než něco z věhlasnou značkou ze západu.Tak a dejte mi to sežrat :D
viktor

Příspěvek od viktor »

Ale hovno kamaráde.My se tu jebem mezi sebou a ty kurvy šikmovoký z toho mají srandu.Každý z nás je plnoletý,umíme chlastat,šukat,víme co sežrat,zkrátka co jsme si koupili za plného vědomí,za to zodpovídáme.Dobře nám tak kokotům.Akorát někteří z nás jsou masochisti.Ale chuj s tym,sranda musí být a jsem rád že i Jirka san to tak bere.Ať je trochu vzrůšo.Svět je jinak nudný.
Odpovědět