Otacky motora

Odpovědět
Peters

Otacky motora

Příspěvek od Peters »

Zdravim Vas, mam mensi (mozno vacsi) problem, raz za cas sa na mojej KIA Sportage 2,0TD r.v. 1996 stane ze otacky motora na volnobeh ostanu na nejakych 1500-1800ot/min namiesto tych 800 ci 900ot/min ako to ma byt normalne .... proste sa to tam nieco zasekne... Zatial mi vzdy pomohlo vypnut motor a znova nastartovat a zmyzlo zo prec, neviete kde moze byt chyba? Lanko na plynovy pedal to ale urcite nie je lebo som ho skusal a ide uplne lahucko a ked to bolo zaseknute tak som otvoril kapotu a skusal som ho vratit naspat ale ono to bolo ako ma byt.... A este jedna otazocka, da sa vymenit nejaky diel na rychlostnu paku aby nemala taku volu ? Ked radim tak paka strasne "lieta" a aj po zaradeni nejakeho prevodoveho stupna. PLS skuste poradit.
Reklama

random.true

Re: Otacky motora

Příspěvek od random.true »

niesom odbornik ale nieje to normalne ... skusim si typnut ... asi bude vadny snimac polohy skrtiacej klapky
Peters píše:Zdravim Vas, mam mensi (mozno vacsi) problem, raz za cas sa na mojej KIA Sportage 2,0TD r.v. 1996 stane ze otacky motora na volnobeh ostanu na nejakych 1500-1800ot/min namiesto tych 800 ci 900ot/min ako to ma byt normalne .... proste sa to tam nieco zasekne... Zatial mi vzdy pomohlo vypnut motor a znova nastartovat a zmyzlo zo prec, neviete kde moze byt chyba? Lanko na plynovy pedal to ale urcite nie je lebo som ho skusal a ide uplne lahucko a ked to bolo zaseknute tak som otvoril kapotu a skusal som ho vratit naspat ale ono to bolo ako ma byt.... A este jedna otazocka, da sa vymenit nejaky diel na rychlostnu paku aby nemala taku volu ? Ked radim tak paka strasne "lieta" a aj po zaradeni nejakeho prevodoveho stupna. PLS skuste poradit.
Peters

Příspěvek od Peters »

a uz mi to spravilo zas :( ... podla mna sa to stane vtedy ked trosku zoslapnem plym a zatrasie motorom (napr. ked prejdem cez vacsiu jamu, alebo som minule cuval bez predneho nahonu a auto zacalo prehrabovat tak zatriaslo celym autom ... )
Ten snimac by som kde nasiel ? Da sa bez problemov zohnat a vymenit ?
Peters

Příspěvek od Peters »

ANO PRESNE TO ROBI AKO SOM UZ PISAL .... Ked mam zoslapnuty plyn a skocim napr. do jamy tak sa to "pobabre". A teraz robi take nieco ako keby som pridaval a uberal plyn... Proste otacky idu z volnobehu na cca. 1500ot/min.... PLS PLS poradte co by som mohol pozriet, vymenit, opravit, dost ma to stve. Vsetkym prispevkom sa potesim a budem vdacny.
atlanta

Příspěvek od atlanta »

u mě to byla vadná váha vzduchu....
Peters

Příspěvek od Peters »

atlanta píše:u mě to byla vadná váha vzduchu....
A ako si to odstranil ? Robilo ti to nieco podobne ako mne ? kto by mi poradil kde najdem ten snimac a klapku ? :oops: Nema niekto nejaku dielensku prirucku a nemohol by snej vybrat nieco o tomto a upnut na net ? ak hej budem vdacny, diky
Odpovědět