Otacky motora
Otacky motora
Zdravim Vas, mam mensi (mozno vacsi) problem, raz za cas sa na mojej KIA Sportage 2,0TD r.v. 1996 stane ze otacky motora na volnobeh ostanu na nejakych 1500-1800ot/min namiesto tych 800 ci 900ot/min ako to ma byt normalne .... proste sa to tam nieco zasekne... Zatial mi vzdy pomohlo vypnut motor a znova nastartovat a zmyzlo zo prec, neviete kde moze byt chyba? Lanko na plynovy pedal to ale urcite nie je lebo som ho skusal a ide uplne lahucko a ked to bolo zaseknute tak som otvoril kapotu a skusal som ho vratit naspat ale ono to bolo ako ma byt.... A este jedna otazocka, da sa vymenit nejaky diel na rychlostnu paku aby nemala taku volu ? Ked radim tak paka strasne "lieta" a aj po zaradeni nejakeho prevodoveho stupna. PLS skuste poradit.
- Reklama
-
Re: Otacky motora
niesom odbornik ale nieje to normalne ... skusim si typnut ... asi bude vadny snimac polohy skrtiacej klapky
Peters píše:Zdravim Vas, mam mensi (mozno vacsi) problem, raz za cas sa na mojej KIA Sportage 2,0TD r.v. 1996 stane ze otacky motora na volnobeh ostanu na nejakych 1500-1800ot/min namiesto tych 800 ci 900ot/min ako to ma byt normalne .... proste sa to tam nieco zasekne... Zatial mi vzdy pomohlo vypnut motor a znova nastartovat a zmyzlo zo prec, neviete kde moze byt chyba? Lanko na plynovy pedal to ale urcite nie je lebo som ho skusal a ide uplne lahucko a ked to bolo zaseknute tak som otvoril kapotu a skusal som ho vratit naspat ale ono to bolo ako ma byt.... A este jedna otazocka, da sa vymenit nejaky diel na rychlostnu paku aby nemala taku volu ? Ked radim tak paka strasne "lieta" a aj po zaradeni nejakeho prevodoveho stupna. PLS skuste poradit.
a uz mi to spravilo zas ... podla mna sa to stane vtedy ked trosku zoslapnem plym a zatrasie motorom (napr. ked prejdem cez vacsiu jamu, alebo som minule cuval bez predneho nahonu a auto zacalo prehrabovat tak zatriaslo celym autom ... )
Ten snimac by som kde nasiel ? Da sa bez problemov zohnat a vymenit ?
Ten snimac by som kde nasiel ? Da sa bez problemov zohnat a vymenit ?
ANO PRESNE TO ROBI AKO SOM UZ PISAL .... Ked mam zoslapnuty plyn a skocim napr. do jamy tak sa to "pobabre". A teraz robi take nieco ako keby som pridaval a uberal plyn... Proste otacky idu z volnobehu na cca. 1500ot/min.... PLS PLS poradte co by som mohol pozriet, vymenit, opravit, dost ma to stve. Vsetkym prispevkom sa potesim a budem vdacny.
u mě to byla vadná váha vzduchu....
A ako si to odstranil ? Robilo ti to nieco podobne ako mne ? kto by mi poradil kde najdem ten snimac a klapku ? Nema niekto nejaku dielensku prirucku a nemohol by snej vybrat nieco o tomto a upnut na net ? ak hej budem vdacny, dikyatlanta píše:u mě to byla vadná váha vzduchu....