zkušenosti s new RIO
Re: zkušenosti s new RIO
no mozes mat aj problem ....... ale skor to vidim ze strasne skoro radiis. Ked si mal predtym dizla tak sa ani necudujem. Skus radit az ked rucicka otackomeru prekroci hranicu 2300 - 2500 ot/min a uvidis ze ziadny problem mat nebudes. skuuus to.
RIO II 1,4 sporty 2008
- Reklama
jaaaj tak a mam po aute, co je to za vozidlo paneboze... 3 mesiace... dneska som ledva zasiel domov uz mam objednany odtah na stvrtok a som zvedavy... som velmi sklamany....
svieti kontrolka motora, motor sa dusi, otacky padaju rychlost ziadna....
-
podobne priznaky mal aj otec na svojom 1.5 16V, sice isiel na 2-3 valce, vykon ziadny, klepanie ventilov ako na nejakej 105-ke skodovke, ale po 45 000 km.
rozobrali motor a zistili podpalene ventily .
vraj vplyvom nekvalitneho benzinu ( vyhratne netankujeme na nejakych "pofidernych" ČS )
rozobrali motor a zistili podpalene ventily .
vraj vplyvom nekvalitneho benzinu ( vyhratne netankujeme na nejakych "pofidernych" ČS )
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
tankujem na AGIP-e vzdy a nikde inde.... len AGIP! a myslim ze je to druhe naj palivo po Shellke
akoze 320 000 SKK som fakt nevyhodil za zadne elektricke stahovanie okien
akoze 320 000 SKK som fakt nevyhodil za zadne elektricke stahovanie okien
-
No to s tym palivom som napisal preto kedze take bolo vyjadrenie sa tych technikov. A kedze 98/100 tankovani bolo na slovnaft ... dost zarazajuce ...
A mas pravo byt nahnevany, a urcite by bol kazdy, aj ja, kto da za auto nie-male peniaze a este k tomu po 3 mesiacoch neide ...
Pokial by to bola chyba riadiacej jednotky tak to sa este da zniest oprava, ale pokial by bolo vadnych viac veci urcite by som trval na vymene celeho auta. pripadne vratenia penazi !
Tak na ulahcenie temy .. spomeniem pripad kamarata suseda, ktory si pred 2 tyzdnami kupil novy "slovensky" peugeot a 2 dni po kupe mu pri ceste domov zrazu zhasol motor. Nakoniec sa zistilo ze dosiel benzin, pricom palivomer ukazoval este 1/4 nadrze. Bol s tym v servise a "pan" technik na neho nakrical ze preco hned pri kupe nenatankoval plnu nadrz, vraj tym mal skalibrovat plavak v nadrzi ( nikdy som take nieco nepocul aby trebalo tankovat plnu nadrz ) a dodal tak na zaver ze to sa upravi samo po 2-3 natankovaniach doplna .. samozrejme blud kedze uz 2 krat odvtedy tankoval a rucicka palivomera sa uz vobec nehybe .
A mas pravo byt nahnevany, a urcite by bol kazdy, aj ja, kto da za auto nie-male peniaze a este k tomu po 3 mesiacoch neide ...
Pokial by to bola chyba riadiacej jednotky tak to sa este da zniest oprava, ale pokial by bolo vadnych viac veci urcite by som trval na vymene celeho auta. pripadne vratenia penazi !
Tak na ulahcenie temy .. spomeniem pripad kamarata suseda, ktory si pred 2 tyzdnami kupil novy "slovensky" peugeot a 2 dni po kupe mu pri ceste domov zrazu zhasol motor. Nakoniec sa zistilo ze dosiel benzin, pricom palivomer ukazoval este 1/4 nadrze. Bol s tym v servise a "pan" technik na neho nakrical ze preco hned pri kupe nenatankoval plnu nadrz, vraj tym mal skalibrovat plavak v nadrzi ( nikdy som take nieco nepocul aby trebalo tankovat plnu nadrz ) a dodal tak na zaver ze to sa upravi samo po 2-3 natankovaniach doplna .. samozrejme blud kedze uz 2 krat odvtedy tankoval a rucicka palivomera sa uz vobec nehybe .
tak tomu dost dobre nerozumiem, ze na stvrtok ma objednany odtah. preboha ved to mas v zaruke !!!!! to musi prist odtah ihned a nie ze niekedy vo stvrtok. Mas predsa nieco take ako zaruka mobility. Proste ak je auto nepojazdne tak to musia IHNED riesit. Mne ked sa roztrhol remen tak odtahovka bola pri men za 30 minut. zavolal som na KIA asistance ahned sa to riesilo o 45 minut bolo auto uz aj v servise.eMKejx píše:jaaaj tak a mam po aute, co je to za vozidlo paneboze... 3 mesiace... dneska som ledva zasiel domov uz mam objednany odtah na stvrtok a som zvedavy... som velmi sklamany....
RIO II 1,4 sporty 2008
ano aj ja som volal Kia asist. ale som to uz neriesil bol som tak tozculeny... a dosiel som domov sice ltt ale dosiel. No a zrovna kedze sa mi vada prejavila len "kusok" a len tak na "oko" tak som sa objednal na test auta vo stvrtok - problem je kedze som zamestnany a nemozem len tak neprist do prace... Sef mi este vyhovel ze je to na rano. A uvidim co ma zajtra caka. Ohladne naroku na vratenie penazi alebo vymene celeho vozidla necem ani pocut, ja som stymto autickom bol velmi spokojny! Avsak ak budem vidiet ake su tam vady, bohvie... tak podla toho sa rozhodnem. Lenze zasa neviem ani ako a co, teda narokovat si svoje...
Zajtra budem mudrejsi isto sa ozvem
Zajtra budem mudrejsi isto sa ozvem
No tak ti teda drzim palce. a verim ze to bude iba nejaka prkotina.
RIO II 1,4 sporty 2008
kluci a mam narok na nejake nahradne vozidlo v pripade dlheho riesenia v servise???
-
"Pokiaľ dôjde k poruche a vaše vozidlo je nepojazdné viac ako 24 hodín a za predpokladu, že asistenčná služba zabezpečila odťah vozidla do autorizovaného servisu KIA, KIA – ASSISTANCE vám zabezpečí náhradné vozidlo počas doby opravy, maximálne na dobu 8 dní bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov."
zdroj :
zdroj :
Kód: Vybrat vše
http://www.kmss.sk/content/services/asistenceservice/text.aspx
dnesny test v KIA Servise preukazal vadu: indukcna cievka prveho a stvrteho valca. 3 pracovne dni kym im to pride, tak sa teraz modlim aby to v pondelok stihli spravit. Auto som im tam nahal, ozaj si ho polopojazdne nezoberem ked mi to na R1 do prace a z prace 10x pojde 20km/h pripadne skape?!
Narok na nahradne vozidlo vznika, v pripade poruchy a nasledneho odtahu vaseho vozidla avsak minimalne 10 km vzdieleneho od vaseho trvaleho bydliska, tak dik za vase asistencne sluzby.
ps: nenavidim MHD a SAD /zvyk je zvyk/
hlavna vec ze to nebolo nic vazne, a dakujem za support pani
Narok na nahradne vozidlo vznika, v pripade poruchy a nasledneho odtahu vaseho vozidla avsak minimalne 10 km vzdieleneho od vaseho trvaleho bydliska, tak dik za vase asistencne sluzby.
ps: nenavidim MHD a SAD /zvyk je zvyk/
hlavna vec ze to nebolo nic vazne, a dakujem za support pani
nech ti pri vymene cievky daju aj nove sviecky
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
a preco nove sviecky??? ale snad nebudu navlhnute kua... uvidime co vymajstruju... napisem vecer ci mi ide auto
origo servis by mal sviecky vyenit automaticky pri vymene cievky
vela krat cievka odijde kvoli svieckam
vela krat cievka odijde kvoli svieckam
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
tak a teraz si ma dostal.. alebo ma o*ebali v servise? pretoze som presiel vazeni asi 5km a porucha je tu o5. Volal som asistenciu pytal som sa aj svojeho naroku na nahradne vozidlo pretoze som zamestnany v inom meste a denne musim dochadzat, tou SADkou ma to nebavi. A ked som fakt vy*ral tych 320 papierov ja sa dozadujem svojho a kedze mi to vraj opravili a kedze vraj to bola cievka tak mi teraz vysvetlite co mam akoze robit, ja sa asi zblaznim, mam 26r a som na infakrkt z toho.... neviem uz som myslel ze dnes budem mat svoj stastny den a na secko zabudnem. Ja niesom debil ale toto je vela, je to vrchol absolutny a som zvedavy co mi stym autom idu robit, ale v stredu tam pojdem osobne zajtra je sviatok zial. Ked tam pridem osobne, osobne sa asi so vsetkymi porozpravam medzi styrmi ocami, tusim aj s upratovackou z toho posr. motor car bb!!!
SOM ABSOLUTNE SKLAMANY MAJITEL KIA RIO SPORTY
SOM ABSOLUTNE SKLAMANY MAJITEL KIA RIO SPORTY