Ahoj Ceeďáci,
Po 5. Škodovce jsem se rozhodl pro změnu značky a před 2 měsíci koupil CEE´D 1.4/80kW v základním vybavení ale s manu klimatizací. Pořád se ještě oťukáváme a tak postupně zjišťuji, co základní vybavení znamená – jen to nejnutnější, aby se s tím smělo na silnici. A tak jsem taky zjistil, že nemám kam připojit dobíjení pro navigaci. Napadlo mě, že by v místě, kde u lepšího vybavení je zásuvka, mohly být pod plastovým krytem připraveny kabely, tam to vyvrtat a dát zásuvku za 30,- až 100,- Kč. V servisu mi řekli, že ne, že kabely se musí celé teprve natáhnout, standardně že to za 3,5 tis. Kč dělají. A to se mi zdá opravdu hodně. Poradí mi někdo, odkud to natáhnout? Pod volantem na konci plastového krytu je sice 16 pin konektor/zásuvka, kde by se 12V taky mohlo najít, ale to je asi konektor pro diagnostiku a nechci riskovat, že něco odpálím. Poradíte??? https://www.kia-club.net/posting.php?mode=post&f=31#
Jak na zásuvku
- Reklama
Re: Jak na zásuvku
To mi k tomu fakt nikdo nic nenapíše? Jak by jste to udělali? Zaplatili v servisu 3,5 tis. Kč ??
no jeden 12V konektor je vedla usb. ten asi nemas, to by si musel byt slepy aby si to nevidel...
ale, alternativne sa da pouzit konektor "zapalovaca". taakze stukni do priecinku na otvorenie popolnika, vytiahni pripalovac a zasun tam zasuvku od navigacie. works? u mna ano...
ale, alternativne sa da pouzit konektor "zapalovaca". taakze stukni do priecinku na otvorenie popolnika, vytiahni pripalovac a zasun tam zasuvku od navigacie. works? u mna ano...
cee'd 1,4 EX, disky MAK Volare
No sláva, přece jen někde reagoval. Ale protože mám základní vybavení, tak žádný USB konektor ani zapalovač nemám. A protože navigaci používám, tak jsem rozebral plasty pod volantem a na spínací skříňce jsem objevil 2 volné kontakty se šťávou. Než jsem všechno zakrytoval, všechno bylo OK, když jsem potom vyjel ven, tak jsem nedobíjel - zjistil jsem, že jsem se připojil na kontakty, které jsou pod napětím jen při otevřených dveřích a to jsem při montáži samozřejmě měl. Když se dveře zavřou, tak do cca 10 sec. šťáva dojde. Ale objevil jsem "vytahovací klíče" po nějakém starém autorádiu, po úpravě fungují u stávajícího (Pioneer),tak že se připíchnu k autorádiu.
Ale díky za snahu.
Ale díky za snahu.