Jak na zásuvku

Odpovědět
jura47

Jak na zásuvku

Příspěvek od jura47 »

Ahoj Ceeďáci,
Po 5. Škodovce jsem se rozhodl pro změnu značky a před 2 měsíci koupil CEE´D 1.4/80kW v základním vybavení ale s manu klimatizací. Pořád se ještě oťukáváme a tak postupně zjišťuji, co základní vybavení znamená – jen to nejnutnější, aby se s tím smělo na silnici. A tak jsem taky zjistil, že nemám kam připojit dobíjení pro navigaci. Napadlo mě, že by v místě, kde u lepšího vybavení je zásuvka, mohly být pod plastovým krytem připraveny kabely, tam to vyvrtat a dát zásuvku za 30,- až 100,- Kč. V servisu mi řekli, že ne, že kabely se musí celé teprve natáhnout, standardně že to za 3,5 tis. Kč dělají. A to se mi zdá opravdu hodně. Poradí mi někdo, odkud to natáhnout? Pod volantem na konci plastového krytu je sice 16 pin konektor/zásuvka, kde by se 12V taky mohlo najít, ale to je asi konektor pro diagnostiku a nechci riskovat, že něco odpálím. Poradíte??? https://www.kia-club.net/posting.php?mode=post&f=31#
Reklama

jura47

Re: Jak na zásuvku

Příspěvek od jura47 »

To mi k tomu fakt nikdo nic nenapíše? Jak by jste to udělali? Zaplatili v servisu 3,5 tis. Kč ??
kiwi

Příspěvek od kiwi »

no jeden 12V konektor je vedla usb. ten asi nemas, to by si musel byt slepy aby si to nevidel... :)
ale, alternativne sa da pouzit konektor "zapalovaca". taakze stukni do priecinku na otvorenie popolnika, vytiahni pripalovac a zasun tam zasuvku od navigacie. works? u mna ano...
cee'd 1,4 EX, disky MAK Volare :)
jura47

Příspěvek od jura47 »

No sláva, přece jen někde reagoval. Ale protože mám základní vybavení, tak žádný USB konektor ani zapalovač nemám. A protože navigaci používám, tak jsem rozebral plasty pod volantem a na spínací skříňce jsem objevil 2 volné kontakty se šťávou. Než jsem všechno zakrytoval, všechno bylo OK, když jsem potom vyjel ven, tak jsem nedobíjel - zjistil jsem, že jsem se připojil na kontakty, které jsou pod napětím jen při otevřených dveřích a to jsem při montáži samozřejmě měl. Když se dveře zavřou, tak do cca 10 sec. šťáva dojde. Ale objevil jsem "vytahovací klíče" po nějakém starém autorádiu, po úpravě fungují u stávajícího (Pioneer),tak že se připíchnu k autorádiu.
Ale díky za snahu.
Odpovědět