občas nechce jet

Odpovědět
jarda

občas nechce jet

Příspěvek od jarda »

zdravím potřebuji poradit auto mi občas nechce jet mám plyn na plno a otáčky i rychlost jde dolů,už tam mám vyměněný filtr,vyčištěnou nádrž i vstřiky měl jsem to na diagnostice u třech servisů kia a na nic nepřišli,neukazovalo jim to žádnou
závadu,nejhořší je,že to dělá občas vůbec ne pravidelně jak studený tak teplý,už si s tím nevím rady,má někdo podobnou zkušenost nebo radu? předem děkuji ,ještě jsem zapoměl je to 2.5Crdi automat r.v.2004
Reklama

kody

Re: občas nechce jet

Příspěvek od kody »

Tak já si tipnu snímač polohy plynového pedálu
richard2

Příspěvek od richard2 »

Taky bych to viděl na ten snímač.
Já měl se starým Sorentem opačný problém. Nastartoval jsem, zařadil na automatu "D" a aniž bych sešlápnul plynový pedál, auto vyrazilo na plný plyn - málem jsem se z toho pos...
Štěstí, že to bylo na docela prázdném parkovišti. Stál jsem na brzdě oběma nohama a ještě tahal i ruční (byl to 3,5L benzin). Seběhlo se to tak rychle, že mě v první moment ani nenapadlo hodit neutrál, měl jsem plné ruce práce s volantem. Nakonec jsem zastavil až o živý plot.

Než se tohle stalo, dělalo mi to přesně to, co popisuješ, auto ztrácelo výkon a vůbec nešlo do otáček. Taky jen občas a vůbec se nedalo odhadnout kdy. Pak jsem to začal "schazovat" z baterky, tím jsem zřejmě vyresetoval řídící jednotku a nějaký čas se to chovalo normálně.

Každopádně ale na diagnostice nějaký problém viděli, jen přesně nevěděli v čem vězí :-)

Po výměně snímače bylo všechno v naprostém pořádku.
KIA Sorento 2,2 CRDi Exclusive, 7 míst, 2010
jarda

Příspěvek od jarda »

dík moc,že jste se ozvali,ale já to měl dnes napíchlý na počítači a projižděli jsme ho a přišli jsme na to že snímač plynu je v pohodě ale neměnila se nám hodnota na absolutním průtoku vzduchu za turbem tak potřebuju zjistit jestli ten snímač má vliv i na výkon motoru zamozřejmě se závada neprojevila když to bylo napíchlý,kdyby jste někdo věděl dejte prosím vědět,předem díky
drak

Příspěvek od drak »

Já měl nětco podobného a dělala to klapka na sání. Hlavně po jízdě z kopce, kdy se přivřela, tak plyn nereagoval .
Poznalo se to podle toho, když vypnež motor tak se zavře, po zapnutí klíče se pomalu otevírá a nebo nešlo hned nastartovat.
Buď se vrací špatně škrtící ventil a nebo ovládací, mně to dělal ten ovládací .Zkus odpojit podtlakovou hadičku a uvidíš.
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Ahoj. Jinak pro info, ja mam tudle klapku taky odpojenou a kdyz jsem se na to ptal v servisu, tak mi bylo receno, ze to se dela normalne, protoze jsou s tim prej tyto problemy co popisujes. Takze to preventivne odpojej a je klid. Tudiz si myslim, ze v ramci vylouceni pricin to muzes s klidnym srdcem udelat take, protoze tato klapka je stejne jenom k tomu chcipani, coz ty ale v realu vubec nepoznas.

Obrázek
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Odpovědět