Jirka N. píše:Jenže u CRDI se rozvody nemění ty jsou řetězem. Mění se maximálně hnací řemen altíku.
Ale vždyť jsem to psal,když se nemění rozvody,tak se volnoběžka a čerpadlo chladící kapaliny spolu z obouma řemenama mění cca. ve 100000 km.Nebo ne?Správně by to mělo být tak,že ve výměným intervalu řemenů zkusíš vůle na všech řemenicích.Pakliže je nějaká z větší vůlí,tak se mění zásadně všechny řemenice či ložiska.Tím,že se to zdá-je to ještě dobrý se zhuntuje postupně i to ostatní.A neříkej mi,že je to špatně.Akorát je to všechno tak,že na to obvykle každej kašle a pak shání pomocnou řemenici,která se urve,řemeny nejlépe zadarmo,tohle ještě stačí apd.Hlavně,že to mám zadarmo-skoro a hotovka.Nikdo si ale neuvědomuje zásadní věc.Auto je stroj,ale ne perpetuum mobile.By mě zajímalo,kdyby někdo chodil do práce zadarmo a dostal akorát nažrat.Přesně to dělá většina pilotů plechovek všech typů.A ten co se o auto stará,tak si ostatní klepou na čelo.,že je ujetej a kontroluje jestli má v motoru olej,taky asi něco co ten motor chladí atddddd.Pak se najde chudák,kterej po takovým analfabetovi koupí auto a pláče a říká-to nikdy nekupuj,je to sračka,nej je VW Prasák,Koktávka a bůhvíco za další kreatury.Ale to už je fuk. Prostě jde o investici na 100000 km.Takže asi všem bych rád vzkázal jedno:Jestli někdo něco zku...(domyslete si to sami),tak už to nikdo nezachrání.Ani suprovej servis.Tady je akorát klika,když měl auto zodpovědnej magor,kterej hnedle někam běží jestli cosi apd...Tak jo,případý dotazy rád zodpovím.Jo a jestli někdo bude mít zájem o to,aby nekupoval novej katalyzátor,nechť si přečte vlákno Sorento 2,4+LPG.Dá se to dát suprově dohromady,tedy pokud se nenašel mechanik ze šroubovákem a softíkem...Prostě chce to čas a jestli si někdo pořizuje zmenšenou Avii(hmotnost),tak musí počítat z investicema.Jsem docela rád,že jsem se dostal prostřednictvím vodního bůvola zase oklikou k něčemu normálnímu.Ani TATRA nejezdí za naftu a odmytou korbu.Jo a mimo.PS:Prosím Viktore nemusíš to komentovat,jinak si dám fólii před všechno,abych nepoprskal celej noťas

Prostě chlape měl si smůlu jako prase.Mě osobně by to sra-štvalo taky.Ale fakt dávat prachy do něčeho,co už podle popisu stojí za guano,ale sorry tak zas co píšeš o tom,jak a kolik aut si měl,tak kua musíš přijít k autu a už cejtit to,jestli je to m...a,nebo to stojí za to si to vzít,nebo koupit?