Oba jsme se shodli, že ovládací prvky jednotlivých systémů vozu jsou vcelku slušně dostupné s výjimkou spínačů předních i zadních mlhových světel a ovladače palubního počítače. Manipulace s nimi může dost nebezpečně odvádět pozornost od řízení. U palubního počítače snad lze přivřít oči, ale u ovládání mlhovek nikoli.
Kontrolky předních i zadní mlhovky jsou zasazeny přímo ve spínačích, na které ale díky volantu nevidíte. Chcete-li zkontrolovat činnost mlhových světel, musíte se naklonit dopředu a sklopit zrak nebo si počkat na situaci, kdy musíte otočit volantem. Jedině tak na kontrolky dohlédnete. Jako nejbezpečnější se mi jeví v případě potřeby manipulace se spínači zastavení automobilu (ovšem zastavení v mlze kvůli mlhovým světlům může být zatraceně ošidné).
Upřímně řečeno, nechápu, proč kontrolky mlhovek nejsou osazeny v zorném poli řidiče, nejlépe v přístrojovém štítu. Místa v něm je určitě dost. Palubní počítač by také jistě snesl ovládání na přístupnějším místě (třeba na páčce stěračů

I přes to všechno bych nové Rio doporučil všem, kteří si chtějí pořídit cenově přijatelné, vcelku komfortní a předpokládám, že i hospodárné auto (motor je zatím ještě "syrový", má najeto teprve 1600 km, uvidíme, jak se usadí.).
30. dubna 2008:
Motor se neusadil. Pokud ano, tak jsem si asi nevšiml. S dost velkým zklamáním můžu pouze konstatovat, že spotřeba mi po 2 letech a 33 000 km na čtrnáctistovku připadá dost vysoká (vyjádřil jsem se v sekci "spotřeba"). Náhradní díly se mi zdají ve srovnání s jinými výrobci nepřiměřeně drahé, o cenách servisních prohlídek (KIA Most) nemluvě.
Na závěr dodávám: jak píšu v první části příspěvku: Rio II je cenově přijatelné, vcelku komfortní, ale o hospodárnosti lze dlouho diskutovat. Spotřeba nic moc, poměrně drahý servis a náhradní díly... Draze zaplacená slušná pořizovací cena.