Úprava výkonu

Dettektorr

Úprava výkonu

Příspěvek od Dettektorr »

Ahoj,

dnes mi v KIA nainstalovali schválený powerbox. Nárůst je markantní. Auto jede velmi slušně. Opravdu razantně táhne do cca 4500 otáček což je o 500 otáček více než před úpravou. Mám radost.
Reklama

sandok

Re: Úprava výkonu

Příspěvek od sandok »

Ahoj, take mi o tom v KIA rikali. Kolik za to nakonec chteli a jak je to se spotrebou po teto uprave?
Diky
Dettektorr

Ahoj,

cena je 7.800 vč. DPH + montáž, to může být různé.

Spotřeba asi nižší, ale jezdím velmi svižně, takže v tom ti moc neporadím.
vakosen

Příspěvek od vakosen »

taky bych chtěl vědět jak je to se spotřebou, kdyby byla nižší a auto by jelo svižněji tak by to bylo skvělé, ale nevím jestli to tak bude :-D
sandok

Příspěvek od sandok »

kolik mas finalni (oficialni) navyseni vykonu? standartne ma crdi ve vyssi verzi 85kw
Dettektorr

Ahoj neměřil sem to na brzdě, takže nevím :( , ale píšou měření u jiného ceeda, výsledky a celé zařízení je na stránkách www.racingbox.cz
Dettektorr

Celý týden jsem dělal hodného řidiče a jezdil jen lehounce přes předpisy a na konci týdne palubní počítač 5,5 (takovou hodntu sem nikdy neměl :evil: ) Jezdím převážně město a dálnice. A čeho jsem si všiml včera, když sem ve městě najížděl na dálnici bylo na palubáku 5,7. Na dálnici tempomat na 130 km/h a po cca 30 km spotřeba KLESLA na 5,5 a taková už zůstala. Dost dobrý myslim.
Dettektorr

Takže upravuji své předchozí informace. Palubní počítač, resp. jeho výpočty průměrné spotřeby, jsou po úpravě naprosto k ničemu.

Když jsem psal 5,5 l/100 km na palubáku tak skutečná při tankování byla 6,89 l/100 km
Dnes tankováno znovu na jiné pumpě. Palubák hlásí 6,4 realita 8,49 l/100 km.

Nicméně za mojí jízdu se mi to stejně nezdá jako přehnaná spotřeba :twisted:

Zajímavé je, že dojezd vcelku funguje tak nevím :?:

Třeba se palubák vzpamatuje. Na tom webu píšou, že jednotka dostává od powerboxu záměrně špatné informace o množství dodávného paliva a tady bude asi zakopaný pes. Nevadí mi to.
sandok

Příspěvek od sandok »

hmm takze je to neni uplne dotazeny.. coz je myslim skoda
a jak se tvari motor, co se tyka projevu?
Dettektorr

Chová se stejně vychovaně, jen má víc výkonu.
mirastepan

Příspěvek od mirastepan »

Ahoj mám 1,6 CRDI SW, je to načipovaný (maxpower.cz - pouze úprava software) skoro od začátku. Spotřeba šla tak o půl litru dolů a výkon je výborný.Racingboxu bych se trochu bál(odraďovali mě od toho nezávisle dva motoráři, je to přesně kvůli tomu, že to lže motoru o údajích a hodně to přidá tlaku na turbu. Měl jsem to v Passatu a po 15 000 km se mi roztrhlo turbo,ale samozřejmě to nemuselo být Racingboxem.
Dettektorr

No já se toho naopak vůbec nebojím. Montovala to přímo Kia a je to bez ztráty záruky. takže kdyby umřel motor, je mi to fuk.
lubopower

Příspěvek od lubopower »

Pred 7 dnami som si zapojil POWER BOX, zvýšenie výkonu je poznateľné , včera som bol na brzde a hodnoty sú: séria je to 85 KW 115 koní CRDI po úprave 137 koní a krútak 300 Nm!!!! spotreba po meste 4,5 LITRA!!!!!! a cena za akú to viem zohnať je o polovicu nižšia ako kdekoľvek inde a je to z Nemeckej firmy ,ktorá predáva len Power boxy pre nové diesle, tkaže žiadne Čínske sračky s nejakým tranzistorom v smiešnej krabičke...Montáž trvá cca 1 minútu, nakoško koncovky sú presne pre konkrétny model auta...
Dettektorr

Prosím tě jak měříš tu spotřebu. Jestli dle palubního PC, tak pak zajeď na pumpu a změř si to po dotankování, protože mě na palubáku ve městě ukazuje taky cca 4,5 - 5 l/100 km, ale powerbox, pokud je kvalitní, lže jednotce o množství a paliva, které teče do vstřikovačů a proto má palubní pc lživou vypovídací hodnotu.

Každopádně pokud se u tebe projevilo takové markantní snížení spotřeby gratuluji ti, ale upřímě tomu nevěřím.
Dettektorr

Ahoj jak jsi dopadl u pumpy.

Díky za info.
Odpovědět