Řídící jednotky

Odpovědět
JirkaC

Řídící jednotky

Příspěvek od JirkaC »

Dobrý den, mám dotaz na identikaci řídící jednotky na obrázku. Narazil jsem na ní při hledání, proč se mě za jízdy vypíná ESP, nepravidelně. Rozsvítí se indikace ESP OFF a nejde shodit jinak, než vypnutím motoru. Na jednotku jsem narazil jsem v prostoru pod rádiem. Protože to má kablík k anténce, domnívám se, že je to asi dálkáč. Ví někdo, kde je ta prokletá jednotka pro ESP?
Díky za pomoc
Přílohy
Kulich_20151113_092903A.jpg
Kulich_20151113_092903A.jpg (92.45 KiB) Zobrazeno 9394 x
KIA Sorento 2006 AT TOD
Reklama

TommyBoy

Re: Řídící jednotky

Příspěvek od TommyBoy »

Jednotka ESP je myslim mezi sedackami pod ridici pakou. Musi byt totiz umistena nekde uprostred vozu.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
JirkaC

Příspěvek od JirkaC »

Proč by měla být uprostřed auta. Myslel jsem, že zpracovává údaje o otáčkách kol (podobně jako ABS) a k tomu natočení volantu.
KIA Sorento 2006 AT TOD
TommyBoy

Příspěvek od TommyBoy »

Neco si o tom dohledej. Obsahuje totiz inercialni system aby poznal, kdyz ti ustreli zadek atp.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

JirkaC píše:Dobrý den, mám dotaz na identikaci řídící jednotky na obrázku. Narazil jsem na ní při hledání, proč se mě za jízdy vypíná ESP, nepravidelně. Rozsvítí se indikace ESP OFF a nejde shodit jinak, než vypnutím motoru. Na jednotku jsem narazil jsem v prostoru pod rádiem. Protože to má kablík k anténce, domnívám se, že je to asi dálkáč. Ví někdo, kde je ta prokletá jednotka pro ESP?
Díky za pomoc
Myslím že stím jednotka nemá nic společnýho.Kdysi před lety mě to blblo taky a byl to regulátor tlaku paliva.Je to asi nějak propojený.nevím ale bylo to tak.
JirkaC

Příspěvek od JirkaC »

oluska2: Hlásila Vám diagnostika nějakou chybu? Mě pouze jednou.
1: C1627 ABSESP - ABS/ESP (aktivní)
2: P1739 4WD - 4WD Control (historie)
Při dalším rozsvícení ESP OFF jsem už žádnou chybu nenačetl. Používám na android telefonu aplikaci Torque v.1.8.56.
KIA Sorento 2006 AT TOD
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

JirkaC píše:oluska2: Hlásila Vám diagnostika nějakou chybu? Mě pouze jednou.
1: C1627 ABSESP - ABS/ESP (aktivní)
2: P1739 4WD - 4WD Control (historie)
Při dalším rozsvícení ESP OFF jsem už žádnou chybu nenačetl. Používám na android telefonu aplikaci Torque v.1.8.56.
když jme to napojily na diagnostiku tak to hlásilo problém s palivem nejdříve jsme myslely že je to čidlo tlaku ale ve finále na lepší diagnostice to byl regulátor tlaku paliva.No a to eps taky svítilo nesvítilo občas byl i nouzák a po znovu nastartování nic.Ale po čase zase to samé.EPS fungovalo protože mi to nedalo a házel jsem to do smyku čož je hned ale EPS tomu zabránilo.Tak že problém byl jinde.A to v tom tlaku paliva.Asi tak.
JirkaC

Příspěvek od JirkaC »

Tak po delší době aktuální stav. Byl jsem nasměrován na další spoj v kabeláži a zdá se, že trefa. Na pravém A sloupku je sbírka konektorů a druhý od spodu, je dlouhý černý, propojuje signály pro ABS a ESP. Tak jsem ho klasicky prostříkal Kontaktolem a zašukal s ním sem a tam. Taky jsem myslím lépe srovnal kabeláž k němu. Tak jak byla původně, tak po zaklapnutí krytu sloupku táhla konektor na jednu stranu. Teď ho zatlačuje v ose. Jezdím už třetí týden a stále dobré.
KIA Sorento 2006 AT TOD
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Po dlouhý době dotaz spíš asi na 2,4.K alternátoru vede svazek.Na něm je jeden s konektorem,druhý z očkem.Oba vedou k alternátoru.Ale je tam ještě jeden dvou pinový,ale není kam zasunout.Evidentně vypadá,že byl někde v čemsi.Proto jestli ještě někdo má 2,4,mohl by se kouknout jestli ten kabel má jen záslepku,nebo je v něčem zastrčenej?
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Odpovědět